Salut, ma numesc Dorin si sunt din Bistrita. Acvariu am avut cand eram de vreo 12- 13 ani, dar nu a mers prea mult...nu aveam timp de el.
Totusi in urma cu 1 an si ceva am inceput intr-ale acvaristici asa constant, cu un acvariu de 100 L in care am tinut tot felul de pesti, inclusiv 4 pui de discusi o vreme,pana au mai ccrescut.
Acum am inceput un nou proiect la care am visat de ceva vreme, un acvariu pentru ciclide L-115 , l-50 si H-40, sticla de 8mm ( doar asa am putut face rost aici in oras, si s-a incadrat in buget), cu intaritoare,transversale si longitudinale, desi fara intaritoare am avut o "burta" de 1-1.5 mm, dar e mai sigur asa.
Este pus la ciclat de o saptamana cu un powerhead de 900L/h pus pe un burete mare(cel mai mare gasit in comert), apa e curata,chiar limpede, fara chestii in suspensie, oricum vreau sa mai achizitionez ceva pentru filtrare.
Incalzitor am unul de 100W ramas de la cel de 100L...dar pana la iarna o sa mai achizitionez unul.
Substratul e din nisip de quartz, procurat de la statia de tratare a apei.
Landscape-ul e din roci de munte.
Iluminatul e momentan cu 3 neoane de 18W Philips, acum ma interesez de ceva sistem de luminat mai mare, cu neoane mai lungi, pe care vreau sa le prind in capacul pe care o sa-l fac din lambriu de pvc (materia prima e achizitionata, mai trebuie doar timp)
Luni o sa soseasca si locatarii: Metriaclima Estherae rot-rot, Labidochromis Caeruleus, Pseudotropheus sp. Acei MSULI , cate 11 bucati din fiecare, pui, iar cand vor mai creste si se vor alege perechile voi mai renunta la o parte din ei.
Cam asta e pe scurt povestea mea, mai multe vor fii in jurnalul pe care intentionez sa il deschid.
Stima.
|