Author |
Message |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2008 08:28:38
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
La ce link mai exact se intimpla?
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2008 21:17:20
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Spre exemplu aici, in ultimul post unde screi "ete colea sau colea"
Bine, acum mesajul este : Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1401
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2008 22:32:07
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/12/2008 22:36:16
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
@alber: uite aici poti gasi raspunsul concret la nedumerirea ta (raspunsul lui andras la intrebarea lui AMON_RA).
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/12/2008 09:31:27
|
alber
Moderator
IP:
|
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/12/2008 13:09:51
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
alber wrote:Mi se pare totusi normal ca atunci cand apare un link sa si functioneze, doar nu degeaba afost pus acolo.
Am auzit ca unele site-uri babane au angajati oameni a caror treaba e doar sa verifice link-uri  ....... In cazu' de fata nu-i posibil, nu exista cineva care sa ia toate link-urile date in posturi si sa le verifice. Cred c-ar trebui o armata de chinezi batrini  .
Na, c-am facut 5700 posturi  .
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2008 13:21:38
|
alber
Moderator
IP:
|
Exista in magazine solutii pentru cresterea sau scaderea ph-ului apei. Sunt ok spre a fi folosite atunci cand se face schimbul de apa? Ma gandeam ca adaugand solutia de scadere spre exemplu (in apa proaspata), scapa pestiucii de ceva stres cauzat de modificarea ph-ului in acvar. Bine, nu cunosc compozitia solutiei, cat de chimica este, daca este daunatoare sau nu pestilor si plantelor. Poate fi folosita cu regularitate la fiecare schimb de apa? Ce sfatuiti in privinta asta?
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 21:07:28
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
Daca nu schimbi o cantitate foarte mare de apa nu-i o problema variatia de pH  .
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 21:13:28
|
alber
Moderator
IP:
|
Eu schimb ~25-30% pe saptamana. Nu stiu daca este mult sau putin pentru variatia ph-ului, dar stiu ca atat trebuia schimbat in mod normal la acvar.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 21:19:19
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
alber wrote:Eu schimb ~25-30% pe saptamana. Nu stiu daca este mult sau putin pentru variatia ph-ului
E bine, n-o sa ai probleme  .
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 22:24:20
|
alber
Moderator
IP:
|
@Porcu Faraoane, multam fain  Am citit ceva posturi in care se vorbea de scaderea ph-ului la schimbarea apei si nu mai aveam stare.
|
|
 |
mosu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/12/2008 00:55:09
|
mosu
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c.jpg)
IP:
|
Acolo unde se spune access restrictionat, de fapt nu mai este public articolul. Autorul, suparat pe forum, a decis sa isi suspende articolele. desi eu le mai am pe toate (cred), nu o sa le republic
Pe vremuri, cand forumul asta era pionierat, multi inimosi au scris articole pe diverse teme de acvaristica... Acum, nu mai scrie nimeni nimic. Userii de acum nu au cultura GPL in sange.
Avem o parte dintre useri care dupa ce si-au facut ucenicia, au incercat sa ajute la randul lor alti incepatori, in special acolo unde stiau SIGUR despre ce vorbesc. Este o atitudine normala.
Mai avem pe neobositul faraon, care merita vesnicele noastre osanale, pentru ca tine flacara sus si isi pierde vremea cu noi, muritorii.
Apoi desigur, o parte dintre cei care in trecut au contribuit cu materiale, s-au cam plictisit sa vada ca cei noi nu isi dau cu adevarat interesul, si , avad ei si alte treburi pe acasa, au lasat-o mai moale.
Acu nu mai scrie nimeni articole, nici daca se ofera premii. Premii mai mari se vor oferi in momentul in care or sa fie mai multe articole, altfel sponsorii se tem sa nu fie manevrate rezultatele ...
Iaca de ce aveti mesajul
Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Si va asigur ca nici logarea pe site nu va ajuta la nimic.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/12/2008 10:30:38
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
mosu wrote:
Avem o parte dintre useri care dupa ce si-au facut ucenicia, au incercat sa ajute la randul lor alti incepatori, in special acolo unde stiau SIGUR despre ce vorbesc. Este o atitudine normala.
Apoi desigur, o parte dintre cei care in trecut au contribuit cu materiale, s-au cam plictisit sa vada ca cei noi nu isi dau cu adevarat interesul, si , avad ei si alte treburi pe acasa, au lasat-o mai moale.
Eu nu m-am plictisit si nu ma voi plictisi niciodata sa ajut pe cineva.  Atit cit pot si unde pot.  Nu voi uita in veci vremurile acelea presarate cu "ciorbite" in boluri si tot felul de recipiente pe care le consideram acvarii.
Materialele traduse de mine inca le mai am si eu, dar, ca sa fie publicate pe forum, mai am nevoie de acordul mosului si al altei persoane...Om trai si om vedea. Nu disperati inca - nu e chiar totul pierdut.  Atita timp cit mai exista si oameni care vor sa ajute dezinteresat, tot se mai intrevede o raza de soare!
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/12/2008 21:45:51
|
alber
Moderator
IP:
|
@Mosu, @Haruko.
Imi pare rau ca am starnit furtuna asta de raspunsuri, si vad din tonul vostru ca multe lucruri nu sunt cum ar trebui sa fie. Pacat ca cei ce au plecat de pe acest forum nu au permis ca articolele lor sa ramana "posteritatii". As prefera cand plec dintr-un loc, lumea sa ma tina minte pentru cele bune, nu rele.
In fine, nu sunt in masura sa judec sau sa comentez.
In privinta articolelor, ce sa spun? Nu pot deocamdata decat sa citesc si sa acumulez informatie. Si experienta, bineinteles. In privinta osanalelor, da, sunt de acord, numai cand ma uit si vad numarul de posturi ale multor coforumisti (sunt prea nou pentru a da nume, cred ca as rata multi oameni inimosi), mi se face rau. Si mi se face rau si citindu-le, ca sunt multe rau. Dar nu sunt vorbe-n vant. De o mare apreciere ce faceti voi. Este vorba sa fii dedicat, sa fii putin profesor in adevarartul sens al cuvantului. Am observat si caracterele celor ce muncesc aici( iar nu dau nume ca mi-o iau  ). Unii sunt mai rabdatori, alti se aprind repede, dar la fel de repede sa sting, altii au limba mai ascutita; dar toti, si am spus toti, au darul si dorinta de a ajuta si a face un bine unor necunoscuti (pana la urma).
In privinta anumitor posturi ce nu mai pot fi accesate ma lamurisem intre timp, dar am simtit nevoia sa scriu aceste cateva randuri. Nimeni nu s-a nascut invatat, iar a invata pe cineva (chiar lasand cateva randuri acolo unde trebuie) mi se pare un gest de mare caracter.
Na ca m-am apris si io, si am cam luat-o razna.
A iesit ceva cam of-topic raspunsul meu, care se vroia o multumire scurta pentru lamuriri, si daca se considera ca trebuie mutat (unde ai putea muta asa ceva?)/sters faceti-o fara suparare.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/12/2008 22:44:00
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
alber wrote:... si daca se considera ca trebuie mutat (unde ai putea muta asa ceva?)/sters faceti-o fara suparare.
Nu va fi sters sau mutat nimic.  Crezi ca esti singurul care si-a pus intrebarea de ce anumite topicuri nu mai pot fi accesate? Inclusiv eu am facut niste ochi mari de tot cind am vazut cite au disparut dintr-o data...  Eu, cind te-am trimis sa cauti pe yahoo, credeam ca te intereseaza o specie de peste sau planta, nu de ce nu gasesti tu anumite topicuri pe forumul nostru.
Stiu ca am o "limbuta mai ascutita" uneori :sic:, dar mai stiu si cite boacane am facut eu. Deosebirea era insa ca nu aveam pe cine sa intreb, nu stiam de acvariu.ro si de oamenii sai inimosi. Dar odata ce lucrurile s-au mai limpezit, nu mai vroiam ca si altii sa repete greselile pe care le-am facut eu.  Am investit o gramada in pesti si plante pe care vinzatorii din Obor le vindeau fara pic de discernamint  si nu intelegeam de ce mor intr-o veselie.  A durat ceva vreme pina sa dau de forum si sa ma lamuresc ca ceea ce aveam eu acasa erau de fapt "borcane' cu "ciorbe" de pesti si nicidecum acvarii.  Dar am avut ambitie si am invatat.  Chiar si despre pesti pe care nu ii am sau nu ma intereseaza in mod deosebit.
Si cu tine se va intimpla la fel, vei vedea! :-) Intr-un an vei fi profesor-doctor-academician  daca iti doresti cu adevarat si daca iubesti lumea subacvatica.  Si sa stii ca este o lume cu totul aparte, o lume minunata...
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2008 09:18:28
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
alber wrote:Pacat ca cei ce au plecat de pe acest forum nu au permis ca articolele lor sa ramana "posteritatii". As prefera cand plec dintr-un loc, lumea sa ma tina minte pentru cele bune, nu rele.
Nu-i nimic, mergem inainte  . Forumu' nu incepe si nu se termina cu niste oameni. Azi sint unii "la putere", peste doi ani o sa fie altii. Azi pui intrebari care peste doi ani ti se vor parea stupide, peste inca doi ani poate o sa fi profesor si-o sa raspunzi la intrebari elementare, poate o sa scrii articole  .
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2008 21:28:15
|
alber
Moderator
IP:
|
Mi se trage de undeva si nu stiu de unde.
In acvariul cel mic, in care tin puisorii de Platy, am facut astazi, asa intr-o doara niste teste. Si anume: 5 in 1 JBL-> nitriti mari. Nu de panica, dar mari (nu mai retin exact valoarea, undeva in zona galbena, cea rosie fiind fatala). Apoi am facut un test Tetra pentru PO3 si PO4. Cam mare si aici, era logic.
Nu am retinut valorile (am o problema cu cifrele ) si nici nu m-am gandit ca voi ajunge langa calculator, ca le notam.
Am facut sambata schimbul de apa si sincer sa fiu din neatentie, am golit cam 40-50% din bazin. Am completat cu apa proaspata, bineinteles, declorinata. La filtru nu am unmblat, nici la plante sau altceva.
Pestici sunt 13 ca numar (sper ca nu cu ghinion) toti sub 1 cm, si sunt hraniti cu nauplii de artemia.
Plante am cateva fire de Egeria densa, Limnophila Sessiflora, si inca una pe care chiar imi scapa cum o cheama.
Pentru inceput si la moment de criza, am schimbat cca 2 litri de apa cu apa din acvariul cel mare, care este ok dpdv al chimiei sus mentionate. Am pregatit pentru maine dimineata 5 litri pe care sa-i schimb la prima ora. Sper sa se declorineze, mai ales ca am bagat si un incalzitor pentru a echivala temperatura, iar niste substante ajutatoare voi aduga in seara asta pe la ora 23-24.
E, ziceti si voi de unde credeti ca mi se trage? Ce si unde am gresit? Acvarul este startat cam acum 3 saptamani. Sa continui si sa fac dimineata schimbul de apa? Ma gandesc ca nu cumva schimbul masiv de sambata sa nu fi afectat chimia apei. Nu stiu ce sa spui.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/12/2008 09:16:17
|
alber
Moderator
IP:
|
Revin un pic mai optimist si mai increzator in viitor. Am facut dimineata schimbul de apa de care pomeneam aseara. Si ce sa vezi? Vanturand putin apa si facand un pic de curent pe fundul apei, asa s-au ridicat dintr-o data o puzderie de particule, de n-am mai vazut. Concluzie. Mancare in exces. Ce daca le dau nauplii de artemia, nu o papa pe toata. Am verificat dimineata si asa e. Le-am dat cantitatea obisnuita si pana se sucesc si se invartesc ei p'acolo, multa cade pe fundul bazinului de unde nu o ia nimeni.
Deci, in concluzie, cred ca asta a fost. Voi continua inca 2-3 zile cu schimburi zilnice, dar nu 25% din apa, ci doar vreo 10-15%, agitand putin apa pe fundul bazinului pentru a "ridica praful".
Grija mare cu mancarea in exces, si aici ma adresez tuturor incepatorilor ca mine. Dati putina mancare pesticilor, iar cea pe care o dati, fiti siguri ca este consumata in intregime. Toata lumea o spune, dar pana nu te arzi singur, parca nu-ti intra in cap.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/12/2008 10:57:29
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
alber wrote: Toata lumea o spune, dar pana nu te arzi singur, parca nu-ti intra in cap. 
Asa e - tot patitu-i priceput.  Puilor se da de mincare de mai multe ori pe zi - e adevarat  - dar putin si des. Celor maturi - o data, maxim de 2 ori pe zi daca ai chef de schimbat apa intr-o veselie, :sic: dar tot foarte putin. Teoria zice ca e bine sa le dai de mincare atit cit maninca in 5 minute. Eu am redus timpul la 2 minute. Aproximativ, ca sa nu iti imaginezi ca stau sa ii cronometrez acum.  Si asta se intimpla o data la 2 zile. Adica o zi papa, o zi tin post negru. Si n-am primit inca reclamatii.
Si acum vreau sa te intreb ceva - nu cumva ai substrat in acvariul in care ai puii? Sper ca nu...pentru ca asta iti ingreuneaza intretinerea bazinului. Lor le sunt suficiente plantele de suprafata.  Daca ai substrat, acum lasa-l asa, ca nu are rost sa te mai complici. Dar, pe viitor, in bazinul pentru pui e suficient sa ai Egeria densa si/sau Ceratopteris care rezista si fara substrat.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/12/2008 11:08:38
|
alber
Moderator
IP:
|
Treaba cu hrana am retinut-o. O raresc si voi face cum ai spus. In acel acvar am pui din vreo 4 transe, ca sa zic asa, cu varste intre 4 saptamani si 1 zi. De, ce sa-i faci, iepureala mare.
Si da, in acel acvariu am pus substrat. Nu neaparat pentru a face performanta, doar "just in case". Am tinut cont si de faptul ca plante pun din cel mare, si de, am zis sa fie ca ok pentru toata lumea. Daca va fi sa fac schimburi mai dese de apa, asta e, no problem. Sa schimb acolo 3 l de apa, imi ia cca 6-7 min. La 2-3 zile, eu zic ca nu-i mare lucru.
Si de ce s-o dau cotita, cam greu cu puii. Sa stai toata ziua cu ochii...cascati in acvariul cel mare sa te uiti dupa ei, cam dificil, dar trebuia s-o fac si pe asta. Teoria ca teoria, dar practica-i sfanta. De aceea cred ca voi dona treptat din masculi, pana vor ramane doar femele, iar dupa ce vor da tot ce au de dat, renunt la cresterea puilor.
Si cine stie, in timp acel mic acvar poate deveni un pic de nano cu niscaiva crevetei sau de ce nu, un Betta.
Dar mai vedem, pana atunci mai e. Astia mici sa fie sanatosi si sa se faca mari.
|
|
 |
|