Author |
Message |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 01:35:14
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
stefanp
Moderator
IP:
|
De curiozitate...cei care aveti Limnophilla aromatica prin acvariu, ati mirosit-o vreodata?
Cand tundeti data viitoare, duceti planta la nas...are un miros tare placut si fresh  Imi venea sa o bag la ceai
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 01:42:00
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
si uite cum nu ma lasi tu pe mine sa ma bag in patutul cald linga prietena, inca citesc pagina 9,,deci ,,sunt cu ochii pe tine, nu ai scapare,,.
Imi place super mult evolutia  .
Offtopic
Crezi ca ai putea rezolva o intrunire al acvaristilor din Iasi in perioada ai cat voi fi in tara?, normal te sustin, dezbatem probleme etc la un vin fiert
|
fostul user ozy |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 01:47:39
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multumesc.
Nu stiu ce sa zic de intalnirea de acvaristi...nu cunosc prea multa lume...Doar ce am vandut pe ici pe colo cate o planta.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 01:55:21
|
vereb
Senior member
IP:
|
vom lansa zilele viitoare la rubrica Carciuma, invitatia pe forum
|
fostul user ozy |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 01:57:34
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
stefanp wrote:De curiozitate...cei care aveti Limnophilla aromatica prin acvariu, ati mirosit-o vreodata?
Cand tundeti data viitoare, duceti planta la nas...are un miros tare placut si fresh  Imi venea sa o bag la ceai
Din cate imi aduc eu aminte chiar am citit ca se foloseste la ceai  da nu mai imi aduc aminte unde am citit.
O seara placuta,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 02:05:31
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ai dreptate
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=98
aquaticplantcentral wrote: In Vietnam, the leaves of this species are used as a spice and are also infused with water to make an aromatic herbal tea.
LE: Ma tenteaza sa incerc
This message was edited 1 time. Last update was at 14/12/2012 02:06:07
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 02:09:24
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Dar cred ca mai intai ar trebui sa le lasi la uscat. Nu cred ca se folosesc verzi, ma rog, rosii,
intelegi tu ce am vrut eu sa spun
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 02:12:43
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Da, absolut.
Asa fresh' doar pentru mestecat
Uscate poate-s bune si de fumat
This message was edited 1 time. Last update was at 14/12/2012 02:12:57
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Cosmin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2012 14:36:40
|
Cosmin
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c47eedbcf5a800ee4216797e5665eb21.jpg)
IP:
|
stefanp wrote:Uscate poate-s bune si de fumat
La asta ma bag si eu  ...
|
Daca mananci un ban,iti creste valoarea.
42 L
Biotop America de Sud
|
|
 |
dberger
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/12/2012 11:07:51
|
dberger
Member
IP:
|
kirucd wrote:
stefanp wrote:De curiozitate...cei care aveti Limnophilla aromatica prin acvariu, ati mirosit-o vreodata?
Din cate imi aduc eu aminte chiar am citit ca se foloseste la ceai  da nu mai imi aduc aminte unde am citit.
O seara placuta,
Dragos
cred ca nu trebuie sa ne mai intrebam de unde vine denumirea speciei aromatica, nu? Intotdeuna numele speciei subliniaza o caracteristica importanta (sau mai multe).
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 00:43:15
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Am tras o tunsoare (inceputa joi si terminata astazi  ). Au ramas limnophilele ceva mai lungi, nu erau chiar de taiat inca. Si muschiul trebuie sa-l tund, insa n-am mai avut timp de migaleala...ramane pe dupa vacanta.
Week end-ul asta am sarit doua 3 zile de fertilizare (am fost plecat din oras) si am avut si o variatie de pH, datorita faptului ca a trebuit sa o incarc. Sper sa nu se lase cu probleme. Desi sunt increzator ca bazinul e destul de stabil incat sa absoarba diverse mici socuri.
Pun si cateva poze...
LE: Trebuie sa creasca pogostemonul acolo in dreapta unde trebuie sa acopar baza plantelor. E proaspat plantat, va creste in 2-3 saptamani destul de mare cred.
Iuliane, tot pe orizontala creste
This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2012 00:44:41
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
petre79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 00:52:07
|
petre79
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/502cc2c94be1a7c4ca7ef25b8b50bc04.jpg)
IP:
|
Gazonul s-a extins foarte frumos,iar despre pogo...superbi
Un acvariu curat si reusit  ....
Felicitari colega
|
|
 |
adu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 00:58:45
|
adu
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c3810d4a9513b028fc0f2a83cb6d7b50.jpg)
IP:
|
gata in curand poti sa vinzi un pot de HC  astept unul pentru nano-ul meu
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 01:05:31
|
vereb
Senior member
IP:
|
Stefan,
de abia astept sa ne vedem, sa torn olecuta de schanps stuttgartez sa iti creasca pogestomosul des si frumos
|
fostul user ozy |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 02:12:36
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Va multumesc pentru aprecieri
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 02:49:42
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Superfain gazonul, si intregul setup parca si-a luat avant! Bravo, frumos, imi place!
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 10:43:37
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Foarte frumos, se vede ca pui suflet  . Cu siguranta creste inima in tine cand vine in vizita "mama soacra" si vede ce ai realizat  .
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 12:34:45
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
stefanp wrote:Trebuie sa creasca pogostemonul acolo in dreapta unde trebuie sa acopar baza plantelor. E proaspat plantat, va creste in 2-3 saptamani destul de mare cred.
Nu-ti mai dau un bobirnac pentru Pogo  , asteptam cu interes sa creasca  .
Am eu ceva cu partea dreapta, ceva nu-i bine deloc. Nu-mi place ca nu se vede nimic in spatele gramezii de muschi si nu-mi place alaturarea dintre Limnophila aromatica si muschi.
In stinga e mult mai bine.
1. Astept sa vad virfurile care o sa faca o forma compacta in spatele Rotalei macrandra, ar trebui sa fie bine. Sint 2-3 fire un pic mai lungi decit celelalte. Taie-le.
2. Rotala macrandra imi place, face o pata de culoare da' nu-i bine ca are niste fire mult mai inalte decit restu', fa cumva sa formeze o tufa mai compacta.
3. Cred c-o sa arate bine cind se vor vedea virfurile de Hetaranthera deasupra muschiului.
Trebuie sa sincronizezi cele trei porunci  , trebuie sa tunzi plantele astfel incit sa se intimple deodata ce-am poruncit si daca reusesti cred c-o sa fie in partea stinga ceea ce iti doresti  . Nu cred ca-i o problema prea mare sa le nimeresti, ai destula experienta incit s-o faci, e vorba doar de niste reglaje fine.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/12/2012 16:21:45
|
stefanp
Moderator
IP:
|
@Dragos&narcis: Multumesc.
@Porcu':
Porcu wrote:Am eu ceva cu partea dreapta, ceva nu-i bine deloc. Nu-mi place ca nu se vede nimic in spatele gramezii de muschi si nu-mi place alaturarea dintre Limnophila aromatica si muschi.
In dreapta in spatele muschiului nu se vede nimic pentru ca am taiat "adanc" in didiplis si e foarte scurt. Daca n-as fi plecat acasa, mai aveam un pic de rabdare si pozam mai tarziu cu o saptamana si ceva, dupa ce incepea sa se inalte din nou didiplis-ul. (si pe de alta parte, trebuie tuns si flame moss-ul, dar n-am mai avut cand...)
Referitor la aromatica si muschi, sugerezi ca ar trebui sa dispara unul dintre ele?
Porcu wrote:1. Astept sa vad virfurile care o sa faca o forma compacta in spatele Rotalei macrandra, ar trebui sa fie bine. Sint 2-3 fire un pic mai lungi decit celelalte. Taie-le.
Vin ele si varfurile, la fel, am taiat scurt, ca sa nu apuce sa se umbreasca pana ma intorc eu. Si-asa le-am scapat un pic si s-au umbrit, iar semnele nu s-au rusinat sa apara.
Porcu wrote:2. Rotala macrandra imi place, face o pata de culoare da' nu-i bine ca are niste fire mult mai inalte decit restu', fa cumva sa formeze o tufa mai compacta.
E mica problema pe care o am eu  Nu-mi vine sa le tai cand sunt prea mici incat sa le dau cuiva si implicit trebuie sa le arunc...Dar promit sa sa-mi dau o palma si sa-mi treaca pentru ca intr-adevar strica forma.
Porcu wrote: 3. Cred c-o sa arate bine cind se vor vedea virfurile de Hetaranthera deasupra muschiului.
Tot asa e si ea, tunsa periuta. Chestia e ca intampin o mica problema cu heteranthera, pe care pare-mi-se ca incep sa o stapanesc, insa tot mai comenteaza. Imi topeste frunze si varfuri. Se fac negre si moi. Suspectez un no3 prea mic (caci e mare iubitoare de asa ceva). Am marit doza cu 1 ml de pps-pro in plus si pare-mi-se ca e mai bine. Plus aceasta tunsoare drastica, deci consum mai mic de nutrienti, sper sa fie ok. Si nici pestii inca nu i-am adus, caci mai erau si ei o sursa in plus de azot.
Trebuie sa recunosc ca nici un test n-am apucat sa fac. Dupa vacanta aduc si pestii si stabilesc daca va trebui sa adaug ceva azot separat, sau ajung la concentratia de 10 ppm asa cum mi-am tintit.
Porcu wrote:Trebuie sa sincronizezi cele trei porunci , trebuie sa tunzi plantele astfel incit sa se intimple deodata ce-am poruncit si daca reusesti cred c-o sa fie in partea stinga ceea ce iti doresti . Nu cred ca-i o problema prea mare sa le nimeresti, ai destula experienta incit s-o faci, e vorba doar de niste reglaje fine.
Intr-adevar, sincronizarea e importanta. Si e un pic dificil cand ai plante cu diverse ritmuri de crestere, dar ma voi stradui.
Multzam de sfaturi
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2012 12:42:14
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
stefanp wrote:Referitor la aromatica si muschi, sugerezi ca ar trebui sa dispara unul dintre ele?
Nu  . E posibil sa se schimbe aspectu' partii drepte cind o sa se vada Didiplisu' si cind o sa aiba Limnophila aromatica o forma compacta, o sa vedem. Insinuam doar ca in acest moment nu arata bine impreuna. Sper c-o sa fie bine dupa ce reusesti sa sincronizezi plantele.
stefanp wrote:E mica problema pe care o am eu  Nu-mi vine sa le tai cand sunt prea mici incat sa le dau cuiva si implicit trebuie sa le arunc...Dar promit sa sa-mi dau o palma si sa-mi treaca pentru ca intr-adevar strica forma.
Te inteleg perfect, chiar mai bine decit te intelegi tu. Daca vrei sa folosesti acvariu' pentru a da plante cuiva nu vei reusi niciodata sa-i dai o forma de concurs. Daca vrei un acvariu de poza va trebui sa tunzi ....... pentru poza, fara mila, nu prea poti recupera fire suficient de lungi. Ti se rupe inima, iti dau lacrimile, plingi in hohote si tunzi. Nu poti ambele intr-un singur acvariu. Fie alegi ce vrei de la acvariu' fie mai faci unu'. Intelegem orice ai alege.
stefanp wrote:Intr-adevar, sincronizarea e importanta. Si e un pic dificil cand ai plante cu diverse ritmuri de crestere, dar ma voi stradui.
E mai mult decit importanta, ai ajuns la nivelu' la care doar sincronizarea te desparte de un acvariu' de top. Si calitatea fotografiei .......
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
|