PimballWizard wrote:1.Poti cumpara un aspersor pt filtru ala sigur gasesti
2.Banuiesc ca da
3.Carasii sunt pesti de apa rece,nu au nevoie de incalzitor
4.Neonul cred ca e bine izolat
1.Am primit pe langa filtru un fel de tub cu gauri dar nu cred ca la acela te referi, oricum tubul respectiv se pune sub apa daca e pus sau deasupra ca o cascada ? Ma gandesc ca e tot pentru aerare
Cum e mai bine ?
2. Mai aveam tubul acela de aia intrebasem daca e bine montat dar am uitat sa mentionez in primul post
3. Stiu dar era in pachet cu acvariul si a fost util oricum ca apa avea initial vreo 16 grade la robinet si mi-a fost folositor pana am aduso la temperatura camerei ca si apa veche
4. Sper , ca as mai pune niste apa pana sa dispara cu totul marginea aceea intre capac si nivelul apei
PS: Am o panta a parchetului de 5mm se vede la bazin , sper ca nu e bai.
1.Am primit pe langa filtru un fel de tub cu gauri dar nu cred ca la acela te referi, oricum tubul respectiv se pune sub apa daca e pus sau deasupra ca o cascada ? Ma gandesc ca e tot pentru aerare
Da,la acela ma refeream,eu zic sa il pui sub apa dar in asa fel incat sa faca valuri la suprafata
Si a mele stau inclinate dupa ce un acvariu care picura mi-o distrus birou,partea rea e sa si parchetu parca ar fi dune de nisip,in margini e pana in tavan Nu stiu daca e vreo problema dar in locu tau nu as putea sa dorm asa de bine,mai ales ca sticla e cam subtire la acvariu ala
This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2016 00:37:52
"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"
Da,la acela ma refeream,eu zic sa il pui sub apa dar in asa fel incat sa faca valuri la suprafata
Si a mele stau inclinate dupa ce un acvariu care picura mi-o distrus birou,partea rea e sa si parcetu parca ar fi dune de nisip,in margini e pana in tavan Nu stiu daca e vreo problema dar in locu tau nu as putea sa dorm asa de bine,mai ales ca sticla e cam subtire la acvariu ala
Nici chiar...Am acvariu de 150L facut de mine...Adica in primele seri cand l-am umplut imi era frica ca o sa cedeze lipiturile...In vara dupa ce ma mut am de gand sa incep un bazin de 500L
Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
Mi-am dat seama ca am facut o gafa ..... am uitat de autocolant ...sau ceva fundal oricum , acum pusesem o bucata de hartie albastra ce aveam prin casa asa de forma am 15 cm in spate spatiu de manevre , de golit acvariul nici nu se pune problema acum pentru asta, deci ce ma fac? idei ?
This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2016 01:18:09
Nu stiu cat de corect e , dar ntrebarea ar fi, are ceva daca il pun sa bata jetul spre partea celalta ? Nu de alta dar imprastie toata mancarea si nici nu o vad pestii ,
E suficient daca ar bate in spate ? sau chiar in jos ? In jos am vazut ca baga mai multe bule
Perfect.Cand iti hranesti pestii hranestei in coltul in care nu bate filtrul.Eventual daca poti da-l si oleaca mai incet
El trebuie sa valureasca apa ca sa o oxigeneze
This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2016 12:52:08
Felicitari pentru pasul in fata. Pentru moment pestii au mai mult spatiu si ceea ce e mai important, au oxigen.
Pe termen lung, filtrul ala nu va face fata. Nu ai spatiu pentru material filtrant, bazinul nu va fi niciodata ciclat, pestii se vor intoxica incet cu amoniac. Trebuie musai sa imbunatatesti filtrarea.
O bila neagra pentru substratul albastru si plantele de plastic. Sunt oribile ambele.
Faye intoxicatia cu nitrati si nitriti se trateaza???
Apropo de acvariu, cum a zis si Faye scoate plantele alea.Sunt oribile, in mediul lor natural ei nu vad plastic sau pietris colorat.Incearca sa le cumperi plante naturale poate nu le rup...Eu am primit de la un amic 2 carasi si aveam acvariul full plantat si uite ca nu au treaba cu plantele...
Ca si filtru incearca daca vrei ceva la mana a doua.
https://www.olx.ro/oferta/filtru-extern-eihem-ID7zR1s.html#1c189fdf41 Eu zic ca e perfect pentru acvariul tau.Sa ma corecteze cineva daca gresesc, sunt incepator si postez din ce invat de pe topicurile de pe forum
Faye wrote:Felicitari pentru pasul in fata. Pentru moment pestii au mai mult spatiu si ceea ce e mai important, au oxigen.
Pe termen lung, filtrul ala nu va face fata. Nu ai spatiu pentru material filtrant, bazinul nu va fi niciodata ciclat, pestii se vor intoxica incet cu amoniac. Trebuie musai sa imbunatatesti filtrarea.
O bila neagra pentru substratul albastru si plantele de plastic. Sunt oribile ambele.
Multumesc, am zis mai sus pe acolo ca e temporar , la ce te referi prin "nu ai suficient material filtrant?"
1.Am cumparat astazi JBL Denitrol 100ml sa incep ciclarea dar acum stau pe ganduri cum sa procedez....plus ca nu inteleg mare lucru de pe instructiunile de pe sticla, din cate vad cantitatile sunt pentru un bazin de 300 litrii si spune sa adaug 10ml daca bazinul e nou si in urmatoarele 9 zile sa adaug tot cate 10 , daca eu am am aprox 100litrii , impart la 3 cantitatile acelea?
2.O alta dilema : In data de 30 plec pentru 3 zile , are sens sa dau macar prima doza Denitrol ? sau dupa revelion ? sau ce sa fac? apa deja fragmente de impuritati si abia e ziua 2 ...HELP ?
Pentru substrat ce sa aleg? as merge pe un negru cu gri ceva in genul , mai am si un sac de 5kg rosu cu verde )) primit cadou tot cu pestii
Jimmi wrote:Faye intoxicatia cu nitrati si nitriti se trateaza???
Apropo de acvariu, cum a zis si Faye scoate plantele alea.Sunt oribile, in mediul lor natural ei nu vad plastic sau pietris colorat.Incearca sa le cumperi plante naturale poate nu le rup...Eu am primit de la un amic 2 carasi si aveam acvariul full plantat si uite ca nu au treaba cu plantele...
Ca si filtru incearca daca vrei ceva la mana a doua.
https://www.olx.ro/oferta/filtru-extern-eihem-ID7zR1s.html#1c189fdf41 Eu zic ca e perfect pentru acvariul tau.Sa ma corecteze cineva daca gresesc, sunt incepator si postez din ce invat de pe topicurile de pe forum
Filtrul respectiv vad ca nu are furtunuri, sa le procur probabil nu ar fi greu dar si asa abia am invatat despre acesta intern cum sta treaba , de cele externe mi se invarte capul deja , am sa citesc si despre ele , pana la urma care e diferenta asa pe scurt ? ( EDIT: M-am lamurit, dar sincer chiar nu imi permit inca o investitie.... trebuie sa ma descurc cu asta momentan)
Multumesc Jimmi pentru sfat, nu am bagat inca plante vii deoarece inca nu am apucat sa ma informez asa de mult despre atatea lucruri , dupa cum ziceam si mai sus decorul este temporar, ma gandeam sa fac un design pur din pietre si substrat doar, pot sa fac ciclare fara plante ? Sunt confuz ca de obicei , tot citesc la topicuri pe unde apuc dar ma simt depasit mai ales ca informatia e la gramada , normal la urma urmei ca nu toti au doar 2 carasi in acvarii ) si nu stiu ce e bine si ce nu pe scurt selectie de informatii, astazi am citit mai mult despre hrana sa nu fie din aceea plutitoare ca intra aer cand manananca si apoi au probleme , pfuu cand o sa am copil cred ca o sa innebunesc daca pentru niste pesti sunt atatea de facut pentru un copil cred ca o sa o iau razna dar daca altii pot si EU POT ! Continuati sa aruncati cu informatii in mine
This message was edited 5 times. Last update was at 29/12/2016 00:32:42
Se refera la faptul ca nu exista suficient loc unde sa se dezvolte bacterile.
1.Pui 2.5 eventual un 3.Prea mult nu strica oricum.Sunt bacterii bune nu rele.
2.Eu zic sa pui.Eu cand am bagat pestii dupa 4 saptamani a doua zi canitatea de nitriti era la limita din prea mult.A doua zi dupa ce am turnat Sera Toxivec problemele s-au rezolvat.De atunci nu mai am probleme cu nitratii, nitritii si amoniacul.Acvariul este foarte grav populat oricum...Cei 2 carasi nu imi apartin, i-am primit de la un prieten care a plecat dincolo si era ori ii i-au eu ori ii arunca la WC de vii daca nu are cui sa ii dea...
Filtrul intern nu este folositor in bazinele mari,cu pesti care fac multa mizerie, si nici in viata noastra pentru ca are nevoie de o curatare mai frecventa decat filtrul intern.Filtrul extern are mai multe avantaje pentru a fi ales si a va bucura de beneficii: amplasarea in exteriorul acvariului il face mai usor de curatat, mai usor de dat la o parte pentru actiunea de curatare, nu va lua din spatiul din acvariu, nu va deranja intregul acvariu pentru actiunile de intretinere ,apa eliberata sub forma de revarsare ajuta la oxigenarea apei, are mai multe tipuri de medii filtrante ceea ce asigura apa cu adevarat curata, are un design care nu afecteaza ansamblul estetic al acvariului, are o capacitate mare de filtrare, iar pe furtunul de retur se pot conecta alte instrumente de utilitate pentru acvariu care sa nu ocupe spatiul din interior. Sunt cateva motive in plus pentru a fi selectionat.
Numai sfaturi utile aici si oameni cu adevarat interesati si implicati , fara ironii si alte cele , cum sunt pe alte forumuri gen softpedia si magarii, chiar imi place comunitatea de aici si nu ma face decat sa incerc sa ma ridic si eu la standardele de aici si sa ma informez mai mult si partea cea mai buna e ca imi place la nebunie , deja sunt obsedat.
PS: Am sa ma uit peste toate acele teste dar sunt cu o gramada de treburi astazi si maine plec , cand apuc le comand.
EDIT: Acum am vazut cat costa... cand dau de bani .. sarbatorile , revu cadourile m-au secat , chiar nu o duc bine financiar in perioada asta , daca fac un calcul asa groso modo , ca sa pun totul la punct cat de cat filtre teste , decor , nu scap fara 500 lei ... dar asta nu e problema voastra , macar stiu ce trebuie sa fac si am un plan.
PS2: La ce te-ai referit cu 2.5, 3 ?
Sa pun jumatate din cei 100 ml de Denitrol sau chiar 3 sferturi ? Sau mi-a scapat mie ceva ?
This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2016 14:33:39
Saluti
Nu trebuie sa cumperi totul la gramada. Cel mai important este filtrul si mediile filtrante, ele trebuiesc cumparate primele. Cauta pe langa tine, sa poti sa il vezi inainte de a da banii, sau la baietii draguti de aici de pe forum. Pune anunt la Cumparari. Nisipul poti sa il cumperi pe cel mai ieftin, cel pentru locurile de joaca (sub aceasta denumire il gasesc aici). Eu am dat 2,5 euro pe un sac de 25 kg. Plante poti sa gasesti la sectiunea Donatii. Sunt multi oameni aici care tund, si dau mai departe, la alti trupeti, care au nevoie.
Bafta
csebastian, bacteriile care se ocupa cu nitrificarea au nevoie de un spatiu pe care sa il colonizeze. Acel spatiu sunt mediile filtrante(de obicei ceramica poroasa) care se instaleaza in filtru. Necesarul de material filtrant creste direct proportional cu marimea bazinului si mai ales cu numarul/felul pestilor care populeaza bazinul. In cazul tau, carasii fiind pesti care cresc foarte mari si in plus fac si multa mizerie, ai avea nevoie de cel putin 3 litri de material filtrant.
Filtrul tau are doar un buretel. Nici spatiu nu ai sa schimbi acel buretel cu material filtrant eficient. Dozele de bacterii pe care le tot adaugi sunt degeaba, pentru ca nu prea au ce coloniza. Orienteaza-te cat mai repede catre un filtru extern spatios, iar cel intern e bun strict pentru oxigenare si filtrare mecanica.
Comunitatea asta e compusa din oameni pasionati de acvaristica. Nimeni nu e aici ca sa faca misto de incepatori sau sa se dea rotund ca uite ce multe stiu eu si tu nu! Toti am fost incepatori, toti am dat cu batul in balta, cei care uita de unde au plecat au nevoie de lecitina sau bun simt. Noii veniti primesc intotdeauna ajutor, important e sa filtreze si sa urmeze sfaturile.
Niste recomandari atunci pentru acvariul meu , ma refer la filtru extern de 3 litrii ... marci modele ? Chiar si second , sa caut macar si apoi vedem cum fac rost de bani
Cod Eheim: 221301
Debit: 440l/h
Inaltimea maxima la care ridica apa: 1,8m
Consum: 8w
Volum filtru: 3l
Diametru furtune: 12/16
Medii filtrante: un burete pentru filtrare mecanica si unul de carbon.
Un filtru apreciat printre cunoscatori, datorita calitatii si profesionalismului oferite de producatorul german Eheim.
Pentru o eficienta cat mai ridicata a acestui filtru recomandam sa fie adaugati inca doi sau trei litri de material filtrant biologic si sa se foloseasca alaturi de un prefiltru Eheim. Se poate folosi atat la apa dulce cat si la apa sarata, poate servi ca filtru mecanic, biologic sau chimic in acelasi timp.
Cu ajutorul sistemului de evacuare a apei de tip sprinkler, acest filtru realizeaza pe langa filtrarea clasica si oxigenarea apei din acvariul dumneavoastra. Acelasi sistem de avacuare, permite folosirea acestui filtru chiar si la acvarii mici de volum 60 sau chiar 40l.
Silentios, usor de intretinut si de curatat alaturi de un consum de energie scazut, acest model nu este o exceptie de la faptul ca Eheim este lider mondial la productia de filtre externe.
E mic, iar daca va vrea sa schimbe bazinul cu unul mai mare, se cheama bani aruncati ... pe garla.
JBL e700 e mai potrivit. Sau un Eheim mai mare, daca nu sunt restrictii la buget.
Edit: Atentie cu olx-ul. Sa nu iei o rabla. Daca vrei mana a doua, mai bine iei de pe forum decat de la necunoscuti.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2016 21:20:33
La banii aia Faye eu zic ca e ok.Daca el stie ca o sa schimbe acvariul nu stiu ce sa zic...Eu pe un tetratex 700 de la 430 ron am dat 120 de lei.Eu zic ca e o investitie buna pe moment deoarece am acvariul aglomerat si nu pot sa astept sa cumpar un filtru care sa imi fie bun si la un acvariu de 500L.
Pribleme 2 filtre sunt ok din punct de vedere.Am cumparat eu un filtru de la persoana respectiva si inafara de cele 2 garnituri lipsa nu am cuvinte de obiectat.In plus olx iti pune la dispozitie livrare cu verificare.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2016 21:21:43
In plus olx iti pune la dispozitie livrare cu verificare.
Nu te baza pe asta,foarte multi au fost pacaliti si singura rezolvare e sa mergi in instanta
"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"