[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Valorile obisnuite sau uzuale ale KH  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Nu sare nimeni Lucian
Sa-i zicem ca a fost o mica problema de comunicare
Ne bucuram ca ai gasit totusi raspunsul cautat si te asteptam cu orice alta intrebare

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Enache Lucian
Junior member

IP:

Nu e nici o problema o sa mai deranjez pe aici
Enache Lucian
Junior member

IP:

Nu mai deschid un topic pentru o intrebare:daca iau test permanent de la jbl de CO2 trebuie sa mai fac teste de kh pe langa el sau doar de ph?Am incercat sa aflu raspunsul singur dar pe toate forumurile oamenii se contrazic si se ataca unii pe altii si e greu sa urmaresti discutii interminabile.
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ca sa o "scurtam": de ce te intereseaza asa mult kH-ul pe tine? Exemplu: la Constanta se cresc discusi in gH 29 si kH 17.... sau cauta acvariile lui Bitanu si vezi ce plante sanatoase are in "apa de robinet" (cam aceleasi valori... ca e tot din Constanta)

Pe tine ar trebui sa te intereseze alte aspecte:

- care sunt valorile actuale ale apei de retea cu care faci schimbul...
- care sunt valorile actuale ale apei din acvariu.....
- plantele care le ai sau le doresti in acvariu.... la ce valori "este recomandat" sa le tii....
- pestii care ii ai sau ii doresti in acvariu.... intre ce limite si valori pot rezista...
- care este limita maxima admisa de CO2 in acvariu incat pestii tai sa nu fie in pericol de axfisiere?

Cam atat.... restul sunt povesti, acum la inceput. Tu intrebi de kH si CO2 dar nu stii daca instalatia ta poate produce 20ppm in acvariu.... Spor!

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Enache Lucian wrote:Multumesc pentru indicatiile date.Intrebarea era chiar in titlul postului "Valorile obisnuite sau uzuale ale KH"
Nu trebuie sa sariti asa pe oameni imediat.Si eu sunt veteran pe alte forumuri, in alte domenii, si sunt mai pasnic chiar daca sunt intrebari stupide.

Intrebarea nu este stupida, dar este prost pusa. Valoare uzuala a KH-ului pentru ce? Pentru acvarii cu cichlide africane vei afla ca ai nevoie
de un KH mare si un pH mare. Plantele sint de multe feluri si traiesc in ape de multe feluri, functie de zona unde cresc. Apoi pestii pe care
vrei sa ii introduci in acvariu au si ei, functie de zona in care traiesc, valori diferite ale apei. Asa incat intrebarea ta este una ambigua.

Iar in privinta KH-ului si a testerului de CO2, asa cum ti-a sugerat si Sebi (Nimeni ) e bine sa afli de ce parametri ai nevoie functie de
plantele si pestii pe care ii vrei, parametri apei de la robinet, si da, nu e deloc bine sa ai un KH 0. Numai ca eu ma indoiesc ca ai avut vreodata KH 0.

This message was edited 2 times. Last update was at 07/10/2014 23:36:59

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

Enache Lucian wrote:Nu mai deschid un topic pentru o intrebare:daca iau test permanent de la jbl de CO2 trebuie sa mai fac teste de kh pe langa el sau doar de ph?Am incercat sa aflu raspunsul singur dar pe toate forumurile oamenii se contrazic si se ataca unii pe altii si e greu sa urmaresti discutii interminabile.

Nu ai nevoie de alte teste.
Il bagi in apa si ai o scala colorimetrica dupa care te uiti si vezi concentratia de CO2 din apa (ma rog, o concentratie aproximativa bineinteles).

Testul asta poate fi folosit si pentru masurarea valorii pH-ului, caz in care ai nevoie de un test kH, pentru a putea folosi scala colorimetrica corecta (ai in cutie mai multe scale, pentru diferite valori ale kH-ului).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Enache Lucian
Junior member

IP:

Sa-mi bag un bat in apa...ce frumos era inainte cand nu faceam teste ale apei dar pentru un acvariu plantat merita tot efortul.
Sa iau un test permanent co2 jbl si un test cu lichid kh sau un tester ca asta http://www.fasttech.com/products/0/10001215/1102100-lcd-display-ph-tester-meter si test cu lichid kh?
Enache Lucian
Junior member

IP:

M-am convins.Testele 3 in 1,6 in 1 sunt praf.Am cumparat un test KH de la Jbl si am 5 in conditiile in care cel de la Dajana imi arata cu indulgenta mea 1-2.Trebuie sa mai iau un test de ph si am rezolvat toate problemele.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: