[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Viitor acvariu plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Eu zic sa nu mai modifici layoutul, arata bine asa. Poti planta ceva gazon pe portiunea cu nisip alb si se va vedea
foarte bine.
Redu lumina la MH la 2 ore pe zi, altfel te umpli de alge. Adica un program de 2 ore T5, 2 ore MH, 2 ore T5.
Dupa ce plantezi masiv, dai drumul la CO2 si incepi si fertilizare poti sa cresti progresiv, cu cate o ora la 3-4 zile,
durata la MH, pina ajungi la 8 ore.
Mai jos de 35 cm eu zic sa nu lasi MH, o sa iti incalzeasca si apa si e foarte puternica lumina. Depinde si ce bec ai.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Becul este de la Aqua Medic, Aqualine 5000, deci 5000 Kelvin (zic ei ca e numai bun pentru plante, fata de restul care sunt pentru acvarii marine). Ca si intensitate, desi este 150W, neoanele nu se vad pe langa el si nu exagerez... Probabil ca mai relevat este output-ul de lumina, nu cati Watti consuma. Din ce-am cautat pe net zice 11000 lumeni, cine stie la ce distanta insa.

In alta ordine de idei, maine sper sa-mi ajunga si o transa de plante de la Rebella, cam asta ar fi in meniu:

Vallisneria NANA
Pistia (planta plutitoare)
Fissidens fontanus (Phoenix Moss)
Gazon - Eleocharis parvula
Gazon - Echinodorus tenellus
Riccia fluitans

Evident, majoritatea sunt plante de foreground, intrucat in acest plan nu am fix nimic. Dupa acestea voi mai vedea, mai am si un coleg de la servici care mi-a promis cate ceva. Banuiesc ca este ok sa-i dau bataie si sa-l umplu asap cu plante, nu?
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/09/2008 17:02:41
Messages: 579
Location: Bucuresti - N. Grigorescu
IP:
Offline

Clar pune plantele in bazin cum ajung, pentru gazon iti trebuie o penseta.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

La o verificare vizuala astazi apa arata limpede, pestisorii sunt ok, deci toate bune. A mai disparut maron-ul din apa (practic pe fundalul negru nu se mai vede chiar deloc maron), banuiesc ca se acomodeaza si cioatele incetisor..

Mi-au venit si plantele de la Rebella (ii multumesc pe aceasta cale), diseara le plantez.

Mi-a ajuns si instalatia de CO2 (multumesc Andrei), iar astazi am fost si am umplut butelia. Am avut ceva de alergat, intrucat se pare ca buteliile mici sunt mai... nushcum de incarcat, sau poate domnii de pe la diverse centre nu aveau chef. In cele din urma am ajuns pe Bd. Preciziei, unde m-au servit fara probleme, deci pentru ei.

Diseara o sa fac si niste teste, apoi niste poze si mai postez aici ce si cum...
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

Joined: 29/09/2010 11:22:37
Messages: 1228
Location: Iasi/Stuttgart
IP:
Offline

Bravo ptr noile achizitii si spor la treaba diseara, asteptam pozele pe urma

fostul user ozy
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/11/2010 00:00:39
Messages: 853
Location: Constanta
IP:
Offline

Salut. Ma bucur ca ajuns sper sa nu ai probleme cu ea, eu am folosito 1 an fara probleme , majoritatea care zic ca nu incarca butelii mici zic asa ptr ca nu stiu sa incarce sau le e frica , asa cum ti-am zis si la telefon mai bine incarci 1,1-1,2 litri decat sa ai probleme ca iti sar supapele sau altele. Asteptam mai multe poze cu acvariu sa vedem ce si cum mai mesteresti pe acolo

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2012 17:52:18


Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nu am apucat sa fac poze, nici teste... A venit ora, s-a inchis lumina, dar e ok, mai e si maine o zi Macar terminasem de plantat, iar o cioata (cea din stanga) am scos-o. O sa caut maine una mai potrivita, ceva mai mica si fara atatea ramificatii, pentru ca ma incurca rau de tot. Am instalat si agregatul de CO2 , l-am stresat putin si pe Andrei eh...

O intrebare legata de reactorul de CO2. Vad ca bulele circula frumos in spirala fericite, apoi sus se acumuleaza intr-o bula mai mare pana face la un moment dat "baldabac". Uitati si un video: [youtube]http://youtu.be/1jB8FAyaSpc[/youtube]. Scuze, am filmat cu aparatul intors, ce penibil...

Este normal sa faca asa? Am si un reactor extern Dupla Reactor S, dar pentru acela imi trebuie pompa, sau macar un adaptor pentru furtunul filtrului meu (care este mai mare).
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

In legatura cu lumina ....... nu e bine cum iluminezi, e prea multa lumina fata de cantitatea de plante si fata de CO2-u' putin. Fie plantezi MASIV din prima si poti folosi becu' MH (asta inseamna si CO2 mult mai mult) fie folosesti doar tuburile Plant Grow si dai lampa mai jos. Varianta a doua mi se pare mai usoara si mai sigura.
Ma indoiesc ca NO3 poate atinge valoarea de 30 ppm in acvariu' tau in acest moment, nu cred ca-n apa de la robinet poate fi asa mult.

costin_ wrote:o cioata (cea din stanga) am scos-o. O sa caut maine una mai potrivita, ceva mai mica si fara atatea ramificatii, pentru ca ma incurca rau de tot.

Chiar ma pregateam sa-ti sugerez s-o impingi mai in spate pentru ca era prea aproape de geamu' din fata. Poate reusesti totusi s-o folosesti, e frumoasa.

costin_ wrote:Vad ca bulele circula frumos in spirala fericite, apoi sus se acumuleaza intr-o bula mai mare pana face la un moment dat "baldabac".

Reactoru' tau e prea slab, adica are o putere de dizolvare prea mica fata de marimea acvariului. Ai de ales intre a-i lua extensii sa-l faci inalt cit coloana de apa si a-l schimba cu un reactor activ (intern sau extern) care ar fi mult mai eficient.

Poze: smilie ... Poze cu plante
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salutam cu rezbect Egiptul antic

Intr-adevar, am facut deja modificarea la lumina. Lampa am coborat-o (la sugestia tuturor), iar programul l-am facut preponderent cu neoanele (cam 8 ore). Totusi am lasat si MH-ul pentru 2 ore in mijlocul zilei.

Am mai si plantat, dar sa umplu acest bazin si sa ajung la "masiv" este foarte greu, mai ales ca merg cam pe bajbaite, intrucat nu stiu cum va arata dupa ce vor creste plantele. Oricum, sa zic ca de la ultimele poze s-a dublat cantitatea de plante, dar tot nu se umplu spatiile vaste.

Despre reactor, am deja un Dupla Reactor S, ceea ce nu aveam erau racorduri (pentru furtunul mai gros de la filtru) sau circuit separat pentru alimentarea lui. Am vorbit la Reef si diseara rezolv problema. Oricum, testul permanent de CO2 este verde, deci pare ok pentru moment.

Totodata sper sa gasesc si alta cioata pentru stanga, cea pe care am scos-o este pur si simplu prea mare/stufoasa. Mai in spate nu puteam s-o dau pentru ca incaleca o terasa din substrat si se rostogolea... pff

Revin cu detalii pe seara/we... teste, poze, etc
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

costin_ wrote:Am mai si plantat, dar sa umplu acest bazin si sa ajung la "masiv" este foarte greu, mai ales ca merg cam pe bajbaite, intrucat nu stiu cum va arata dupa ce vor creste plantele. Oricum, sa zic ca de la ultimele poze s-a dublat cantitatea de plante, dar tot nu se umplu spatiile vaste.

Stiu ca-i greu si putin frustrant sa plantezi masiv din prima cu plante pe care le vei elimina ulterior. Da' e o rezolvare buna a inceputului de acvariu. Cealalta rezolvare e sa plantezi putin si sa bagi lumina putina. Sper sa-ti treci cu bine peste perioada de inceput, ai un acvariu foarte promitator .


costin_ wrote:testul permanent de CO2 este verde, deci pare ok pentru moment.

Nu stiu ce sa zic, cunosc acest reactor si mi se pare imposibil sa dizolve suficient CO2 acvand in vedere cit e de scurt, bine ca-l vei folosi pe cel Dupla .

Poze: smilie ... Poze cu plante
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Gata, am instalat pe cel de la Dupla. De mers merge, dar nu-mi place ce mancare de spagetti am facut cu furtunele. In plus mi se pare foarte nesigura jonctiunea in T pe care am folosit-o, desi e de la Dupla si am fost asigurat ca e bullet-proof:

image
image
image

Asadar, planuri de viitor: pompa separata cu circuit separat, si oricum returul in acvariu din reactor e de toata jena momentan...
Banuiesc ca mai pot acum sa "vizualizez" procesul de dizolvare al CO2 in apa, deci ma bazez doar pe numaratorul de bule.

Mai am un lighean de plante, simple, nimic fancy, dar sunt obosit mort deja si nu mai am nervi de plantat. De fapt una din plante poate ma puteti ajuta voi s-o identific, este rosie pe spatele frunzelor si mai putin rosie, chiar spre verde pe partea care sta spre lumina, iata poza:

image
image

Mai exista una bucata cioata noua care fierbe de vreo 3-4 ore, maine o introduc in mediu. Probabil nu va fi la fel de spectaculoasa ca fosta, dar macar pot planta/umbla in jurul ei.

O ultima intrebare: daca indicatorul de CO2 se duce pe galben (adica prea mult), scad numarul de bule din numarator? Momentan sunt cam la 1/secunda iar azi am gasit indicatorul verde deschis, nu chiar galben, dar cam intr-acolo se indrepta...

Pff, ce post lung, uitati din nou link-ul la albumul complet pe picasa, daca vreti pozele la dimensiuni mai mari: https://picasaweb.google.com/113314894635534580356/AcvariuColt#

Un weekend placut va doresc!
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Ce tester permanent de CO2 folosesti? Ai bagat in el apa din acvariu? Ca sa iti indice corect ar trebui sa bagi
in el reactivul nediluat.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Am tester permanent de la JBL, am pus in el 35 de picaturi de reactiv, apa deloc. Din ce vad face un fel de clopot de aer, iar reactivul sta in acest clopot, in fata unei bare albe, astfel incat sa se vada bine cum se coloreaza. Este drept ca l-am mutat din acvariul vechi, dar a trecut o saptamana de atunci si reactivul era proaspat umplut.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

De cat timp ai pus testul in apa? Are nevoie de cel putin 3 ore sa arate ok.
Daca n-ai pesti, nu-ti fa griji de co2 prea mult acum. Plantele nu se supara. Lasa gazul in pace si vezi maine ce zice testul.

Planta din poza imi pare a fi rotala.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Testul este in apa de aproape o saptamana, l-am vazut trecand incet (zile) de la verde inchis la verde deschis. Nu e panica, mai are pana la galben. Pestisori am doua zebre, ma abtin cu stoicism sa introduc altii o vreme. Cele doua sunt foarte vesele, iar intre timp (cred ca si gratie filtrului ciclat deja) apa s-a limpezit considerabil, lucrurile incep sa arate bine.

Preventiv as fi vrut sa pun mana pe un echipaj anti-alge, dar la o ocheada rapida par a fi rara avis pe la noi, mai ales shrimp-ii. Asa este?

Inca un detaliu: nu am inceput inca fertilizarea, desi am toate solutiile pregatite (Fe, K, Trace). Am fost sfatuit sa pornesc la o saptamana dupa set-up, si se cam apropie termenul. Aveti sugestii?
[Yahoo!]
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Am mai plantat cate ceva, desi nu prea stiu sigur ce
Inca niste fire de bacopa, cateva fire din planta cu frunze rosii (a se vedea pozele de mai sus), si un fir dintr-o imensitate de planta cu niste radacini monstru. Aceasta a mers fix in coltul acvariului, plantata cu maaaare greutate:

image

Am pus si cioata noua din stanga, tot nu-mi place cum arata, pentru ca este curbata spre fata acvariului, dar macar in jurul acesteia pot lucra/planta. Deci o vreme asa ramane.

Niste poze din cateva unghiuri. Evident, totul este inca under construction, deci scuze de ustensile si alte chestii ce apar pe-acolo.

Ansamblu:
image
Din stanga:
image
Din dreapta:
image
Din centru:
image

Am dat drumul si la 3 melci, poate mai mananca din mizeria de pe jos (frunze moarte, resturi de mancare). In acvariul micut m-au ajutat destul de bine acesti melci. Oricum, la cel mai mic semn ca ar face prostii ii deportez inapoi.

Ca de obicei, toate pozele le-am incarcarcat aici.


Mi-ar fi foarte utile niste sfaturi pentru plante de mijloc, nu prea stiu ce sa plantez pe-acolo. Deja partea din spate este destul de plina, in fata astept sa creasca (desi ar mai merge cate ceva), dar intre ele?
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Din ce in ce mai frumos acvariul.
Pt mijloc niste blyxa?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Planta rosie e Alternanthera, cred ca reineckii, arata extraordinar cind e bine crescuta.
Atentie cu Echinodorusu' din colt, va face radacini enorme si in timp aproape nimic nu va mai creste bine linga el. "Linga el" insemnind tot acvariu', isi va intinde radacinile pina la geamu' din fata, va cuceri noi teritorii ca un adevarat imperialist .

Poze: smilie ... Poze cu plante
costin_
Member

Joined: 22/12/2011 14:37:52
Messages: 161
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Revin cu niste poze de astazi. Ieri am plantat pana la limita rabdarii, niste cabomba aquatica si doua ghivece de lilaeopsis, cu care m-am chinuit sa fac un fel de carare. Cel din urma mi-a luat foarte mult timp la plantat si nici nu stiu daca va iesi ceva spectaculos.

In alta ordine de idei, am instalat o pompa de 1000l/h pe care am pus reactorul de CO2, plus sa circule ceva apa pentru agitarea suprafetei (practic iesirea pompei este intr-un split cu furtune de 9 si 12). Evident, nu merge chiar la maxim... M-am folosit de pistia ca sa vad cum se fac curentii (si agitatia) la suprafata si sunt multumit. Am citit prin niste articole cum ca circularea buna a apei ajuta la prevenirea algelor, asadar m-am conformat, in caz de necesitate pot pompa cam 1700 l/h (filtrul plus pompa). Urmeaza sa pun si un burete pe intrarea pompei de apa, dar trebuie sa mai creasca plantele si sa-mi mascheze macar corpul pompei.

M-am cam ingrijorat cu acel echinodorus, nu as vrea sa-l las sa-si faca de cap. O vreme cred ca-l mai las, cat sunt inca light cu plantele, apoi afara cu "imperialistul".

Cand pot incepe sa fertilizez?







[Yahoo!]
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Te felicit.
Imi place foarte mult cum arata
Cred ca si forma acvariului ajuta intr-un fel...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com