[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sfat racire cu cooler  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

calin_gherman wrote:...o inspiratie de moment mi-a soptit sa maresc debitul instalatiei de schimb la picatura. Picuratorul final este variabil, intre 1-8 l / ora. Estimez ca era fixat undeva la 5 l / ora. L-am pus pe maxim, iar azi, temperatura apei era la 27 grade. ...
Ma veti intreba ce voi face la vara cand afara vor fi 40 de grade, nu 32 ca acum...ei bine, voi scoate picuratorul de la instalatie si voi schimba si mai multa apa / ora astfel ca temperatutra sa se mentina in jur de 27 grade.

Toate bune si frumoase, dar ...
la mine se intampla frecvent sa fie oprita apa, din diverse motive, efectul este ca atunci cand se da drumul la apa, vine o nenorocire de apa pe teava, o apa neagra, plina de rugina, pe care nu cred ca nici un filtru din lume nu o poate recupera, in nici un caz n-as vrea sa ajunga in acvariul meu nici macar o picatura din astfel de apa.
Asta ar fi si o intrebare pentru cei cu instalatii de alimentare la picatura, ce solutie aveti la apa plina de rugina care vine dupa o intrerupere a alimentarii cu apa de la retea?

Marirea debitului de apa cu scopul de a reduce temperatura apei din acvariu poate fi o solutie, dar cred ca una relativa, vara - cand vom avea temperaturi de 40 grade si temperatura apei de la retea creste - poate ajunge la peste 23 grade (ceea ce va reduce randamentul unui asemenea sistem de racire), asta se intampla sigur in Bucuresti, in orasele de munte desigur ca situatia este alta, de exemplu, in Sibiu stiu ca au o apa foarte rece la retea.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/06/2011 19:01:21

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

apa de la reatea la mine stand la casa este rece, foarte rece.Teava de apa fiind ingropata la 2 metri pamant.

Sistemul cu picatura cred ca o sa mi fie de folos si mie si o sa l incerc sa l pun in practica in combinatie cu apa distilata si racire prin evaporare.
Sper ca un filtru prin osmoza nu este la fel de scump ca un chiller.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
mandrku
Junior member
[Avatar]

IP:

Mi se pare Logica si Foarte tare metoda de schimb la picatura ...
La mine apa de la robinet are < 18 grade chiar si vara ....Nu poti face dus rece mult timp.
Filtru de Osmoza am, deci cu rugina, nitratii si duritatea apei o rezolv ...
- Dar cum trag eu 2 tevi PPR pana in HOL ? ?
Mi-ar fi mai usor sa iau de la vecinul prin zid . Ia's putea propune sa spargem zidul.. Eu dau vedere la acvariu el apa
Oricum..Calin solutia ta reprezinta solutia perfecta in raportul RON/grad castigat.

p.s
Daca stiam de asta cand mi-am pus gresia... ce bine era...
Aruncam si eu pe jos 2 tuburi pana la bucatarie.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

calin_gherman wrote:voi scoate picuratorul de la instalatie si voi schimba si mai multa apa / ora astfel ca temperatutra sa se mentina in jur de 27 grade.

Io zic sa pui mina pe "pistolu' de lipit" , sa iei o electrovalva pentru lichide, si faci cumva, folosind un termostat sa dea drumu' la apa rece in momentu' in care creste peste 27 C .

Poze: smilie ... Poze cu plante
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

calin_gherman wrote: Solutia va fi un Ferplast Proclima 750.
Concluzia: la bazine mari, cu pesti valorosi, fara posibilitatea instalarii AC, chillerul ramane solutia viabila.
Da, de acord, la discusi, care nu sufera nici la 32, in Sighet, unde-i mai racoare, merge cu-n cooler, doua. Dar ce zic bucurestenii la vara cand vor avea peste 40 de grade afara???
Exista varianta chillerelor chinezesti care sunt, cat de cat, bune, Resun si Hailea fiind cele mai ... comerciale.

Daca te ajuta cu ceva, eu mi-am achizitionat de la un magazin online din Germania un Aqua Medic Titan 500 cu 450 euro cu tot cu transport adus la Bucuresti. Pretul nu contine TVA, si ca sa nu platesti TVA-ul trebuie sa faci factura si plata pe firma si sa ai un cod fiscal recunoscut in UE pentru importuri. Pretul pentru un Aqua Medic Titan 1500 este de 650 euro fara TVA si te mai costa vreo 40 de euro transportul. Si oricum cred ca Aqua Medic e mai bun decat Ferplast, am mai mare incredere in nemti decat in italieni. Pe site-ul Ferplast nici macar nu apare chillerul Proclima 750.
Site-ul de unde mi-am facut eu cumparaturile este http://www.sewatec.de , ai si 2% discount daca faci plata prin banca si nu online.

Sper sa va fie de folos informatiile. O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: