calin_gherman wrote:...o inspiratie de moment mi-a soptit sa maresc debitul instalatiei de schimb la picatura. Picuratorul final este variabil, intre 1-8 l / ora. Estimez ca era fixat undeva la 5 l / ora. L-am pus pe maxim, iar azi, temperatura apei era la 27 grade. ...
Ma veti intreba ce voi face la vara cand afara vor fi 40 de grade, nu 32 ca acum...ei bine, voi scoate picuratorul de la instalatie si voi schimba si mai multa apa / ora astfel ca temperatutra sa se mentina in jur de 27 grade.

Toate bune si frumoase, dar ...
la mine se intampla frecvent sa fie oprita apa, din diverse motive, efectul este ca atunci cand se da drumul la apa, vine o nenorocire de apa pe teava, o apa neagra, plina de rugina, pe care nu cred ca nici un filtru din lume nu o poate recupera, in nici un caz n-as vrea sa ajunga in acvariul meu nici macar o picatura din astfel de apa.
Asta ar fi si o intrebare pentru cei cu instalatii de alimentare la picatura, ce solutie aveti la apa plina de rugina care vine dupa o intrerupere a alimentarii cu apa de la retea?
Marirea debitului de apa cu scopul de a reduce temperatura apei din acvariu poate fi o solutie, dar cred ca una relativa, vara - cand vom avea temperaturi de 40 grade si temperatura apei de la retea creste - poate ajunge la peste 23 grade (ceea ce va reduce randamentul unui asemenea sistem de racire), asta se intampla sigur in Bucuresti, in orasele de munte desigur ca situatia este alta, de exemplu, in Sibiu stiu ca au o apa foarte rece la retea.