[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bobo  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Plantele din acvariu trebuie neaparat sa fie de mai multe feluri sau nu ?
[Email] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

in functie de gusturi, si de mediu din acvariu...(adica temperatura, co2, fertilizant etc.)

pe scurt poate fi una sau mai multe, dar unele mai pretentioase este posibil sa nu iti reziste daca nu le creezi conditii propice
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam despre asta vorbesc, in spate pe fundal este doar o imagine, ceea ce se vede in fata este real.
[Thumb - DSCF0184.JPG]

[Email] [Yahoo!]
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Poza este putin mai veche acum am pus si un incalzitor si am si o alta pompa
[Email] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

parerea mea personala e sa mai adaugi ceva si sa muti plantele in spate pentru ca sunt plante de fundal... rept parere personala, dar ii las pe altii mult mai experimentati in arta gradinaritului sa spuna ce si cum, pentru ca la capitolul gradinarit nici eu nu m-am descurcat prea bine....
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am facut o poza acum, deci plante pot pune cat mai multe, nu este nici o problema nu ?
[Thumb - 12012012311.jpg]

[Email] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

atata timp cat nu limitezi foarte mult spatiu de inot al pestilor nu.... ideea e sa nu iei plante f mari care sa reduca spatiul de inot foarte mult.... plantele mari "de fundal" se pun in spate, cele medii la jumatate si cel emici in fata cam asta e regula... daca pui plante mari in jumatate caum ai facut tu de alfel ar invada spatiul de inot al pestilor si reduc efectul vizual(nu se vede ce este in spate)
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru sfat.
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Da, poti sa pui plante multe, chiar e benefic pentru bazin.
Daca nu ai co2, fertilizanti, baga plante mai putin pretentioase, gen vallisneria, elodea (astea fiind si cu crestere rapida) si moss eventual.

Ca o perere personala, scoate colantul ala din spate si pune unul negru sau albastru. De asemenea, scarita aia sau ce o fi, iarasi nu prea pare a fi locul ei acolo...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Imi dau si eu cu parerea:
Acvariul nu cred ca are mai mult de 40 lit. Nu poti sa pui plante ca in acvariile mari (alea mici in fata.....alea....in mijloc si alea mari in spate) ptr ca nu ai loc.
In locul tau....................as scoate "ornamentele" (scarita si butoaiele cu stelute de mare), ptr ca nu......sunt .............. frumoase. As pune o radacina de lemn frumoasa(fiarta si tratata) si niste plante fara pretentii (una mai inalta si una gen tufa)(valisneria si cryptocorine). Un fundal negru. O sa caut pe youtube un filmulet cu un acvariu (superb dupa parerea mea), care nu este deloc pretentios. Persoana care a facut acvariul de care vb, este din Romania.
Promit ca o sa caut filmuletul.
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am gasit filmuletul.
Sper sa nu se supere userul rick ca ii laud acvariul.

http://www.youtube.com/watch?v=FsjngXjOD6w

Sincer........cand vreau sa ma uit la un acvariu frumos, caut acest filmulet.
Acvariul trebuie (dupa parerea mea) sa fie o bucatica rupta din natura si pusa in casa. Nu cu elicoptere, castele, bile de sticla, etc
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Tot la rick gasesti si urmatorul acvariu, foarte frumos:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17133.page

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Ultimul filmulet pe care l-am vazut este superb, primul este ceva mai complicat de realizat si iti trebuie, cred mai mult timp pentru al face sa arate asa.
[Email] [Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bobo_florinel wrote:Ultimul filmulet pe care l-am vazut este superb, primul este ceva mai complicat de realizat si iti trebuie, cred mai mult timp pentru al face sa arate asa.

Eu zic ca e invers. Cel care ti-a placut are CO2 si plante mai deosebite.
Cel pe care l-am pus eu, are 2 feluri de plante (asa cred), dintre care una este super-easy. Am si eu in acvariu planta aia. Diferenta este ca are o patina a vremii prin algele care s-au depus frumos pe crengile alea. Zici ca a decupat direct din natura bucata aia si a pus-o in acvariu.
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Este foarte adevarat ceea ce spui tu dar asta este ceva mai greu de facut si iti trebuie si ceva mai mult timp, zic eu
[Email] [Yahoo!]
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam astea sunt plantele ce le-am pus acuma si in zilele urmatoare o sa cumpar si un lemn si am sa scot butoiasele alea !!!
[Thumb - 14012012319.jpg]

[Email] [Yahoo!]
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat solutie pentru plante, pe falcon scrie ca se pune odata la 4 saptamani din ea, eu fac zilnic schimburi partiale de apa, atunci cam la cat timp ar fi nevoie sa pun din acea solutie in acvariu ? Intentia mea este sa mai cumpar cateva plante si sa pun si un lemn.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2012 21:34:19

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

E de la aparatul foto, mi se pare mie, sau e apa putin tulbure/albicioasa?

Ce solutie ai cumparat?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Este si de la aparat dar si apa este putin albicioasa de aceea fac schimburile partiale zilnic de apa. Solutia este PlantaMin de la Tetra Plant.
[Email] [Yahoo!]
bobo_florinel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat lemne de pus in acvariu! Ce trebuie facut cu ele inainte de a le pune in acvariu ?
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: