[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
proiectare acvariu nou; sfaturi va rog!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Marius,

Ma bucur sa aud vesti bune . As dori sa stiu , chilerul este nou ori ai cumparat SH?. Daca este in garantie au obligatia ca firma sa remedieze problema ori sa il schimbe!
Asteptam o poza cu acvariul.
Multumesc pentru invitatie, cu prima ocazie cum voi ajunge prin Elvetia, voi face o vizita

fostul user ozy
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:Ma bucur sa aud vesti bune .

Vesti bune ar mai fi:
- alga s-a stabilizat pe "boschetele" de HC deja afectate (3-4 maximum), in rest HC-ul da senzatia ca isi da usurel drumul (in ciuda programului si intensitatii luminii scazute);
- Hygrophila probabil ca va mai trece printr-o tunsoare la sfarsitul saptamanii (si de data asta ma tem ca o sa trebuiasca sa mai arunc din ea, ca nu mai e loc in acvariu);
- Cabomba furcata e o splendoare, chiar in conditii de lumina slaba;

Vesti rele:
- cel mai enervant e cu buturuga care se incapataneaza sa pluteasca (o tin legata de o piatra pe fund), iar Java moss pare destul de vested;
- Rotala rotundifolia e pe cale de a se aclimatiza, doar ca frunzele submerse se lasa inca asteptate (au aparut, dar foarte timid);
- Pogostemon-ul o duce binisor, unele fire si-au dat drumul (o sa trebuiasca sa le tund si pe ele), altele inca nu;
- Ammania sufera dupa intensitate luminoasa mai mare, frunzele noi sunt deolorate si mai mult stagneaza.

vereb wrote:As dori sa stiu, chilerul este nou ori ai cumparat SH?. Daca este in garantie au obligatia ca firma sa remedieze problema ori sa il schimbe!

E nou, cumparat de pe net, si a costat o avere! Ar fi bine sa se poata face ceva in sensul asta..

vereb wrote:Asteptam o poza cu acvariul.

As vrea sa pun, doar ca pe contul imageshack e max. 5 MB, iar pozele facute ieri au mai mult. O sa incerc sa vad cum as putea face altfel..

vereb wrote:Multumesc pentru invitatie, cu prima ocazie cum voi ajunge prin Elvetia, voi face o vizita

Cu cea mai mare placere!

Let the good times roll..
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Poze de ieri seara (dupa aproximativ 9 zile de la start):

image

image

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2012 13:44:58

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

WOAAAAAAAAAAAAA!,
Super fain acvariul, imi place cum l-ai amenajat. Nu pot face niciun comentariu decat, COOOLLLLLLLLLLLLLLLLLl
Sa ze uiti pe factura cine este furnizorul si ia repede contact cu el pentru rezovarea acestei probleme, in mod normal treb sa iti schimbe!

fostul user ozy
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:WOAAAAAAAAAAAAA!,
Super fain acvariul, imi place cum l-ai amenajat. Nu pot face niciun comentariu decat, COOOLLLLLLLLLLLLLLLLLl

Ma bucur mult ca iti place, eu sunt ceva mai critic. Nu e inca asa cum as vrea eu, nici pe departe, dar e un bun inceput.

vereb wrote:Sa te uiti pe factura cine este furnizorul si ia repede contact cu el pentru rezovarea acestei probleme, in mod normal treb sa iti schimbe!

Am comandat de la sewatec (scuze de pub), iar chiller-ul e Giesemann. O sa iau legatura cat mai repede.

Acum, dupa ce s-a mai linistit adrenalina (la aproape 10 zile de la lansarea "la apa" a proiectului) as dori sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat in astia 4 ani de cand am inceput proiectul. Sper sa nu uit pe cineva. Multumiri din inima lui Peti (la 4 ani de la achizitie filtrul merge ceas!), Radu (un guru al plantelor de apa dulce macar la nivel national, care m-a ghidat in toti acesti ani), Dragos (fara de care nu as fi putut descalci gramada de fire, conexiuni & all), Stefan, Iulian, Narcis (va multumesc pentru sfaturile voastre, care, sa stiti, se regasesc si se vor regasi pe mai departe in setup), si nu in ultimul rand vereb (sa traiesti inca o data pentru sfaturile cu al doilea filtru!).

Toata lumea merita cu prima ocazie! Inca o data multumesc si sper sa fiti pregatiti ca inca mai am multe de aflat/invatat/experimentat si tot in voi mi-e baza!

Ape limpezi tuturor!

Marius

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Arata foarte bine si are potential, iar lumina de la Giesemann sigur te va ajuta la cresterea plantelor.
Sint curios cum o sa arate peste doua luni.

O zi buna,
Dragos

LE de ce nu merge chillerul? Adica nu raceste apa? Ai setat temperatura?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2012 20:32:48

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Arata foarte bine si are potential, iar lumina de la Giesemann sigur te va ajuta la cresterea plantelor.
Sint curios cum o sa arate peste doua luni.

Merci mult, Dragos! Sa fiu sincer, nu m-am gandit ca lumina Giesemann ar putea avea un efect important asupra plantelor, da' se pare ca are.

kirucd wrote:LE de ce nu merge chillerul? Adica nu raceste apa? Ai setat temperatura?

Chiller-ul ar merge el, doar ca scapa apa pe la o garnitura. Tre' sa-i sun pe cei de la Giesemann ca sa vad ce ar fi de facut..

stefanp
Moderator

IP:

Super ti-a iesit. Daca reusesti sa tii in frau plantele dupa ce cresc si le aranjezi cum trebuie, cred ca e bun de sectiunea aquascaping.

Felicitari !

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Super ti-a iesit. Daca reusesti sa tii in frau plantele dupa ce cresc si le aranjezi cum trebuie, cred ca e bun de sectiunea aquascaping.

Felicitari !

Multumesc Stefan! Asta e si scopul meu, sa ajung sa controlez cat mai bine posibil ceea ce se intampla la mine in acvariu. Pentru asta invat in fiecare zi cate putin.

Spre sfarsitul saptamanii (sper ca pe joi) ma gandeam sa pun 2-3 pesti mancatori de alge. Nu mai multi, in prima faza. Nu stiu exact ce sa aleg. Aici e o explozie de Crossocheilus reticulatus (SAE se gasesc destul de rar), doar ca eu nu cunosc specia. Are cineva vreo idee? Merci mult!

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna Marius,

Treb sa facem o reuniune in Elvetia si sa ne dai berea promisa .
Personal, as pune creveti amano dar cum vad doresti sa pupulezi la inceput acvariul cu SAE, ceea mai buna alegere ar fi OTOCINCUS

fostul user ozy
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:Treb sa facem o reuniune in Elvetia si sa ne dai berea promisa .

Pai hai ca ne aranjam cumva de o . Nu fac promisiuni desarte. Suntem aici si nu intentionam sa plecam

vereb wrote:Personal, as pune creveti amano dar cum vad doresti sa pupulezi la inceput acvariul cu SAE, ceea mai buna alegere ar fi OTOCINCUS

Nu am nimic impotriva crevetilor, doar ca parametrii apei tre' sa fie "nickel" (Cu, Fe). Ultimul dozaj la Fe era undeva spre 0,2 mg/l. Cu nu l-am dozat, da' ma gandesc ca e in jur de 0.

Mergand pe ideea creveti: cati as putea baga intr-o prima faza?

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Crevetii nu au nicio problema cu fierul, dar in schimb au o problema cu, cuprul. Daca ai cupru in apa vor muri, chiar si
la valori mici.

10-15 creveti ar fi ok pentru inceput.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Crevetii nu au nicio problema cu fierul, dar in schimb au o problema cu, cuprul. Daca ai cupru in apa vor muri, chiar si
la valori mici.

10-15 creveti ar fi ok pentru inceput.

O zi buna,
Dragos

Merci Dragos! Joi o sa ma ocup de creveti.

stefanp
Moderator

IP:

Sustin si eu ca nu-i bai cu fierul. Am peste 1ppm in acvariul mare si crevetii huzuresc.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Update, ziua a 11-a (ieri):

- Hygrophila creste, la fel si Ceratopteris, probabil ca azi (sau cel mai tarziu maine) o sa le tund oleaca;
- Cabomba furcata se pare ca si-a dat drumul;
- Ammania si Rotala inca nu s-au aclimatizat (Ammania are frunzele noi decolorate);

Alge:

- Hair si thread (care incep sa explodeze), pe HC si pe pietris;
- Brown algae (pe decor, in unele locuri mai ferite de lumina);

LE:

- Staghorn (timida dar prezenta si ea).

In consecinta, primii locuitori ai acvariului (pe langa niste melci cu care m-am trezit, in numar necunoscut):

4 Crossocheilus siamensis
10 Neocaridina japonica

Deja s-au apucat sa tunda din alge.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2012 21:44:55

Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Update:

Am ramas impresionat de viteza cu care s-au apucat crevetii sa manance algele (hair si thread). Zici ca erau conectati la o sursa de curent. Dupa cateva ore mai ca nu mai erau. In schimb, SAE par ca nu s-au aclimatizat inca. Ma gandesc ca si temperatura apei (undeva la 28 C) are o influenta. Dar, una peste alta crevetii Amano!

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur sa aud vesti bune Marius , amano sunt adevarati mineri al algelor .
Nu ar treb sa iti faci probleme ptr SAE, se vor adapta si ei!

fostul user ozy
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:amano sunt adevarati mineri al algelor

Sunt mineri, intr-adevar, dar nu de genul sau (aia erau de neam prost).

In fine, intr-adevar vesti bune. Acuma ramane de vazut daca SAE sau Amano se vor atinge de cele cateva fire de Staghorn..

Prajitura
Junior member

IP:

In primul rand sallut la toata lumea!(sunt nou atat pe forum cat si in acvaristica)
De o saptamana,aproape 2 miam cumparat un acvariu de 25 l cu tot ce treubie in el respectiv filtru intern,incalzitor,etc..
Dupa ce am citit tot ce scrie pe topicul acesta .
In el tin 1 caras si 3 gurami dintre care 2 astazi miau sarit din acvariu(am capac la acvariu dar era deschis)...
Imi puteti recomanda niste plante pentru acvariul meu dar si daca puteti sa imi spuneti ce ia determinat pe pesti mei sa sara din acvariu...de obicei doar urca pna sus,iau putin aer si atat...stiiu ca eu au aparatul respirator putin mai complicat decat alti pesti
stefanp
Moderator

IP:

In primul rand ai postat aiurea. Aici e topicul colegului Marius.

Deschide un topic la "Despre noi" unde te vei prezenta si alt topic la "Coltul incepatorului", unde iti exprimi nelamuririle. Insa inainte sa intrebi, citeste mai multe topicuri din categoria asta, sunt sigur ca cel putin la intrebarile formulate aici, vei gasi raspunsul.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: