[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimb de apa la picatura in acvariu plantat, se poate?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am un acvariu de 120 l net plantat mediu, fac scimbul de apa cam 30% odata pe saptamana si fertilizez zilnic micro si macro, dar am observat ca plantelor le merge foarte bine in urmatoarele 2-3 zile dupa schimbul de apa, chiar mai bine decat atunci cand fertilizez si chiar daca nu fertilizez deloc in aceste 2-3 zile. In cazul asta m-am gandit ca cea mai eficienta metoda de fertilizare ar fi un schimb de apa la picatura. Acum vine si problema, daca fac schimb de apa la picatura cum elimin clorul din apa fara sa elimin si substantele folositoare plantelor?
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

daca folosesti ceva de genul: http://iqwater.oceania.ro/18492/iq-water-romania-filtru-declorinator-pentru-dus-clear.html

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

1. s-a discutat extensiv pe tema schimbului de apa la picatura pe forum, foloseste search si vei gasi

2. dupa parerea mea, acvariul este prea mic ca sa te complici cu schimb la picatura; in afara de asta, nu este necesar schimbul la picatura la genul asta de acvariu (plantat, incarcatura bilogica medie); mareste sau inlocuieste fertilizarea daca e necesar.

de altfel, la multe acvarii plantate nici nu e indicat schimbul de apa la picatura - adica depinde de ce apa ai la robinet. nu vei putea modifica niciodata parametrii apei, deci nu mai are rost sa fertilizezi, nici macar cu CO2.

3. pt schimbul la picatura nu e nevoie sa-ti bati capul cu declorinarea apei
motivul: vei introduce in acvariu apa noua atat de incet (cate o picatura, ca de aia-i zice schimb la picatura) incat simpla agitare a apei produsa deja de filtru va fi suficienta pentru declorinare. adica declorinarea se va face din mers.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/08/2011 12:13:13

aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:
...de altfel, la multe acvarii plantate nici nu e indicat schimbul de apa la picatura - adica depinde de ce apa ai la robinet. nu vei putea modifica niciodata parametrii apei, deci nu mai are rost sa fertilizezi, nici macar cu CO2.

Nu am facut teste la apa de la robinet dar tocmai asta e, eu nu vreau sa modific parametrii apei de la robinet, ba din contra vreau sa-i mentin cat mai constanti (cu exceptia clorului), am incercat mai multe scheme de fertilizare dar cu niciuna nu am observat o crestere a plntelor ca cea de dupa schimbul de apa.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2011 12:42:13

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in principiu, nu cred ca, prin schimbul la picatura, mai trebuie eliminat clorul din apa, pentru ca apa patrunde in acvariu in cantitatati foarte mici si are suficient timp de evaporare, in schimb poti folosi un mediu de filtrare pe baza de carbune activ (despre care, din pacate, mai de curand, s-a descoperit ca ar fi responsabil de HLLE - boala care afecteaza in egala masura pestii de apa dulce si pestii marini <vezi articolul de pe prima pagina [www.acvariu.ro]>)

This message was edited 4 times. Last update was at 19/08/2011 18:51:05

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

In opinia mea, daca apa de la retea are parametri care iti convin, adica apa este buna si pentru pesti si pentru plante,
atunci schimbul la picatura este binevenit. In orice acvariu, cu cat schimbi mai multa apa cu atat mai bine. Si daca faci
si fertilizarea zilnic este foarte bine. Prin schimbul la picatura nu trebuie sa iti mai faci probleme de clorul din apa, acesta
este eliminat prin miscarea apei in bazin si prin faptul ca nu adaugi o cantitate mare, deci clorul are timp sa se evapore.
Eu te sfatuiesc sa faci schimbul la picatura daca poti, nu ai decat de castigat. E bine totusi sa faci niste teste la apa de la
robinet, sa stii totusi ce bagi in acvariu.

O zi buna,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 21/09/2011 09:48:56

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Apa