nu de mult am vazut niste poze mishto cu acesti pestisori minunati. In momentul de fata eu am un acvariu de 112 l pe care as vrea sa-l populez cu niste beta insa v-as ruga sa-mi dati niste sfaturi.... cati beta as putea introduce in 112? cati masculi, cate femele? poate ca unii dintre voi o sa ma trimiteti la rubrica incepatorului insa mult mai utile mi-ar fi niste sfaturi de la un crescator, de la o persoana care se pricepe si iubeste maestria acestor pesti. Ms anticipat!
Cosmin G
Member
IP:
In acel acvariu nu poti pune nici macar 2 masculi(bineinteles daca nu vrei sa faci ring de box acolo).
Sfatul meu pentru tine este sa cauti pe google informatii si ce ai tu nevoie ca nu e greu.
multumesc alber, interesant articolul... am inteles un mascul o sa fie in acvariu insa...cam cate femele sa bag? cam cati l ii trebuie unui singur pestisor? nu as vrea sa fac o ciorba de beta
This message was edited 1 time. Last update was at 11/04/2011 21:01:51
Nu trebuie sa introduci nicio femela pentru ca masculul o va omora. Masculu Betta se tine singur in acvariu (de preferinta mai mic 10-20l) iar femela se introduce doar cand e pregatita de imperechere. In concluzie chiar e pacat sa tii doar un peste in 117l si parerea mea e sa cauti niste combinatii de pesti care sunt compatibile si sunt pe placul tau. Bafta
This message was edited 1 time. Last update was at 11/04/2011 22:09:13
20 l sunt decenti pentru un singur betta.Acest peste nu are nevoie de nimic in afara de hrana si apa proaspata...sunt de acord cu faptul ca un acvariu mai mare ar fi pe placul orcarui peste dar in cele mai multe cazuri se tin singuri.In aceste conditii nu ai nevoie de foarte mult spatiu...
Ma rog ...El zicea de 10-20 l...Pentru un singur betta nu merita sa faci un acvariu mai mare de 25-30l...daca vrei sa mai cresti si un banc de pesti(ex:neoni,corydoras si alte specii linistite,as zice chiar fricoase ) pe langa el atunci ai nevoie de un 50-60 l...
eu tin un mascul betta cu 5 cory intr-un acvariu de 25 l brut (20 l apa)... si cand m-a gandesc ca statea de o saptamana in 0,5 l la petshop... cred ca i-am facut un bine ca l-am scapat de acolo.
Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
Sunt curios cat o sa stea cory acolo Am avut si eu la inceput betanul cu 3 cory, insa dupa cateva luni ii hartuia saracii asa ca i-am donat.
Daca vezi ca betanul ti-i hartuieste ar fi bine sa-i dai, e pacat sa stea cu frica in acvariu ala, si oricum cred ca vor creste cam mari pt spatiu. Parerea mea,
Poate totusi ai noroc.
PS Si acvariul meu avea 25 de litri.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2011 01:10:21
alexos wrote:Ma rog ...El zicea de 10-20 l...Pentru un singur betta nu merita sa faci un acvariu mai mare de 25-30l...daca vrei sa mai cresti si un banc de pesti(ex:neoni,corydoras si alte specii linistite,as zice chiar fricoase ) pe langa el atunci ai nevoie de un 50-60 l...
Fara nici un afront sau cu directa catre persoana citata ( am mai auzit si la altii asa ceva ) de ce s-ar simti bine un beta in 10-20 litri si nu s-ar simti la fel de bine in 200 ( doua sute - doua zeci galeti de zece litri )litri ? Chiar singur, fara filtre sau pompe aer - avand in vedere suprafata pentru schimbul de gaze si volumul apei unde se va face dizolvarea produselor de dejectie, implicit o concentratie foarte scazuta?
Am exagerat putin cu dimensiunea, dar e posibil ca omu sa aiba disponibil un acvariu mult mai mare, gen 100-160 litri sau gasesti sa cumperi unul la pret derizoriu, au fost cazuri, si astfel de ce ai da 100-150 lei pe unul plus echipamente cand poti da aproape aceeasi suma pe unul mult mai mare plus doar un incalzitor. Ai avantajul ca poti strecura schimburile de apa mult mai rar si in cantitate mai mica, iar ca plante il poti umple astfel ii asiguri un mediu de vis, dupa cum se stie ca primul filtru biologic este o masa de plante. Poate si numai din cele easy.
Figure it out.
In cazul de fata colegul nostru are un acvariu de 112 litri, vis pentru beta. La el ii mai articuleaza un incalzitor de 100 w, si o lumina acolo daca nu este echipat deja acvariul. O punga de substrat inert si o mana de plante de pe la donatii. Daca ar face o padure de cabomba, ar avea un mediu foarte bun pentru acel betan. Idei sunt, vointa presupun ca exista, cap sigur are.....
Spor colega. Te asteptam cu un jurnal la viitorul pestiuc.
Hai, curaj, ca nu ai ce sa pierzi.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2011 14:03:00
Nu poti sa pui o poza cu acvariul?
Cu betta mie mi-au plact f mult cum aratau neonii. De asesmenea si hoplo sunt excelenti.
PS: Mie betta mi-a trait 3 ani si ceva cu 2 sanitari in acvariu de 60-50 l.
Daca pe net ai vazut poze extraordinare gen:
Sunt vise, frate, VISE. Trebuie sa ai un noroc imens sa gasesti un astfel de peste betta sub 200 lei. In schimb uite pestele betta standard pe care il gasesti la orice petshop cu 10 lei pe orice culoare:
Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
parerea mea: un mascul betta si 4-5 femele. Se vor simti foarte bine si in mare parte va face fata la inceput si masculul. Daca toate treburile vor merge bine si femelele vor incepe sa depuna icre, cam la o luna( fiecare) masculul va fi depasit. Nu este recomandat a tine 2 masculi in acelasi acvariu pentruca se vor bate as putea spune pana la moarte( mai ales in perioada depunerii icrelor). Daca vrei si pui de la ei iti trebuie neaparat acvariu maternitate( dar asta este alta discutie). Daca iti mai pot fi de ajutor iti stau la dispozitie
This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2012 22:50:23
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
am citit si rascitit forumuri si nu pot pricepe pana la urma daca beta poate fi pus cu alti pesti sau ba. recunosc cinstit ca nu ma ajuta capul dar, daca ma puteti ajuta cu aceasta informatie raman indatorat
Primul post trebuia sa fie in sectiunea "Despre noi".
Daca te referi la Betta, ar trebui sa ne spui daca e mascul sau femela. Femela nu e asa de agresiva cu ceilalti pesti ca si masculul.
Daca e mascul, poate fi tinut impreuna cu anumiti pesti in anumite conditii.
Da-ne cateva detalii despre acvariul tau la sectiunea "Despre noi" si o sa ne dam cu parerea daca o sa poti sa tii in el un Betta cu alti pesti sau nu.
Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven