Da bre, intentionam sa fac asta, dar senzorii pe care-i am sunt prea butucanosi pentru bazinul asta. Trecand peste aspectul vizual neplacut al senzorului, folosirea lui ar presupune sa scad si nivelul apei cu vreo 2 cm
Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
dan.pavelescu wrote:Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
Si mie-mi place ideea cu picatura.
Pentru ca stiu ca nu vrei sa te complici poti faca un compromis: sa acoperi acvariu' cu un geam la sfirsit de saptamina chiar daca pierzi un pic din intensitatea luminoasa.
Eventual sa-l acoperi doar in fata si-n spate, sa fie liber chiar sub lampa.
dan.pavelescu wrote:Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
Ba sa stii ca eu as face EXACT manevra asta.
- un bidon jmeker, "impachetat" frumos (ca sa nu se vada urat) si urcat pe raftu' ala de sus.
- un furtun relativ subtire si usor de mascat, adus pana la suprafata apei (undeva pe spate, printre acareturile celelalte).
- scade apa nitel? Pac-pac, se autocompleteaza corespunzator pana cand nivelul apei depaseste capatul liber al furtunului.
Este o metoda sigura 100% si care nu poate sa dea gres... esti ferit de erorile "tehnice" si de toate cacaturile aferente: caderi de curent, senzori fututi, pompa arsa, etc.
dan.pavelescu wrote:Pai, nene Dragos, situatia e asa. Aici la Corbeanca apa de la robinet curge in forma solida (avem instalatie de dedurizare la put, dar e vax albina)
Si pentru ca m-a cadorisit nea Victor cu niste tonine si cinereum, era pacat sa nu prepar o apa mai de Doamne ajuta
Eu nu te mustram, ba din contra, e foarte bine ce faci. Parerea mea, am mai exprimat-o pe forumuri,
este ca asa ar trebui sa procedam toti cu toate acvariile plantate, apa de osmoza remineralizata pentru
tipul de plante si vietuitoarele pe care le avem in bazin. Cand m-am apucat de acvaristica, cu vreo 6 ani
in urma, asa am procedat de la inceput. Acvariul meu plantat "merge" in virtutea inertiei de vreo 3-4 ani dar cu schimburi zilnice de apa de osmoza, automate. Ba chiar si intalatia de osmoza scotea la un moment
dat in jur de 40-50 TDS, numai buna sa fie folosita fara remineralizare Dar solutia corecta este apa de
osmoza remineralizata.
hadul wrote:daca nu-i faci BA si sump esti fraer
... unu' micut acolo
This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2017 17:42:23
Ba sa stii ca eu as face EXACT manevra asta.
- un bidon jmeker, "impachetat" frumos (ca sa nu se vada urat) si urcat pe raftu' ala de sus.
- un furtun relativ subtire si usor de mascat, adus pana la suprafata apei (undeva pe spate, printre acareturile celelalte).
- scade apa nitel? Pac-pac, se autocompleteaza corespunzator pana cand nivelul apei depaseste capatul liber al furtunului.
Este o metoda sigura 100% si care nu poate sa dea gres... esti ferit de erorile "tehnice" si de toate cacaturile aferente: caderi de curent, senzori fututi, pompa arsa, etc.
O metoda mai precisa pe care am folosit-o la Fluval Edge e cea cu doua tevi: una urca pana sus in recipient si da nivelul apei jos in acvariu, a doua e la baza recipientului si cativa cm sub nivelul apei in acvariu. Bazata pe presiuni negative, mult mai faina decat varianta cu o singura tava.
um02122 wrote:O metoda mai precisa pe care am folosit-o la Fluval Edge e cea cu doua tevi: una urca pana sus in recipient si da nivelul apei jos in acvariu, a doua e la baza recipientului si cativa cm sub nivelul apei in acvariu. Bazata pe presiuni negative, mult mai faina decat varianta cu o singura tava.
pune si tu niste poze sa inteleg si eu, ca vreau sa fac schimbul la picatura la cei 750 ai mei
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
um02122 wrote:O metoda mai precisa pe care am folosit-o la Fluval Edge e cea cu doua tevi: una urca pana sus in recipient si da nivelul apei jos in acvariu, a doua e la baza recipientului si cativa cm sub nivelul apei in acvariu. Bazata pe presiuni negative, mult mai faina decat varianta cu o singura tava.
pune si tu niste poze sa inteleg si eu, ca vreau sa fac schimbul la picatura la cei 750 ai mei
Grasule, n-are treaba schimbul la picatura cu autocompletarea.
Tu fa-ti o gaura in bazin, nivelul il reglezi cum ti-am zis (gaura, flansa, un cot la 90 si o bucata de teava. marimea bucatii de teava = nivelul apei).
Avand schimb la picatura, nu te intereseaza ATO (autocompletarea). Poate sa te intereseze un sistem de auto water change..
Poate e o idiotenie ce spun dar senzatia mea este ca introducerea vuetuitoarelor de pe la sfirsitul celei de a doua saptamini ajuta intr o masura ca plantele sa o ia din loc mai repede. Asta cu schimburile de apa de rigoare.