[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Microrasbora Galaxy  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
angelytto
Member

IP:

ai mei se pregatesc de o schimbare majora...si am pregatit 8pui pentru vanzare,ceilalti4,5 i pastrez pentru mine,mai tot gasesc cate un pui de 2,3 zile prin acvariu,il pun in fatatoare si in 2 zile nu mai e,cred ca is prea mari gaurelele din plasa de la fatatoare
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce le pregatesti la micuti?

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

vreau sa i las singurei in acvariu fara creveti
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Astazi am mutat cei 5 pui cu dimensiuni de 1.5-1.7 cm in acvariul mare. Se pare ca le place, iar adultii nu s-au luat de iei. Urmeaza sa pun alta pereche in acvariul materninate si sper eu sa obtin a 2 generatie de puiuti.

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

bravo;)am si eu 9mititei de 2,3saptamani,altii de cateva zile,tot cate 2,3 scot pe saptamana din acvariu mare

This message was edited 1 time. Last update was at 01/04/2012 20:45:20

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Super, la mine in acvariul mare nu prea au sanse puii. Am mutat 3 adulti, 2 f+1m in acvariul mic ieri. Ii las pana vineri, pe urma o sa vad ce-a mai fi. Eu sper sincer sa isi faca de cap, nu m-ar deranja inca cativa puisori.

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

am inteles ca masculii se mai dueleaza pentru locurile de depunere,suprematie,dar femelele de ce dueleaza?
o alta intrebare ar fi: le place acestor pesti curentul mai puternic?
stie careva vreun videoclip cu mediul lor natural de viata?

This message was edited 2 times. Last update was at 07/04/2012 19:28:15

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca au si femelele un fel de ierarhie, desi nu iti pot confirma 100% lucrul asta. Le vad si la mine, dar destul de rar facand dansul pe care il fac masculii cand isi masoara puterile. Legat de curent, atata timp cat nu sunt trasi de el si mai ales fiindca isi petrec marea majoritate a timpului la nivelul substratului nu cred ca le creeaza discomfort.

In ce ii priveste pe ai mei galactivi am vesti foarte bune... Pe la 8 si ceva azi dimineata cand am ajuns de la lucru, am deschis lumina la acvariu mare sa le zic buna dimineata la pestani. Mare mi-a fost bucuria cand am descoperit din greseala un alevin de galaxy la suprafata apei, dar mare mi-a fost si regretu ca nu mi-am facut un obicei de cand ii am sa ma uit mai atent dimineata dupa ce aprind lumina printre radacinile de la pistia, cred ca as fi avut mult mai multi pui azi, fara sa ma mai chinui sa ii mut in alte acvarii pt ai inmulti, in fine... dupa socul initial ma uit atent si vad o gramada de alevini minusculi printe plantele de la suprafata. Cred ca erau vreo 8, dar am reusit sa prind doar 5 pe care iam mutat rapid in acvariul maternitate de 12 litri. Sper sa se acomodeze si sa nu am pierderi. Chiar regret ca nu m-am uitat pana acuma si nu ma mir ca nu am gasit nici un supravietuitor, ceilalti pesti(rasbora arlechin) isi duc veacul doar pe la suprafata si cred ca pana acum au avut parte de hrana vie din belsug. Din greseli invatam, de acum o sa ma scol cu noaptea in cap sa ma uit dupa noi juniori, fiecare alevin salvat e un castig la cat sunt de frumosi si nu sunt nici ieftini.

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

vazand pestisorii unde depun de cateva zile,m-am gandit sa colectez icrele...am luat o palnie,am conectat-o la un furtun cu care scot apa cand o schimb,si m-am pus sa aspir moss-ul unde au depus...am scos vreo 14-15 icre,dar erau 3 in care deja se dezvoltase puietul,se vede deja in ele forma alevinului,le-am pus intr-un pahar cu apa pe care l-am gaurit cu un ac pentru a iesii apa din pahar sa nu dea pe sus peste pahar si sa nu incapa alevinii sa iasa afara din pahar prin acele gauri,mai sus de ele am bagat tot printr-o gaura un ac de la o perfuzie prin care bag apa ce iese din filtru pentru a fi mereu apa proaspata in pahar,si sa vedem ce-o iesi peste cateva zile...bineinteles ca paharul e pus in acvariu sa isi mentina temperatura

This message was edited 2 times. Last update was at 08/04/2012 13:46:56

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Super! Eu tocmai ce am mai pescuit inca 5 micuti din acvariul mare, din pacate unul mi-a scapat iar, dar cu putin noroc il prind tura viitoare.

[Yahoo!] [MSN]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara!Scuze daca nu este locul potrivit pt a posta,dar am zis ca nu are rost sa mai deschid un topic pt o singura intrebare.De fapt mai multe .Acesti pestisori traiesc neaparat in bancuri?Sau as putea tine sa zic vreo 4-5 bucati?Daca da.Cam ce dimensiuni ar trebui sa aibe un "nano".Ma gandesc asa la un proiect nano in care sa tin numai Microrasbora galaxy.Suna bine?Este realizabil?Se simt pestisorii bine asa singurei?Imi plac la nebunie si vreau si eu neaparat,si ar fi o scuza sa incep un nano nou daca este posibil .

Multumesc anticipat!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
angelytto
Member

IP:

salut,lor le place in bancuri sa stea...dar e bine si 4-5bucati,faza e ca sunt pesti destul de speriosi si rapizi,eu nu i-as tine intr-un acvariu mic
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu ma gandeam la un setup 30x30x30 sau poate chiar cu 35 latime.oricum variaza intre 27 si 30 de litri.Ar merge?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
angelytto
Member

IP:

mie mi se pare cam mic
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

angelytto wrote:mie mi se pare cam mic

Am inteles,inseamna ca o sa astept pana la upgrade mai mare.Multumesc pentru sfaturi!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
angelytto
Member

IP:

cu placere...cand o sa-i vezi intr-un acvariu mai mare o sa iti dai seama de ce spun ca le place sa aibe cat mai mult spatiu
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Da imi dau seama,tocmai de asta am postat aici,sa vina cu pareri crescatori.Imi sunt foarte dragi dar nici nu vreau sa ii chinui.In caz de un upgrade,Microrasbora galaxy sunt primii pe lista

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Adevarul e ca nici intr-un nano nu ar arata rau, dar o sa fie foarte speriosi si nu prea o sa ii vezi. La mine s-au obisnuit si vin la mancare, inoata in toata masa apei, se fugaresc etc., dar stau intr-un acvariu maricel.

[Yahoo!] [MSN]
angelytto
Member

IP:

ce va mai fac micutii galactici?eu am ramas cu pui putini,din vreo 40 buc daca am ramas cu 7 e bine
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

A mei o duc binisor, cam rau cu temperatura, dar nu mai e chiar asa cald ca si luna trecuta. Pui nu prea am mai avut in ultimele saptamani, dar am cam 10 juniori in acvariu maternitate si vreo 2-3 care au scapat si au trait bine mersi cu adultii in acvariul mare fara sai scot de acolo. Cum de ti-au murit atatia?

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: