[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Microrasbora Galaxy  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:
alber wrote:Sa stiti ca nu este un mit. Asocierea rasborelor cu alti pesti este ok d.p.d.v. al timiditatii. Cand sunt intr-un bazin populat si cu alte specii, sunt foarte activi si fara nici un fel de teama. Proba a fost facuta personal cu niste Galaxy. Brigitele cred ca vor primi si ele ceva colocatari, poate se mai "dezmortesc" si ele.
A, daca vreti pui de la ele, cred ca va fi destul de greu intr-un bazin comunitar

ia sa arunc neste rhodostomusi in bazin, sau poate niste gupyy

Da da. Ia incearca.

ozy, in bazinul in care Ciprian are Brigitele, nu se preteaza Rhodostomusii. De guppy nu mai vorbesc. Sau io stiu?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

am inteles @Alber..................cu siguranta nici la mine nu se preteaza......stiu ca vin din ariale diferite dar romynose au venit dup rasborele mele si tin tare mult la aceste specii......stiu ca,cu ajutorul vostru voi face ceea mai bun alegere la noul acvariu

fostul user ozy
[WWW]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

alber wrote:ozy, in bazinul in care Ciprian are Brigitele, nu se preteaza Rhodostomusii. De guppy nu mai vorbesc. Sau io stiu?

Sa stii ca eu vb serios, cel putin pana cand se mai obisnuiesc. Cand ai venit tu la mine ne imprietenisem.....acum nu mai suntem prieteni, iar stau ascunsi dupa piatra aia din colt. Sau pot sa astept sa se faca deasa acicularisu atat de deasa incat sa nu mai aiba unde sa se bage

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Sa stiti ca nu este un mit. Asocierea rasborelor cu alti pesti este ok d.p.d.v. al timiditatii. Cand sunt intr-un bazin populat si cu alte specii, sunt foarte activi si fara nici un fel de teama. Proba a fost facuta personal cu niste Galaxy. Brigitele cred ca vor primi si ele ceva colocatari, poate se mai "dezmortesc" si ele.
A, daca vreti pui de la ele, cred ca va fi destul de greu intr-un bazin comunitar

confirm, pana sa bag gertrudae in bazin f rar apucam sa vad microrasborele.. apoi au inceput sa iasa din ce in ce mai mult..

Dennerle addiction..
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:Sa stii ca eu vb serios, cel putin pana cand se mai obisnuiesc. Cand ai venit tu la mine ne imprietenisem.....acum nu mai suntem prieteni, iar stau ascunsi dupa piatra aia din colt. Sau pot sa astept sa se faca deasa acicularisu atat de deasa incat sa nu mai aiba unde sa se bage

Nu cred ca vei obtine rezultate. Se vor ascunde dupa pietre, sau orice altceva. Sunt ale naibii de sperioase.
La niste gertrude ma gandesc si eu, sa vedem.

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

alber wrote:
La niste gertrude ma gandesc si eu, sa vedem.

Care`s aia, dati`mi si mie un link ceva

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ete colea

[Email] [Yahoo!]
visiniu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare...vad ca de ceva timp nu s-a mai scris nimic in acest topic (e aproape anul). Oare sa se fi spus totul despre acesti minunati pesti? Oare popularitatea lor sa fi scazut in randul acvaristilor?
Mi-ar fi greu sa cred...
Eu detin 14 CPD intr-un acvariu de 60 de litri si tare mult mi-ar placea sa ajung sa fiu nevoit sa le fac unul mai mare
Am citit mult despre ei, nu numai aici... se pare ca majoritatea reusesc sa-i inmulteasca. Ai mei stau in acvariu cu RCS, asa ca sunt sanse mici ca icrele sa supravietuiasca, desi am tufe mari de monosolenium tenerum si moss. Asta in prima faza... in faza a doua, trebuie ca puii sa supravietuiasca parintilor.
Ii am cam de vreo 2 luni... ii vad cum depun cam saptamanal, dar nu am reusit sa vad vreu pui. Si imi este putin ciuda, deoarece un acvariu de 120 de litri asteapta 50 de exemplare de CPD.
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

visiniu wrote:.. Oare popularitatea lor sa fi scazut in randul acvaristilor?

Aceeasi intrebare ma framanta si pe mine, nu am prea vazut crescatori (nu ma refer la pet-shop-uri) care sa se inghesuie cu reproducerea acestor pestisori extraordinari, iar cei care ii mai cresc ii vand la preturi apropiate de cele din magazine. Eu cel putin in zona mea (Oltenia) de un an de cand sunt indragostit de ei nu am gasit nici sa dau cu tunul. Poate unul din colegii de mai sus ne lamureste dilema, mi-e greu sa cred ca nu exista intres din partea pasionatilor de acvaristica, daca-i asa.... mare pacat .
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mie mi se pare normal sa fie vinduti la preturi mari, e foarte mult de munca cu ei. Specia nu e prolifica, puii sint foarte mici si nimeni n-o sa munceasca cu ei sa-i reproduca, sa creasca puii si sa-i vinda apoi la pret de guppy "maidanez".

visiniu wrote:...vad ca de ceva timp nu s-a mai scris nimic in acest topic (e aproape anul). Oare sa se fi spus totul despre acesti minunati pesti? Oare popularitatea lor sa fi scazut in randul acvaristilor?
Mi-ar fi greu sa cred...

Am mai trecut din efervescenta creata in juru' lor cind erau noutate. Lumea s-a mai dezumflat cind a constatat ca nu prea se pot tine in acvarii de concurs (lumina multa, CO2, pH mic etc.)

visiniu wrote:Ai mei stau in acvariu cu RCS, asa ca sunt sanse mici ca icrele sa supravietuiasca, desi am tufe mari de monosolenium tenerum si moss. Asta in prima faza... in faza a doua, trebuie ca puii sa supravietuiasca parintilor.
Ii am cam de vreo 2 luni... ii vad cum depun cam saptamanal, dar nu am reusit sa vad vreu pui. Si imi este putin ciuda, deoarece un acvariu de 120 de litri asteapta 50 de exemplare de CPD.

E foarte probabil si posibil sa fie crevetii vinovati de lipsa puilor. Scoate-i daca poti. Pune si niste plante plutitoare, cea mai buna ar fi Riccia, ii ajuta pe pui sa scape de eventualele guri pofticioase ale adultilor ....... eu n-am observat sa fie vinati .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
flo77
Senior member

IP:

Scoate vreo 2 perechi mature(femele plinute cu punctul negru langa orifiul anal) si pune-le intr-un acvariu plantat, suficient ground cover(ii poti tine si in acvariul cu RCS daca nu sunt prea multi creveti). Asigura-te ca acvariul este ciclat, da-le de mancaresi nu interveni prea mult. Mai vorbim dupa doua-trei saptamani.
CPD sunt niste pesti superbi, usor de crescut si de inmultit(nu sunt foarte prolifici dar puii nu necesita o atentie deosebita). Din pacate sunt foarte sfiosi, stau tot timpul ascunsi, practic intr-un acvariu plantat sunt ca si inexistenti. Consider ca aceasta este principala cauza care a dus la scaderea popularitatii lor.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
zyku83
Member
[Avatar]

IP:

Salutare, am si eu 6 pestisori micro-galaxi intr'un acvariu de 30l plantat cu HC si Staurogyne, iar in dimineata asta e prima oara cand i'am vazut sa faca "prostii" dar nu asa, nu ii mai interesa ca sunt langa acvariu sa fuga la tufa lor de Staurogyne (in tufa din spate prefera sa stea ascunsi) Am observat acele puncte negre la inotatoarea anala, iar in momentul culminant femela se "afunda" in HC si astepta sa intre si masculul...isi faceau treaba pe urma plecau...sincer nu ma astept sa am puiuti, dar daca ar aparea ca printr'o minune ar fi o surpriza placuta din partea lor ...principalul motiv pt care i'am bagat in acvariu a fost sa tin populatia de planarii sub control, ceea ce s'a si adeverit, sunt "vanatori" dibaci in prinderea puilor de planarii, de nenumarate ori i'am prins in actiune si luand masa
Atasez o poza cu bazinul unde se afla pestisorii.
[Thumb - nano.jpg]

[Thumb - Image0580.jpg]

AngelTudorache
Junior member
[Avatar]

IP:

flo77 wrote:Scoate vreo 2 perechi mature(femele plinute cu punctul negru langa orifiul anal) si pune-le intr-un acvariu plantat, suficient ground cover

ca "gound cover" recomand o cantitate mare de moss. si cam atat ca plante.
eu as incerca cu 2-3 femele si doar un mascul mai feroce.. ideea e ca numarul de femele sa fie superior numarului de masculi. cand sunt ceva mai multi masculi incep sa se ia la "discutii" si pierd obiectul principal din vedere (femela).
dupa vreo 2-3 saptamani max. poti scoate perechile mature si sa astepti 3-4 zile. o sa incepi sa vezi mormolocii micuti cat o scama lipiti de sticla acvariului. dupa aprox. 4-5 zile incep sa inoate.
se recomanda pe site-urile dedicate lor sa se inceapa hranirea cu "green water". mie mi-a cam fost imposibil sa obtin green water asa ca m-am multumit cu foarte putin Hikari Tropical First Bites pentru inceput si apoi am marit usor-usor doza.

Porcu wrote:Mie mi se pare normal sa fie vinduti la preturi mari, e foarte mult de munca cu ei. Specia nu e prolifica, puii sint foarte mici si nimeni n-o sa munceasca cu ei sa-i reproduca, sa creasca puii si sa-i vinda apoi la pret de guppy "maidanez".

eu, cam de aprox. o luna ma chinui cu ~40 de pui mici. e greu, parerea mea, sa ai grija de ei si sa ii ridici. e mult mai multa munca decat m-am asteptat.. recunosc, prima reactie cand am vazut cu ochii mei ca a eclozat prima icra de microrasbora, pe langa satisfactia reusitei, a fost "Cha-Ching!!!" si in ochi aveam numai $$$ calculand cam cat puteam sa obtin pe ~40 de pui..
apoi, in timp am ramas doar cu satisfactia reusitei si mi-am luat gandul de la vanzari. nu se merita efortul. eu acum am vreo 12 CPD maturi (Celestial Pearl Danio) intr-un acvariu de 63l. targetul meu e sa reusesc sa ridic considerabil numarul lor.
e singurul meu acvariu si e dedicat lor in totalitate. a fost dragoste la prima vedere.
diseara o sa incerc sa pun cateva poze cu ei.
Am reusit sa inmultesc moly, xifo, ancistrus, cory dar cel mai greu este sa ridici si sa ai grija de puii de CPD.
Acum puii sunt intr-un acvariu separat si mai trebuie sa astept, cred, inca vreo luna sa ii pot trece in acvariul mare.
Mi-am propus sa ii trec in acvariul mare cand puii vor fi suficient de mari sa se poata hrani cu Hikari Micro Pellets. cu Hikari Micro Pellets hranesc acum pestisorii maturi din acvariul de 63l.

visiniu wrote:Ai mei stau in acvariu cu RCS, asa ca sunt sanse mici ca icrele sa supravietuiasca, desi am tufe mari de monosolenium tenerum si moss. Asta in prima faza... in faza a doua, trebuie ca puii sa supravietuiasca parintilor.

eu am renuntat la RCS sa reusesc sa ii inmultesc. si a trebuit neaparat sa separ icrele in acvariu dedicat ca sa nu devina mic dejun copios pentru parinti.

visiniu wrote:Oare popularitatea lor sa fi scazut in randul acvaristilor?

eu, indiferent de timiditatea lor, sunt "addicted" de minunatiile astea mici cu un colorit superb.
acum le studiez timiditatea, ce le cauzeaza timiditatea si metode de a elimina/diminua timiditatea.

visiniu wrote:un acvariu de 120 de litri asteapta 50 de exemplare de CPD.

nici nu o sa vezi 50 de exemplare in 120l. ar trebui un minim de 120 de colorati sa ii vezi in speldoarea lor.

si ca sa ma intelegeti uitati un filmulet :

This message was edited 1 time. Last update was at 11/08/2011 10:32:26

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AngelTudorache wrote:apoi, in timp am ramas doar cu satisfactia reusitei si mi-am luat gandul de la vanzari. nu se merita efortul.

Efortul merita din plin ....... din punct de vedere al satisfactiei acvaristice . Din punct de vedere financiar, no way.

AngelTudorache wrote:Mi-am propus sa ii trec in acvariul mare cand puii vor fi suficient de mari sa se poata hrani cu Hikari Micro Pellets. cu Hikari Micro Pellets hranesc acum pestisorii maturi din acvariul de 63l.

Incearca sa le dai o data pe zi nauplii de Artemia proaspat eclozata, ii ajuta sa creasca putin mai repede. Cind sint mai marisori merge si grindal din cind in cind.

AngelTudorache
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc, o sa incerc si cu nauplii de Artemia proaspat eclozata sa vad cum evolueaza. doar ca, deocamdata, mi se par prea mici puii sa o poate savura
Eu am incercat cu Hikari Tropical First Bites pentru ca am vazut review-uri fff bune pe alte forumuri/site-uri din afara.
angelytto
Member

IP:

buna,am si eu 13 cpd in acvariu de 160l brut,sunt foarte speriosi,ce specie imi recomandati sa bag cu ei in acvariu sa nu mai fie asa timizi?(rasbore sau neoni) deoarece am si ceva creveti in acel acvariu
plus 4 ancistrusi micuti

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2011 09:04:21

[Email] [Yahoo!]
AngelTudorache
Junior member
[Avatar]

IP:

angelytto, 13 sunt mult prea putini in 160l. singura asociere super reusita este cu Ember Tetra.
de cand am pus vreo 15 Ember Tetra in 63l totul e minunat. parca sunt frati si surori cu Microrasbora Galaxy.
angelytto
Member

IP:

prea putini...da,chiar is putini,dar la o saptamana si cateva zile am gasit un puiut deja in acvariu
[Email] [Yahoo!]
angelytto
Member

IP:

mai nou i-am filmat si cum depun,am si vreo 6pui si 10 alevini
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu ne arati filmuletu' ?