@kirucd: Pai, erai "in programu' initial", da' cine plm te-a pus sa te-mbolnavesti? @um02122: Yeap, stiu ca ai dreptate. O sa iau, insa numa' daca gasesc varietatea aia "alb cu galben". Nu sunt interesat sa scot pui, vreau doar o pereche de pesti mari si frumosi, care sa se inteleaga si sa nu se bata intre ei (cum faceau "poponarii").
koala wrote: Nu sunt interesat sa scot pui, vreau doar o pereche de pesti mari si frumosi, care sa se inteleaga si sa nu se bata intre ei (cum faceau "poponarii").
koala wrote: Nu sunt interesat sa scot pui, vreau doar o pereche de pesti mari si frumosi, care sa se inteleaga si sa nu se bata intre ei (cum faceau "poponarii").
Dan P wrote:Pai la ce i-ai mai schimbat ?
Ti-am subliniat cu rosu... Acu' e mai clar care a fost motivul?
- atata vreme cat pestii s-au inteles (un an de zile), nu am avut probleme cu ei si eram multumit cu cei 2 ciortani. Chiar daca nu scoteau pui.
- acu' o luna, au inceput "sa se rupa"... asa ca am facut manevra cu "schimbul de parteneri".
- din pacate, si noul venit a fost tot baiat... asa ca bataile au continuat cu mare frenezie. - daca ii lasam acolo, s-ar fi terminat cu moartea unuia dintre ei. N-am gasit o femela disponibila, asa ca am decis sa o iau de la inceput cu pui.
- pestii cresc vizibil... mananca de rup, de 3-4 ori pe zi.
- ala "handicapat" nu are sanse... l-am studiat cu atentie si are gura "paralizata" (nu poate sa o deschida decat foarte putin). Ca atare, mancarea "trece pe langa el" degeaba. E cocosat si cu operculii nedezvoltati normal.
Evident ca asta intentionez sa fac, numa' ca n-am reusit sa-l prind ... la urmatoarea "reducere de nitrati", o sa-i las cu spinarile afar' din apa si-l prind usor.
Un scurt clip cu baboii:
- in intervalul 0:22 - 0:32 il puteti vedea pe ala handicapat.
- se poate observa comportamentul pestilor... niste "cersetori"
- Am bricolat un gratar, care sa-mi permita sa tin cateva plante de suprafata fara sa risc sa infund overflowul... cel putin, asa sper eu. - Ramane sa caut o vopsea neagra, "de plastic".
Foarte simpatici micutii exact acelasi comportament il au si dihaniile mele )cum fac 2 pasi spre acvariu, se agita la sticla ca fata mare inainte de maritat )))