[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

SI in plus am la suprafata acel biofilm (doar cateodata) pe care l-am vazut si in ce mi-am dat tu spre citire. Spune acolo "Slaba circulatie sau CO2 prea putin". Pai daca schimb valurirea fina in una mai "agitata si mai zgomotoasa" pierd CO2, nu? Daca il opresc si revin la easy carbo, de ce am mai facut bomba? Daca il scot cu servetele, oare nu apare din nou? Iar pentru BBA se pare ca ar trebui sa am CO2, ceea ce am, sau sa pun easy carbo ca si pana acum, dar daca am CO2 nu ar mai trebui. Circle of (the questions) of life.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

La fel, mai scrie acolo referitor la alge si biofilm ca "testele e posibil sa arate valori anormale". Ori, testele mele or fi ele mai inexacte, ca au fost mai ieftine, dar nu arata ceva groaznic, cel putin asa le-am citit io. Daca aveti alte pareri referitoare la valorile testate, impartasiti-le cu mine. Nu ma lasati blurat in biofilme

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Acum am o bula sanatoasa pe secunda de CO2 in acvariu

Mie nu mi-a facut bomba "spume" sa dea pe dinafara niciodata (cu reteta lui Dalles). Asta ca sa dormi mai linistit Sa nu uiti sa indesi acolo un filtru de tigara/ o piatra ceva. Oricum imi place ca tonul tau a devenit mai optimist. Subscriu si eu la ce spuneau "vecinii" mai devreme. Fa-te un pic ca uiti de acvariu, dai de mancare la pestiuci, te uiti la ei frumusel si .... cam atat. Lasa verdeturile sa isi urmeze ciclul lor. Cat priveste alga eu am fost norocos... am zarit ceva pe frunzele unei criptocorine si am bagat imediat foarfeca... vad ca de o luna nu am mai vazut nici un piciorus.
Ape limpezi si pesti cumpatati

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

De biofilm vei scapa intr-un final. Poate chiar cand se va stabiliza bazinul . Este un semn al incarcaturii biologice mari, ma rog, ar mai fi si altele. Da, este posibil ca tu sa il dai pe usa afara iar el sa-ti intre pe geam. Adica tu sa-l scoti cu servetelul, el sa reapara. Valurirea suprafetei apei, intr-adevar, nu trebuie sa fie foarte puternica, ci usoara.
In privinta BBA, incearca sa-i faci un "tratament" local cu Easy Carbo. Adica iei 1 ml de solutie in seringa si o aplici local, exact pe alga. Apesi foarte usor pistonul seringii, ca sa nu scape toata solutia odata. Nu garantez reusita, BBA este una dintre cele mai grei de distrus alge. Ise mai spune si "greu de ucis enshpe" . Daca vezi ca nu se movuleste si nu dispare, incearca sa o jumulesti depe frunza.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, multam olteneste de sfaturi inca o data. Kmol, optimismul meu se datoreaza in mare parte si voua, de ce sa nu ii dam Cezarului ce-i al Cezarului. Il las in pace, nu imi mai bag mainile prin el. Am sa fac tratamentul Cryptocorinei, ca merita saraca. Ce ma supara inca este ca pestiucii iti tot duc veacul pe sus. Nu dau niciun semn de imbolnavire, apatie sau altele, dar stau numai pe sus. Poate sunt ei ai naibii, uite-asa, ca asa vrea muschii lor moss Ne mai auzim maine (recte azi). Noapte buna tuturor vietuitoarelor cu doua picioare, respectiv o coada.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bomba merge bine in continuare, ma bucur sa spun in sfarsit ca am ”confectionat-o cu manutele astea doua” Pestii mei cred ca sunt suparati ca le-am scos din plante, astfel ca in uichend am sa repopulez cu niste plante noi.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum zice vorba aia "Alta-n cu... popii" sau babei. Cei doi anubiasi mi-au putrezit brusc, de fapt rizomul. Alaltaieri o frunza la suprafata, azi la fel, azi am pus mana pe el si am ramas cu restul frunzelor in mana, iar rizomul s-a "dezintegrat" printre firele de guta cu care era ancorat. Cel mic de pe mopan nu a putrezit total, doar jumatate de rizom. L-am scos, curatat si pus la loc, poate s-o mai fi salvat ceva. Oare din ce cauza? Chiar spre fundul apei nu mai am oxigen deloc? Din cauza asta nici macar cory nu mai stau pe fund, ci zburda aproape de suprafata?

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu este vorba de lipsa de oxigen, daca ai unduire a apei la suprafata, decat in anumite situatii. Poti avea o alga care sa consume tot oxigenul din apa (cazul apei verzi sau alapei laptoase-sper sa nu ma insel) sau prea mult CO2, ceea ce nu este cazul la tine. Cred.
Eu totusi stau si ma gandesc la faptul ca acvariul tau nu este ciclat. Ar fi fost mai mult decat binevenite niste teste care sa ne spuna exact cum stai.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

domnu' Ciro eu zic sa iti iei niste teste individuale in cazul in care folosesti x in 1 nu cred ca sunt foarte precise alea.

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Teste, alber, am tot facut publice, nu am primit cine stie ce feed-back. Pajero, daca nici la 60 de ron nu sunt exacte, atunci de ce se mai vand? Trebuie sa dau 2-3 milioane ca sa aflu chestii despre care acum 10 ani nu se stia, si totusi se facea acvaristica? Si inca 1-2 milioane pe nspe solutii colorate, safe, easy etc... NU voi da atatia bani pe teste profesioniste cat timp nu imi fac o meserie din a creste 3 fate de pesti si 5 plante. CO2 da fix 60-65 bule pe minut. Iar pestii stateau dinainte de bomba tot sus. Valurire exista. Probabil ca voi pune piatra in coltul opus CO2-ului, ca sa le mai bag niste oxigen. De ciclat, iar nu cred. La schimbarea de setup am folosit cam toata apa din fostul setup, deloc apa de la robinet. Iar alge vizibile, negre, gri, verzi sau ce-o fi, nici de-alea nu am. Asa ca nu mai stiu. Oricum, m-a suparat faptul ca am aflat din mai multe surse ca ceva oameni de pe aici activeaza regulat si pe alt site de profil. Astfel m-am chinuit degeaba sa incerc sa achizitionez niste chestii. Poate ca sunt nou si nu stiu mersul pe aici, dar m-a dezamagit chestia asta. Plus ca la un anume mare magazin de profil acvarist la care se face imens tam-tam, nu ii voi da numele, am fost de trei ori in diferite zile si am gasit fix "resturi de plante", nimic sa iti taie rasuflarea. Probabil ca cei vechi se stiu intre ei si se anunta cand apar prospaturi. Faraoane, sa imi scuzi pesimismul, nu cred ca o sa se omoare nimeni ca nu imi iese mie acvariul si nici daca dispar de pe forum o perioada, dar am trecut de ceva ani de varsta pasiunii facute pe banii parintilor sau de amorul artei. Scuze din nou daca v-am suparat, sunt un tip mai cerebral, poate prea ambitios sau poate prea realist. E clar ca nu imi iese si pace. Din punctul meu de vedere, topicul se poate inchide. Cine crede ca are ceva folositor de invatat, poate sa il vada in arhiva. Am sa imi opresc elucubratiile aici. Si am sa pun si punct, deocamdata.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Rog cei pe care i-am vizat cu afirmatiile in care nu am dat nume, dar s-au recunoscut, sa nu se supere, ca nu mai suntem copii, cel putin unii dintre noi. Mie nu mi-e frica sa spun lucrurilor pe nume, astfel incat le spun. Si inca o data, scuze domnu' faraon, daca sunt un tip care se enerveaza mai usor decat altii si care le zice pe bune, stiu ca ies din tiparul dorit pe site, dar asa sunt, e unul din defectele mele.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:daca nici la 60 de ron nu sunt exacte, atunci de ce se mai vand? Trebuie sa dau 2-3 milioane ca sa aflu chestii despre care acum 10 ani nu se stia, si totusi se facea acvaristica?

Intr-adevar, nici testele care costa citeva zeci de lei nu sint foarte precise, cele pe care te poti baza cu adevarat nu-s pentru noi, costa sute sau mii de euro. Ceea ce folosim noi in acvaristica sint teste orientative. Cele cu culori sint mai exacte decit cele 5 in 1 ....... da' nu foarte exacte.

cirotariu wrote:Iar pestii stateau dinainte de bomba tot sus. Valurire exista.

E foarte posibil ca din cauza "resetului" pe care l-ai dat sa fi pierdut o parte (mai mare sau mai mica), amoniacu' intra in singele pestilor si impiedica hemoglobina sa transporte oxigenu' (sau cam asa ceva, nu-s biolog, imi cer scuze daca nu folosesc termeni foarte stiintifici). Daca s-a intimplat asa ceva pestii se vor comporta ca si cum n-ar fi oxigenata apa ....... ramin la sugestia mea: nu mai fa nimic in afara de schimburi de apa. Se va echilibra . Crede-ma c-am trecut si io prin faze din astea si intotdeauna se rezolva. Nu are rost sa te consumi atita .

cirotariu wrote:Oricum, m-a suparat faptul ca am aflat din mai multe surse ca ceva oameni de pe aici activeaza regulat si pe alt site de profil. Astfel m-am chinuit degeaba sa incerc sa achizitionez niste chestii. Poate ca sunt nou si nu stiu mersul pe aici, dar m-a dezamagit chestia asta.

E treaba oamenilor pe cite site-uri activeaza, pot alege ceea ce li se potriveste, pot selecta informatia gasita. Nu putem si nu vrem sa conditionam prezenta pe forum de activitatea pe alte forumuri. Repet: fiecare alege ce i se potriveste in functie de calitatea informatiei pe care o primeste si de propria putere de apreciere.

cirotariu wrote:Plus ca la un anume mare magazin de profil acvarist la care se face imens tam-tam, nu ii voi da numele, am fost de trei ori in diferite zile si am gasit fix "resturi de plante", nimic sa iti taie rasuflarea. Probabil ca cei vechi se stiu intre ei si se anunta cand apar prospaturi.

Intotdeauna activitatea acvaristica pe timp de vara a fost mai scazuta, in consecinta oferta magazinelor e mai mica. Odata cu toamna se schimba un pic situatia.
Fii sigur ca magazinele au interes sa vinda plante, atunci cind va fi o cerere pentru care sa merite facut un import se va face.

Poze: smilie ... Poze cu plante
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

Stai un pic ca nu inteleg.De ce te superi ca alti oameni activeaza pe alte site-uri?Eu sunt activ pe 3 site-uri in acelasi timp si sunt multumit de treaba asta.Cantitate de informatii mult mai mare, mult mai multa lume cu, care ma imprietenesc... Oricum nu ai fost destul de concis.Cum adica:
"Oricum, m-a suparat faptul ca am aflat din mai multe surse ca ceva oameni de pe aici activeaza regulat si pe alt site de profil. Astfel m-am chinuit degeaba sa incerc sa achizitionez niste chestii."
Ce legatura au oamenii care stau pe mai multe site-uri cu ce faci tu in acvariul tau?Si e o intrebare nu un repros scuza-ma daca m-am simtit. Fara suparare.Bafta :d

Am plecat la facultate am restanta. Tineti-mi pumnii, dau de baut daca o iau

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2010 09:57:00

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

@cirotariu
Stii prea bine ca nu poti sa renunti la "microb"
Eu unu ti-am citit cu mare interes topicurile si am avut ce invata.
Si eu cred ca pestii duc lipsa de oxigen, baga o piatra de aer (cu pompa data mai incet) intr-un colt sau incearca sa bagi JBL OxyTabs. (parerea mea de incepator)
Mai tine-ne la curent cu bomba aia
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, e greu de renuntat. E probabil sa renunt la setupul acesta si la locatia din sufragerie, unde e "vecin" cu geamul. Cred ca am sa il mut pe holul casei, unde e mai intuneric cat de cat in timpul zilei. Dar amanunte despre noul setup si intrebarile aferente la vremea lor.
Alexa, bomba merge bine, acvariul si el s-a limpezit, pestii sunt mai vioi, temperatura a scazut la 26. Cabomba mi-a explodat crescand catre geamul camerei, intrucat de ieri dimineata pana acum o ora am lasat acvariul fara papa si fara neoane. In rest, nimic nou. O saptamana viitoare excelenta tuturor.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa mai scriu si eu, sa nu cad in anonimat total... Nu prea am schimbari majore, doar ca pestiucii au renuntat la suprafata si se zbenguie in tot acvariul. Cabomba mi-a explodat spre soare, mai mult, cum ziceam, am lasat acvariul doua zile fara papa si lumina. Spre bucuria mea, nu s-a imputit, ci s-a limpezit. E inca chel, asta e, deocamdata nu mai cumpar nimic, astept sa vad efectele substratului si al co2-ului. Viitorul setup si viitoarea locatie vor fi insotite de multiple intrebari, ca sa il fac bine (deja am lista pe care o completez zilnic, cu intrebari). Am tras si niste poze cu diferite optiuni ale aparatului, am ales ce parea mai clar. Cam asa arata acum, cu cabomba explodica
[Thumb - DSC02988.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si inca una (tre sa chem un prieten cu un aparat mai jmecher) dar totusi nu arata deloc ca in realitate. Fotografu' sa fie mancat de viu, probabil...
[Thumb - DSC02991.JPG]

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Intr-adevar se simte nevoie unui aparat mai coolt .

Poze: smilie ... Poze cu plante
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Don' Cirotariu olteneste iti zic pregateste custura si planifica un copilt si o replantare Cabomba matale vad ca se obrazniceste si se intinde. NU o lasa sa capete nas.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare domnu' Cirotariu si felicitari pentru evolutie!
O urmaresc cu interes de la inceput cu toate suisurile si coborasurile.

In legatura cu fauna, voiam sa te intreb ce speci-s pestii care seamana cu Clown Fish?

Acvariu - Hailea A50 (60 L); Filtru intern - Hailea RP 400 (400 L/h); Iluminare - lampa PL 24 W; Pompa de aer - Tetratec APS50; Incalzitor - Tetratec HC50 (50 W)
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: