dan.pavelescu wrote:vreau si eu niste melci care sa crape algele de pe pietre, ce-mi recomandati?
Plm, io cred ca te stresezi prea tare... da-l in plm, ca o sa mearga singur (daca nu-i sufli in cur toata ziua).
Daca zice frunu' sa dai temperatura la 24.6, fata de 24.2 (cat ai acum), crezi ca guvizii aia o sa fie dati pe spate de placere? Iti spun eu, ii doare la bascheti.
- la baboi, orice temperatura intre 24-28 grade e p-acolo... conteaza ca treaba sa fie stabila, ca pestii oricum nu vor sta cu ochii pe termometru.
- la lumina, chiar nu conteaza ce faci... ca doar n-ai corali, care sa fie afectati. Cand vezi ca algele o iau chiar razna, bagi niste melci harnicuti si niste zile de intuneric.
Aseara a fost meci. Eu in timpul meciurilor, fac mentenanta la acvariu (obicei vechi). Am facut geamurile luna, interior/exterior.
Azi dimineata, cand m-am uitat la acvariu, am facut si o sedinta scurta de spiritism, am vorbit cu mortii (tu-ti mortii ma-tii, traiti-ar mortii ma-tii, etc)
Geamurile sunt iar acoperite de o pacla maronie. WTF???
De o saptamana doarme pe decodorul de la rds, o incalzeste la pasarica, ceara ei de matza..
Mai baieti, voi nu vi se pare ca borhotul asta de la skimmer e cam "ceai"? Parca de la Salty iesea mult mai negru si mai "consistent". N-am putut sa filmez mai mult, ca mi-au dat lacrimile de emotie.
Skimmerul e pe minim, spuma se sparge destul de jos
Am spalat cupa, il mai las asa cum e vreo doua zile (data trecuta cand am curatat cupa, borhotul era ok, negru, urat si puturos). Poate o fi avut skimmerul un puseu de personalitate, plm Daca dupa doua zile tot asa se prezinta situatia, ridic skimmerul mai sus (mai jos nu-l pot regla, e pe minim)
referitor la melci , am avut turbo , stomatela , Tectus Fenestratus si trochus
Dintre toti doar trochus rezista si isi face treaba ca la carte , in rest toti mi-au crapat subit
Daca vrei melci care chear fac ceva iti sugerez trochus , multe review-uri bune ptr ei si pe forumurile din strainatate
PS: Si Nasarius , zombalai de nisip si astea rezista bine si fac treaba buna
This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2016 19:54:57
IP:
Daca gasesti,mexican turbo snail. Astia mananca si cuie de pantofi. Intr-unul din bazine am avut un singur melc din asta. Mare intr-adevar,si-mi mentinea curate toata piatra si geamurile. Sunt excelenti pentru alge.