[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bun gasit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
iulia2015
Unripe member

IP:

Sunt Iulia, locuiesc in Bucuresti, nu am mai avut pana acum un acvariu, recent am cumparat unul de 100x40x50 si urmeaza restul.
Inca nu l-am desigilat, nu stiu inca nimic despre ciclare, dar abia astept. Pe vremuri tatal meu a avut un acvariu cu pesti (care traiau si chiar se inmulteau), dar nici tatal meu nu stiu nimic despre ciclare si toate substantele din ziua de azi.
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit.
Ai functia "Search", si cu putina rabdare o sa afli tot! Foloseste-o cu incredere.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Salut, bine ai venit.

Toti am avut acvarii in copilarie, iar cele mai smechere scule de pe vremea aia erau incalzitoarele (fara termostat) si pompele de aer. In 2008 cand mi-a revenit "microbul" si am auzit de chestii precum ciclare, co2, sol fertil, filtrare biologica, etc, ma uitam ca la masini straine.

Pentru inceput, un sfat: nu te grabi sa cumperi chestii. Ai acvariul, mai ramane sa ne spui in ce directie vrei s-o apuci: acvariu marin, de apa dulce plantat, sau cu cichlidae africane, biotop, etc.
Asta ca sa iti putem face recomandari de la bun inceput si sa nu apuci sa arunci cu banii pe chestii inutile

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
iulia2015
Unripe member

IP:

Necesitaea acvariului a venit de la existenta a 2 testoase de 3 ani ai familia noastra. Dorim si pestisori, sa vedem de care se potrivesc cu broscutele, pentru ca pestisorii vor fi partea mai atractiva a acvariului. Poate si ceva melci detectori de conditii normale ale ecosistenului.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bine ai venit

Sa inteleg ca intentionati sa tineti in acelasi acvariu si pestii si testoasele?

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

iulia2015 wrote:Necesitaea acvariului a venit de la existenta a 2 testoase de 3 ani ai familia noastra. Dorim si pestisori, sa vedem de care se potrivesc cu broscutele

Bine ai venit

Toti pentru ca nu le stau in gat cat sunt mici merge o perioada , acum fara gluma daca ii vor putea prinde ii vor manca-nu e o asociere buna, vei vedea ca testoasele maninca mult si murdaresc extraordinar de mult apa , bazin.. daca le hranesti cum trebuie cresc repede daca nu, mor =carente de vitamine si minerale (cand devin letargice e deja prea tarziu) , eu am din '90/'91 s-au si reprodus am ajuns la un moment dat sa am 7, dupa ce cresc(~15 cm masculii , ~25-30 cm femelele) poti sa le dai doar o data pe saptamana hrana, eu le hranesc cu sprot sau hamsii crude, ai nevoie de un filtru extern de acvariu sau de iaz ca sa faca fata la cata mizerie fac, sunt dragute cat sunt mici dar nu raman asa devin o pacoste(nu m-am scapat de ele de mila si de amintirile care ne leaga de ele) sfatul meu scapa acum cat poti, pentru ca vor sfarsi date sau eliberate pe undeva, asta daca vor supravietui copilariei. Pastreaza bazinul pentru pesti sau altceva
L.E. Acum vad ca sunt de trei ani deci adulte- asa le-ati primit ? Sau le-ati crescut voi, daca le-ati crescut atunci ar trebui sa stiti tot ce v-am povestit mai sus, daca nu..

This message was edited 2 times. Last update was at 01/06/2015 15:31:57

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu as cere mai multe detalii si poze.

Ce specie sunt testoasele (sunt testoase de Florida?) si unde sunt tinute acum? Ce echipament folositi la testoase?

Eu am avut tangente cu testoase de Florida. Cresc repede si volumul ideal in care trebuie tinute e de domeniul iaz, lac etc.

Pestii ar coexista totusi daca sunt tinute intr-un lac sau iaz foarte mare.

Recunosc ca am incercat sa vad daca vor convietui cu un mascul de guppy si am gasit dimineata pestele mort la intrarea in filtru. Nu au incercat sa-l manance, ca erau obisnuite cu cuburi de vita liofilizata, dar desigur ca pestele s-as-a stresat langa asa dihanii mari.

Stiu ca murdaresc destul de tare apa si sunt sensibile la apa murdara. Cred ca erau niste infectii la ochi care le grabeau sfarsitul daca nu reuseai sa le tii apa curata.

Legat de acvariu, cred ca au nevoie de suprafata mare pentru inotat, acvariile adanci nu reprezinta un avantaj. Totusi, optiunea unor platforme cu acvariul umplut cu apa partial l-ar face potrivit pentru niste pui de testoasa in primul an de viata.

Ma gandesc acum ca poate un biotop cu testoase si Piranha ar putea merge din punctul de supravietuire a pestilor, cu conditia mentinerii unei ape curate.

IP:

Intentionam sa le tinem impreuna cu pestii.
Sunt testoase de Florina cu tample galbene, noi le-am crescut dar intr-un acvariu de plastic rotund ce nu depaseste 35 cm si inaltime 10 cm. Fara filtru, dar schimbam apa zilnic. Nu as zice ca sunt pretentioase la curatenie, cu toate ca murdaresc destul de rau apa de la o zi la alta.

De aceea am ales acvariu mare, de 100x40x50 in care intentionam sa tinem doar vreo 150 litri apa si zona uscata deasupra, iar filtrul l-am vrea mare, ceva gen Eheim clasic 2215 (350) sau Eheim professionel 3 2073 (350) sau Eheim EccoPro 300 sau JBL. Asta ramene sa mai studiem.

As putea pune linkuri youtube care arata convietuirea in armonie a pestilor cu broastele, broaste neinteresate de pestii ce le inoata prin fata ochilor, acum nu stiu ce sa cred.

um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ar fi interesant de vazut exemple, eu unul recunosc ca n-am citit in trecut niciun minut despre testoase, am mers 100% pe mana magazinului.

Totusi am vazut testoase de Florida imense si asta ma convinge ca un acvariu atat de mic e doar o solutie temporara.

Forum Index » Despre noi
Go to: