Numele meu este Ionescu Andrei si sunt proaspat venit in lumea acvaristicii. Am avut, copil fiind, un acvariu dar nu era intretinut de mine. Recent am avut placerea de a viziona ceva video-uri cu peisaje superbe de aquascaping si pot sa spun ca am fost in totalitate vrajit. Eu fiind zodia pesti si cum mediul meu favorit este cel acvatic, am hotarat sa incep usor usor sa ma informez, citind forumuri, articole, si putina literatura de specialitate. Cum eu sunt un bun DIY guy, m-am hotarat sa imi construiesc singur acvariul. Pentru inceput, am cladit un acvariu L=45 l=35 h=30 47l in care am cam 40 l de apa(
http://postimg.org/gallery/39h41kxve/d298e65d/ ) la care am atasat un filtru Boyu SP 1000i caruia i-am pus o extensie de plastic indreptata la capat spre suprafata apei iar legatura este gaurita pentru a asigura o "perdea de aer" de care nu stiu sigur daca am neaparata nevoie si un termometru cu ventuza.Acvariul se sprijina pe o placa de polistiren, sub care e blatul biroului. Apa am introdus-o ieri si de atunci filtrul merge pentru a o cicla. Idealul meu este un acvariu plantat, care arata cat mai natural posibil, fara elemente ne la locul lor, fara a fi supra populat de pesti sau nevertebrate. Am gasit acest forum, din toate, cel mai informativ si de aceea am hotarat sa poposesc aici. orice ajutor/tip/informatie/critica/ in legatura cu ambitia mea de a avea un acvariu plantat, fara instalatie de co2 este bine venita.
Acestea fiind spuse, bine v-am gasit dragi impatimiti ai naturii si va urez un proaspat invatat "ape limpezi" !