[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou acvariu marin  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poate sa-mi spuna si mie cineva daca Chaetodon Auriga poate sa convietuiasca cu crevetii(Lysmata Amboinensis,Lysmata Debelius) ?

Pot sa tin 2 Chromis viridis cu 2 Chrysiptera parasema ?
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca bagi domnisoarele dupa ce se acomodeaza chromisii ar trebui sa fie ok - din ce-am citit.

Multe Urari si Incantatii
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acestea sunt ultimele doua achizitii
Acanthurus glaucopareius(nigricans)
Acreichthys tomentosus
Ieri au fost ceva conflicte intre flavescens si nigricans,dar acum sunt mai bine.Au inceput sa se ignore,atacurile fiind din ce in ce mai rare.Ma ingrijoreaza Nigricans pentru ca inca nu a pus botul pe mancare,doar ciugule din când in când de pe pietre.
Tomentosus,momentan nu are nici o treaba cu Aiptasia.In rest este OK.

Scuze de claritatea pozelor.
[Thumb - IMG_0802.JPG]

[Thumb - IMG_0847.JPG]

Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vreau sa mai iau niste pesti si primul pe lista este Centropyge loricolus. Intrebarea mea este daca poate sa convietuiasca si cu Centropyge bispinosus ?
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pe langa Centropyge loricolus vreau sa iau si Pseudocheilinus Hexataenia. Poate sa-mi spuna cineva daca acest peste este ok? O sa am probleme cu el ?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mitzi wrote:Vreau sa mai iau niste pesti si primul pe lista este Centropyge loricolus. Intrebarea mea este daca poate sa convietuiasca si cu Centropyge bispinosus ?

Daca bazinul e mare si bine decorat, merge... am avut C. loricula + C. bicolor si n-au fost probleme. Incearca sa-i bagi simultan.
Mitzi wrote:Pe langa Centropyge loricolus vreau sa iau si Pseudocheilinus Hexataenia. Poate sa-mi spuna cineva daca acest peste este ok? O sa am probleme cu el ?

E un wrasse cuminte si frumos, nu o sa fie probleme cu ceilalti pesti din bazin... insa, face scandal la alte specii de wrasse.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bazinul are 1000 x 500 x 550 (L x l x H) + urmeaza achizitii de corali.
Ricardo, tu care dintre Centropyge bispinosus si Pseudocheilinus Hexataenia imi recomanzi ?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sunt 2 pesti total diferit, nu prea e vorba "pe care sa-l alegi".
Pe de alta parte, eu as lua C. loricula + P. hexatenia.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc
Si eu inclinam spre Centropyge loricolus si Pseudocheilinus Hexataenia ,dar am intrebat pentru a avea mai multe date.O sa dau comanda.
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acum am facut si eu cateva teste :
-PH 8
-NO2 0
-NO3 0
-PO4 0.119574 (HANNA 39)
-Alk 7.324 (HANNA 131)
-Ca 400
-Mg 1270

Se pare ca trebuie sa ridic putin Ca si sa scad PO4(Seachem Phosguard a fost schimbat sambata trecuta).
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar trebui sa cresti si kh undeva pe la 9. Nu stiu cum va iese voua no3 0 ca eu sub 5 n-am vazut

Multe Urari si Incantatii
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Poti sa lasi Ca si KH -ul si la valorile astea, nu are nimic.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am marit doza de kh pe care o administrez zilnic,iar pe un alt cap de pompa care era liber am pus sa dozeze si Seachem Reef Calcium.

darthradu
Poate macar la capitolul acesta am noroc.
De exemplu, inca ma lupt cu grisul pe care il are Acanthurus Nigricans punând zilnic Herbtana.Pestele este vioi,ciugule de pe pietre,mananca aproape de toate iar atacurile intre el si flavescens sunt foarte rare.
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dupa cat se pare si al meu Tomentosus este defect. Il am de 11 zile iar de aiptasia nici nu se atinge. Partea proasta este ca aiptasia tot infloreste in bazin peste tot si nu stiu ce sa fac. Ma gândesc sa incerc si cu un Chelmon Rostratus despre care am auzit ca ar face treaba .Singura problema este sa-l faci sa manance.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mitzi wrote:Dupa cat se pare si al meu Tomentosus este defect. Il am de 11 zile iar de aiptasia nici nu se atinge...

Ai rabdare, ca o sa inceapa sa se dea la Aiptasia... nu am auzit de Tomentosus care sa nu haleasca nenorocirile astea.
Incearca sa dai, pestilor, mai putin de mancare.

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

De tomentosus am mai spus pe undeva la al meu i-au trebuit doua sau trei saptamani sa se apuce de aiptasii dar pana la urma o face
[Email]
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu sper sa se dea pe brazda.

Dintre Valenciennea puellaris si Valenciennea Longipinnis ,care este mai bun ?
ddsek
Member
[Avatar]

IP:

al meu a facut curat in 6 ore de cand l-am bagat in bazin.
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pot sa spun ca mi-am facut-o cu mana mea si totul din graba si neatentie. Astazi mi-au sosit 5 corali pe care i-am comandat si imediat dupa munca m-am pus pe treaba sa-i fixez la locul lor.
Am folosit ca sa prind coralii de roci "AquaScape Construction Epoxy". Marea mea greseala a fost ca nu am citit bine instructiunile.In momentul când o introduci in apa lasa un nor alb care din cate inteleg este nociv pentru pesti,in sensul ca nu mai pot sa respire.In instructiunile de pe net am gasit ca daca se intampla asta sa te opresti si sa lasi apa sa devina din nou clara dupa care poti sa continui.E,asta eu nu am stiut si am continuat pana am pus toti coralii.
Acum am mari probleme,un pestisor a murit deja,arlechinii i-am mutat in sump unde apa este mai clara,iar ceilalti sunt cam letargici.

Deja pregatesc un schimb de apa(noroc ca am pompa booster)

Ce pot sa fac ????
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mitzi wrote:Pot sa spun ca mi-am facut-o cu mana mea si totul din graba si neatentie. Astazi mi-au sosit 5 corali pe care i-am comandat si imediat dupa munca m-am pus pe treaba sa-i fixez la locul lor.
Am folosit ca sa prind coralii de roci "AquaScape Construction Epoxy". Marea mea greseala a fost ca nu am citit bine instructiunile.In momentul când o introduci in apa lasa un nor alb care din cate inteleg este nociv pentru pesti,in sensul ca nu mai pot sa respire.In instructiunile de pe net am gasit ca daca se intampla asta sa te opresti si sa lasi apa sa devina din nou clara dupa care poti sa continui.E,asta eu nu am stiut si am continuat pana am pus toti coralii.
Acum am mari probleme,un pestisor a murit deja,arlechinii i-am mutat in sump unde apa este mai clara,iar ceilalti sunt cam letargici.

Deja pregatesc un schimb de apa(noroc ca am pompa booster)

Ce pot sa fac ????

Am patit-o si eu dar am salvat clownul la timp......fapt care i se datoreaza lui Um.....el mi-a explicat cum sa fac.....si am pierdut si multi sps-ii....
Scoate pestii intr-un bazin de vreo 30 litri cu o pompa de aer si un incalzitor......asa am facut eu cu clown-ul....

My nano reef

[Email]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: