[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
identificare alge  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
busu
Unripe member

IP:

Salutare,

Sunt nou pe forum si in acelasi timp la inceput de drum cu acvariul. Experienta nu am, asa ca va rog sa-mi scuzati ignoranta si intrebarile stupide.

Acvariul:
-60 l
- filtru intern eheim aquaball 2208 / 150-480 lph (nu imi dau seama in functie de ce aume variaza capacitatea de filtrare - asa scrie in specificatiile pompei)
- temperatura apei este de 26-27 grade C
- substrat 2 cm ceva pamant negru fin + 1 cm nisip alb (primite impreuna cu toate celelalte, asa ca nu stiu mare lucru despre ele)
- iluminare 10-12 ore pe zi, cu ajutorul neonului din capacul cu care a venit acvariul - nu ii cunosc specificatiile
- plante: 4 la numar, ce se vede in poze + o pitica rosie, syngonium
- un betta, mascul, vioi, sanatos spun eu
- ceva teste de apa: ph 6.6 constant, kh 2 constant, gh 22 constant
- schimb apa o data pe sampamana (intre 1/4 si 1/3 din volum) si tot asa curat si nisipul cu un aspirator manual
- acvariul a fost lasat impreuna cu substrat, plante si filtru functional timp de 2 saptamani pana sa introduc pestele

Acum am ajuns la partea in care am nevoie de ajutorul vostru:

Ce se vede pe frunzele plantelor sunt sau nu alge?
Daca sunt alge, ce tip sunt? Am cautat pe net si nu am gasit ceva sa semene cu ce am eu in acvariu.

Multumesc mult

[Thumb - 2014-04-21-12.07.57.jpg]

[Thumb - 2014-04-21-12.08.13.jpg]

[Thumb - 2014-04-21-12.07.43.jpg]

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

busu wrote:Salutare,

Sunt nou pe forum si in acelasi timp la inceput de drum cu acvariul. Experienta nu am, asa ca va rog sa-mi scuzati ignoranta si intrebarile stupide.

Acvariul:
-60 l
- filtru intern eheim aquaball 2208 / 150-480 lph (nu imi dau seama in functie de ce aume variaza capacitatea de filtrare - asa scrie in specificatiile pompei)
- temperatura apei este de 26-27 grade C
- substrat 2 cm ceva pamant negru fin + 1 cm nisip alb (primite impreuna cu toate celelalte, asa ca nu stiu mare lucru despre ele)
- iluminare 10-12 ore pe zi, cu ajutorul neonului din capacul cu care a venit acvariul - nu ii cunosc specificatiile
- plante: 4 la numar, ce se vede in poze + o pitica rosie, syngonium
- un betta, mascul, vioi, sanatos spun eu
- ceva teste de apa: ph 6.6 constant, kh 2 constant, gh 22 constant
- schimb apa o data pe sampamana (intre 1/4 si 1/3 din volum) si tot asa curat si nisipul cu un aspirator manual
- acvariul a fost lasat impreuna cu substrat, plante si filtru functional timp de 2 saptamani pana sa introduc pestele

Acum am ajuns la partea in care am nevoie de ajutorul vostru:

Ce se vede pe frunzele plantelor sunt sau nu alge?
Daca sunt alge, ce tip sunt? Am cautat pe net si nu am gasit ceva sa semene cu ce am eu in acvariu.

Multumesc mult

Nu par a fi alge, mi se pare ca sunt resturi de mancare, daca sunt alge si nu iti plac cumpara o solutie anti alege, o gasesi in pet shop.
Filtrul are debit reglabil, pamantul negru este nisip de Loire

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2014 12:36:03

My nano reef

[Email]
busu
Unripe member

IP:

Nu sunt resturi de mancare. Existau in acvariu inainte sa pun pestele, implicit inainte de a-l hrani.
Taz
Membru de baza

IP:

Nu sunt alge , sunt precipitatii din apa ce sau depus pe frunze . Scutura plantele si sifoneaza bine tot , facand si un schimb partial de apa. Imbunatateste si filtrarea mecanica.
[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Taz are dreptate, ceea ce se vede in poze este detritus. Trebuie sa imbunatatesti filtrarea mecanica,
sa cureti mai bine acvariul si sa nu hranesti mai mult decat trebuie.

@Andrei1234 solutiile antialge sint o prostie, un acvariu bine ciclat si cu parametri tinuti in limite normale
te ajuta sa nu ai alge. Solutia nu este sa folosesti solutii comerciale antialge.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:

@Andrei1234 solutiile antialge sint o prostie, un acvariu bine ciclat si cu parametri tinuti in limite normale
te ajuta sa nu ai alge. Solutia nu este sa folosesti solutii comerciale antialge.

O zi buna,
Dragos

Eu nu am folosit solutii anti alge, si de aceea nu stiam ca-s o prostie si le-am recomandat.

My nano reef

[Email]
busu
Unripe member

IP:

Multumesc pentru raspunsurile voastre.
Pestele nu este hranit in exces, iar sifonarea o fac cu TetraTec GC30.
Nu stiu cat de bine se vede in pozele facute cu telefonul, dar pe plante exista si ceva fin, ca o panza de paianjen.
Ca sa imbunatatesc filtrarea mecanica, ar trebui sa pun un filtru suplimentar sau ceva mai mare?
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Andrei1234 wrote:
kirucd wrote:

O zi buna,
Dragos

Eu nu am folosit solutii anti alge, si de aceea nu stiam ca-s o prostie si le-am recomandat.

Pai daca nu le-ai folosit de ce le recomanzi?

Filtrarea mecanica se imbunatateste si prin existenta unor curentu bine distribuiti in acvariu, e posibil
ca filtrul intern pe care il ai sa poti sa il pozitionezi altfel incat apa sa fie miscata mai bine. Si sa folosesti
in acel filtru un strat de perlon pe care sa il schimbi saptamanal.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:
Andrei1234 wrote:
kirucd wrote:

O zi buna,
Dragos

Pai daca nu le-ai folosit de ce le recomanzi?

Filtrarea mecanica se imbunatateste si prin existenta unor curentu bine distribuiti in acvariu, e posibil
ca filtrul intern pe care il ai sa poti sa il pozitionezi altfel incat apa sa fie miscata mai bine. Si sa folosesti
in acel filtru un strat de perlon pe care sa il schimbi saptamanal.

Am crezut ca sunt bune, eu nu am probleme cu algele si nici nu am avut decat la inceput, dar le-am ignorat.

My nano reef

[Email]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am avut probleme asemanatoare, habar nu aveam daca sunt alge sau resturi de mancare. Am pus in capat la filtru o bucata de aproximativ 10cm de teava pvc. Am inclinat-o in unghi de 45 de grade, iar acum imi creaza valuri la suprafata plus un curent destul de puternic ce coboara spre fund in partea opusa a filtrului si urca pe la filtru. Plantele nu mai au probleme, pesti sunt mai fericiti ca inoata impotriva curentului, si resturile de manacare plus fecale se duc in filtru. Asta e la acvariu de 130l cu filtru intern resun 1200L. O sa ii mai pun zilele astea un tetratec de 800l/h, dupa ce imi iau un filtru extern pt acvariu mare. Ideea e ca daca iti pui filtrul ca mine nu o sa mai ai probleme asa mari si pesti or sa fie mai fericiti si mai activi.

0771 496 835 Lucian

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: