[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cioata  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,
Azi un prieten a gasit o cioata de maracine. Noi am fi de parere ca ar da foarte bine intr-un acvariu plantat. Acum nu stiu daca e si sanatos pentru acel acvariu, daca influenteaza negativ chimia apei sau alta influenta negativa. De aceea apelez si la parerea voastra ca sa stim daca mai are rost sa ne apucam de tratarea si pregatirea ei. Atasez si o poza cu cioata pusa in discutie.
Multumesc si ape limpezi.
[Thumb - IMG_20130612_171354.jpg]

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Personal, nu te sfatuiesc sa folosesti asa ceva in acvariu.

Festina lente !
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Bine ar fi sa fie uscata dar din poza se pare ca nu este
Fierbe cioata doar in apa,dupa ce arunci apa adauga si sare la fierbere dupa care mai o fierbi o data dar fara sare
Pui o piatra pe ea pana o sa se scufunde
Daca(sigur) face un puf alb pe ea nu te panica,se va duce in timp,nu afecteaza pesti doar nu este estetic ochiului,daca ai si niste melci pomacea ar fi foarte bine,le place sa manance acel puf
Spor la fiert,cu cat poti sa o fierbi mai mult cu atat mai bine
[Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

ai grija la substantele care le lasa in apa un maracine... mai bine mergi pe ceva clasic ..vita de vie
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

azi am bagat cioata in acvariu, sper sa va placa
[Thumb - DSCN7049.JPG]

[Thumb - DSCN7050.JPG]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

In primul rand trebuie sa-ti placa tie.
Pietrisul substratului pare cam mare pentru plante. Daca vrei ca plantele sa o duca mai bine iti recomand sa nu aiba granulatia mai mare de 4mm.
Poti sa prinzi niste moss de "cioata" si planteaza niste plante de talie mica in planul mediu. Dupa aia o sa vezi cum o mai intorci sa arate mai bine per ansamblu.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Mie imi place f mult cum arata, nu ma asteptam sa dea asa de bine. Textura lemnului a ramas tare dupa tratamentele de fierbere si pastrat in apa, singura influenta a acestora este ca s-a inchis la culoare (ma asteptam sa se intample asa si sincer cred ca da mult mai bine)
De intors nu prea am variante sa o intorc pentru ca iese din acvariu, dar mai vedem...

Cu pitrisul nu prea stiu ce sa fac, cum sa il schimb cu o granulatie potrivita fara sa afectez prea mult ciclarea acvariului. sub pietris am niste substrat fertil jbl aquabasis plus. Astept poate niste idei de la cei mai experimentati.

Plante medii (gen blyxa japonica, Heteranthera zosterifolia, staurogyne repens) si java moss vin maine de la valcea, (multumesc lui gabrielpapi).

Multumesc si numai bine.
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Au venit plantele de la Valcea Le-ambagat in acvariu si imi cam place cum a iesit. Sper sa va placa si voua.

@Lucian: acum ca ai zis si tu chiar ca imi sta pe creier pietrisul asta, sper sa pot gasi o solutie de inlocuire fara restart.

Numai bine.
[Thumb - DSCN7058.JPG]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Cand faci poze fixeaza timpul de expunere mai scurt - poza ta este facuta cu 1/10s. De obicei timpul de expunere trebuie sa fie inversul distantei focale in sistem film 35mm (full frame - pentru mai multe detalii citeste Image sensor format) sau mai mic de 1/60s. Spre exemplu daca faci poza cu distanta focala de 4.5mm (cum ai facut tu poza din postul precedent ) si pentru aparatul tau Nikon Coolpix L120 cu sensor de marimea 1/2.3" factorul de crop este 5.62, echivalentul 35mm este 4.5x5.62=25.29. In situatia data timpul recomandat sa nu iasa poza tremurata este minim (1/25 si 1/60)=1/60s. Diafragma, si sensibilitatea o stabilesti dupa asta. Daca fotografiezi subiecte in miscare micsorezi timpul de expunere (pentru pesti in mod normal ajunge 1/150s).
De asemenea corectia de alb este importanta. Mai jos ai poza ta un pic prelucrata (din exif-ul ei am stiut ce aparat utilizezi si setarile lui )
HZ-ul nu este planta de mijloc... Cu platele de talie mica incepe sa arate altfel...
[Thumb - DSCN7058._JPG.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2013 18:15:57

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Arata binisor, iar dupa upgrade-ul lui Lucian arata si mai si .Sper sa nu ai probleme cu tufisul mai ales din cauza ca e un lemn din esenta moale. Dar despre ce vorbim, in Dunare nu mor pestii cand intra un maracine in apa )
Succes!
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

IwaGumiGUY wrote:Dar despre ce vorbim, in Dunare nu mor pestii cand intra un maracine in apa )
Succes!

Dar in Dunare este foarte multa apa comparativ cu un acvariu...

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

Si mai e si curgatoare.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

@lucian: Multumesc, am inceput sa ma joc mai mult cu aparatul.

@IwaGumiGUY: Mersi pentru incurajari dar trebuie sa plec urechea si laa cele zise de kirucd. Speram ca nu o sa afecteze setupul, deocamdata totul e bine.

Numai bine,
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nu strica sa fi atent sa nu se intample ceva in bazin. Probabil ca daca e sa se
intample ceva de la maracine, se poate intampla in cateva saptamani.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Nu ar fi un asa capat de tara daca s-ar intampla ceva de la maracine pentru ca peste ceva timp o sa dau un reset la acest setup pentru a schimba substratul. Nu cred ca exista alta solutie pentru inlocuirea acestui pietris care e de o granulatie mai mare. Dar poate gasesc intre timp o solutie.
Numai bine
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Salutare din nou,

Azi am schimbat substratul. A cam fost unpic de munca dar a meritat. Am optat pentru Jbl Aquabasis plus si Jbl Manado. Ce nu imi prea place e ca manado are tendinta de a pluti si plantele mele din prim plan pot iesi cu usurinta, mai ales ca acum am si 3 cory in acvariu.

Maine ma apuc de bricolat un capac din lambriu pvc. daca se doreste as putea face poze pas cu pas pe tot parcursul fabricarii acestuia.

Multumesc si numai bine.
stefanp
Moderator

IP:

Manado la inceput are boabe care plutesc, se vor scufunda. De asemenea substratul se mai aseaza in timp, iar plantele fac radacini si se vor fixa
Ca sfat, baga-le un pic mai adanc la inceput, ca sa nu mai plece la plimbare.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ma tem ca cei trei Corydoras o sa scoata din substrat plantele fine si mici.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

manado are boabe care plutesc daca nu-l speli bine si daca nu arunci boabele care plutesc;
daca faci asta, manado nu mai are boabe care plutesc

oricum, boabele care plutesc fac asta de la inceput, nu se intampla sa pui substratul in acvariu si dupa cateva zile sa se ridice boabele. ori plutesc de la inceput, ori nu plutesc.

deci nu are nicio legatura plutitul boabelor de manado cu iesitul din substrat al plantelor gazon. alea ies din substrat pt ca au radacini mici si pentru ca manado este intr-adevar mai usor ca alte substraturi, deci presiunea pe care o exercita asupra radacinilor e ceva mai mica...
si nici cory aia nu ajuta, intr-adevar

suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri,

M-am obisnuit cu manado, este un substrat foarte frumos, atat ca mi se pare mie ca este foarte usor. bobite plutitoare nu am avut pentru ca am spalat temeinic in mai multe ape pietrisul.
Nici cory nu par sa se intreaca cu gluma pentru ca deocamdata nu am vazut plante plutitoare.

Am terminat de bricolat capacul din lambriu pvc. A iesit foarte bine. Acum problema mea este ca am montat 2 neoane Osram t5 de 24w si am cam depasit raportul de 1w/litru. Inainte aveam cam 0.7w/litru. Pana acum il aveam 9 h/zi fara pauza si nu stiu cum sa procedez cu programul de iluminare. dupa mine ar fi normal sa reduc pe un neon o ora, iar pe cealalt cu 3 ore, apoi sa cresc treptat cate o ora pe saptamana pana ajung iar la 9h/zi cu amandoua.

Va rog cei care pot sa ma indrume sa nu ezite.

Multmesc si numai bine.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: