[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bun gasit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

conform zicalei "la batranete d-ai in mintea copiilor, la cei 43 de ani si la indemnul "leoaicei mele" (fata mea de 6 ani) m-am apucat de acvaristica
sincer si cu mana pe inima si impulsionat de cativa amici activi pe prezentul forum mi-as fi dorit un acvariu marin... dar pentru inceput din lipsa totala de experienta si influentat de varsta fetei am un acvariu de 10 litri din plastic din cele tematice.

popularea acvariului a fost facuta din mai multe surse, domatie,cumparare din targ...
am un sanitar , 4 guppy mici, un melc. (am avut si un beta splendid zapacit, dar a trebuit dat ca facea revolutie in acvariu)

pe viitor se intrevede inceperea construirii unui acvariu de aprox 50l, in care vor fi si plante naturale, eu imi doresc discusi sa vedem ce spune "sefia" dar asta pe viitor si incet incet.

multumesc anticipat viitoarelor sfaturi si imi cer scuze tot anticipat ptr eventualele prostii spuse in totala necunostinta

cu repect Doru Dumitrescu

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2012 19:50:58

[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bine ai venit!

Discusii se tin in general in card, sa zicem de la 6 in sus. Si pentru asta ai nevoie de un acvariu de minim 200 litri.
Nu ar fi rau sa incepi sa te documentezi, cilcul azotului ar fi primul pe lista, apoi compatibilitati, cerinte de apa functie de
specie si marime, etc. Gasesti cam tot ce vrei pe forum, timp sa ai.
Acvariul de 10 litri a fost ciclat? Face schimburi de apa? Are vreun filtru ceva?

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

are un filtru cu care a venit , care isi face treaba din plin, baga si aer, al lasat apa 3 zile cu aquaplus si apoi am pus pestii
il am de aproape trei luni si nu au murit decat 2 pesti , care erau din categoria donati
Adaug aquaplus la fiecare schimbare de apa , in medie 50% din cantitate, spal filtru in apa scoasa din acvariu,
mancare o data pe zi dimineata(cam multa, dar de asta raspunde maria, fata mea), schimb apa cam la 2-3 saptamani

daca sunt greseli va rog sa imi spune-ti
daca moare un peste am circ fara bani

mersi mult
DD
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

cum pot incarca ceva fotogarfii ??
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Eu am cont gratis pe imageshack.us, incarci pozele acolo la o rezolutie decenta cat sa aiba in jur de 500k
dupa care inserezi linkul direct cu ajutorul img, ai un buton sus, trebuie inainte si la sfarsitul linkului,
primul doar in paranteze drepte [] al doilea in paranteze drepte cu backslash [/]

O zi buna,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2012 20:49:13

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Materialul filtrant nu trebuie spalat,ci clatit in apa scoasa din acvariu,altfel vei pierde bacteriile si ti se va decicla acvariul.Schimburile de apa sunt cam rare la un acvariu asa de mic,si al meu are 10 l si schimb apa din 5 in 5 zile.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
kzr66
Junior member

IP:

Bine ai venit dar : Ar fi bine sa stim locatia , unde stai , cere si stafful , dar acest lucru e normal , pt. ca cei din zona apropiata te pot ajuta fizic mai usor , in rest , suntem in aceeasi barca , daca pot a te ajuta cu ceva sunt deschis ... doar ca eu am reajuns la capacitatea de apa la 750 l ... copiii bucurosi dar latenti ... Si am ajuns sa produc pesti pt. inimosii en-grosisti pt. a reusi sa platesc factura de apa , dar cu munca multa... care nu se baga la socoteala .

This message was edited 2 times. Last update was at 26/10/2012 21:23:23

[Email]
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

Slytherin wrote:Materialul filtrant nu trebuie spalat,ci clatit in apa scoasa din acvariu,altfel vei pierde bacteriile si ti se va decicla acvariul.Schimburile de apa sunt cam rare la un acvariu asa de mic,si al meu are 10 l si schimb apa din 5 in 5 zile.

materialul filtrant asa il spal (clatesc) in apa scoasa din acvariu, cand fac schimbul
voi face schimbul saptamanal de acum
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

maine voi cumpara ,
-plante naturale (scap de plastice) am inteles ca sunt si ele dune de ceva in acvariu, inafara de latura decorativa
-teste 6-1 tetra sa vad cum stau cu calitatea apei
-si o solutie ptr ciclare (sa vad ce imi da de la magazin ca nu stiu ce trebuie sa iau)

revin cu poze si detalii

doru
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

ia uite de cine dam aici, salutare nenea Doru si bine ai venit
hai sa o luam pe rand la ultima chestie:

1. plante naturale gasesti in piata la brick iti trecomand cum te duci in targ pe stanga ultimu baiat cu niste bazine lungi, are numai plante , care sunt crescute de el si nu importate, implicit vor rezista mai bine
2. testele 6in1 nu prea fac treaba mai deloc, iti zic ele ceva informatii acolo dar absolut nimic concret, nu stiu cat te vor ajuta
3. solutie pentru ciclare ....hmmm cea mai buna ciclare este scoaterea unei mizerii din bazinul unei cunostinte care stii ca nu are probleme/boli si adaugarea acesteia in filtru / acvariul tau. E o metoda mai neortodoxa dar e foarte practica
Legat de poze, imageshack.us asa cum ti`a zis si colegul Dragos(kirucd), le incarci acolo si iti da linkurile

p.s. pe cand cu saramura?
ps2. asteptam si eu un semn de la tine da vaz ca iar m`ai uitat

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:ia uite de cine dam aici, salutare nenea Doru si bine ai venit
hai sa o luam pe rand la ultima chestie:

1. plante naturale gasesti in piata la brick iti trecomand cum te duci in targ pe stanga ultimu baiat cu niste bazine lungi, are numai plante , care sunt crescute de el si nu importate, implicit vor rezista mai bine
2. testele 6in1 nu prea fac treaba mai deloc, iti zic ele ceva informatii acolo dar absolut nimic concret, nu stiu cat te vor ajuta
3. solutie pentru ciclare ....hmmm cea mai buna ciclare este scoaterea unei mizerii din bazinul unei cunostinte care stii ca nu are probleme/boli si adaugarea acesteia in filtru / acvariul tau. E o metoda mai neortodoxa dar e foarte practica
Legat de poze, imageshack.us asa cum ti`a zis si colegul Dragos(kirucd), le incarci acolo si iti da linkurile

p.s. pe cand cu saramura?
ps2. asteptam si eu un semn de la tine da vaz ca iar m`ai uitat

renunt la testele de 6in1 oricum sunt f scumpe
nu te-am uitat dat nu am nici un raspuns concret. nu am gasit deloc tub mai caut
... si sincer am si uitat , de varsta
dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

cateva poze, sper sa imi reuseasca postarea
1- acvariu care cred ca este neciclat (fac schimburi zilnice de apa cam 50%)
2-acvariu mariei cel cu mica sirena

azi vor veni si plantele naturale, vedem ce gasim in targ
revin cu poze si detalii

[img][img=http://imageshack.us/a/img802/1118/p1010800z.th.jpg]
[/img]

si
[img][img=http://imageshack.us/a/img255/223/p1010799s.th.jpg]
[/img]

This message was edited 1 time. Last update was at 28/10/2012 09:49:47

dorudumitrescu
Junior member
[Avatar]

IP:

am luat 2 cryptocorine verde rosiatice, sa vedem cum le merge acum, cam ce lunima ar trebui sa aiba?
nu am deloc lumina naturala la ele.
unul din acvarii are 6 leduri pe capar pare insuficient.
stiti de unde as putea luo un bec economic special , dar sa aiba si un soclu sa il pot prinde?

mersi anticipat

This message was edited 1 time. Last update was at 28/10/2012 13:33:05

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. M-am uitat la pozele alea, nu te supara dar nu mi-au placut deloc. Pietris roz? rosu cu negru? Se pare ca ai ceva prieteni cu cunostinte solide de acvaristica, roaga-i sa te ajute putin. Plus ca nu inteleg ce mai ai pe acolo prin acvariu...
Deschide un topic la rubrica Coltul incepatorului, aici ne prezentam si cam atat.
Criptocorinele sunt plante relativ usoare, un 0,4 w/l le va fi suficient, dar nu destul. Cu restul, in partea cealalta.
[ICQ]

Forum Index » Despre noi
Go to: