Author |
Message |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 00:27:56
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Porcu wrote:
stefanp wrote:Astazi a fost etapa 2. Am scos si replantat partea dreapta. Maine cred ca voi umbla un pic si in stanga.
Se apropie momentu' adevarului, pozele  .......
Nu Marite  se zice asa:
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 01:22:58
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu stiu de ce, da' chiar mi-a trecut prin cap ca o sa urmeze emoticonul asta
Inca ma gandesc daca sa pun poze maine, sau mai peste vreo saptamana  Vedem ce reusesc sa mai fac si maine.
As pune poze ceva mai tarziu pentru ca plantele sunt foarte scunde si covorul nu e chiar cum ar trebui sa fie. As vrea sa-l mai las putin pana la poza.
Pe de alta parte, as putea primi carcoteli folositoare si sa schimb ceva acum cand e proaspata lucratura...Mai rumeg si vedem
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 01:35:01
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Fara moss man - totul e de la perfect in sus zic eu  asa ca ... vrem poze!
5 ore la tunsoare deci .... MA SIMT RAZBUNAT  Traiasca 16L, stau doar 30 de minute la el.
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 01:49:12
|
stefanp
Moderator
IP:
|
viulian wrote:
5 ore la tunsoare deci .... MA SIMT RAZBUNAT  Traiasca 16L, stau doar 30 de minute la el.
N-a fost doar tunsoare. In ordine cronologica, a fost asa
- Scos vreo doua galeti de apa
- Scos buruienile din dreapta
- Multa mizerie = injuraturi
- Aspirat substratul eliberat de plante
- Scos apa pana la nivelul normal de schimb saptamanal (adica 50% din volum)
- Sters pereti
- Curatat furtune la canistra JBL, spalat buretii din partea de sus a canistrei
- Tuns muschi din stanga = din nou injuraturi
- Pus cateva galeti de apa
- Sortat plante din oale, taiat partea batrana
- Replantat (moment in care tot mai iesea mizerie din pietris = inca niste injuraturi  )
- Curatat cu minciogul luciul apei (inca mai este de curatat...)
- Completat cu apa
- Curatenia in camera dupa tot procesul asta
Si asa am ajuns ca sa ma doara spatele chiar si acum  Abia astept sa vina maine, sa mai bag o tura
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 09:02:57
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
viulian wrote:... vrem poze!
Si inca repede, nu peste o saptamina! Sa ma abtin o saptamina de la circotit  ? No way  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 20:47:07
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Prea multa presiune asupra-mi
Si am cedat...chiar daca e proaspat post-procesare
Atasez cateva poze. In principiu cam toate plantele din bazin au fost tunse in decursul acestor 3 etape de lucru; mai putin Heteranthera, care a fost tunsa acum o saptamana si ceva. O las putin sa mai creasca si cred ca week end-ul viitor o scot si o replantez si pe ea. (acum stiu ca strica putin peisajul, dar asta e ... daca n-ati avut rabdare  )
Vorba lunga, saracia omului. Mai sunt pe ici pe colo niste fire de cuba ce mai plutesc prin acvariu si cateva fire de radacini, ignorati-le, nu m-a mai tinut spatele sa ma joc cu minciogul prin acvariu...
Iar punctele mici din masa apei sunt bule. Dupa tunsoare cuba plange cu bule de oxigen
Acum vad si eu pe poza, ca tufa de rotala rotundifolia trebuie largita un pic mai inspre dreapta  , pana la urma, tot e bine ca am postat  Se rezolva asta imediat, caci am buruieni in oala.
Am pus si poze cu gazonul in prim plan, ca sa vedeti despre ce vorbeam. Sunt unele locuri unde practic lipseste, cum spuneam, n-a taiat foarfecul si am smuls-o. Dar probabil ca se intinde la loc.
Parca simt si eu nevoia de un aparat foto mai bun, parca nu ies pozele asa cum vad eu acvariul  Dar din pacate, nu sunt fonduri pentru asa ceva (din ce am vazut, sub 7-800 de lei nu gasesti ceva cat de cat ok).
This message was edited 3 times. Last update was at 12/02/2013 20:49:39
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alex08
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 20:54:21
|
alex08
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/85554f207d7a7d8f7817ae532f0dd828.jpg)
IP:
|
Gradinar de nota 10, bravos!
Gazonul e fenomenal, isi revine el cat ai clipii. Nu e ca si cum l-ai planta de la 0.
Referitor la aparat, te inteleg perfect.
|
Facebook : Tranquility Aquarium |
|
 |
Black
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 21:02:12
|
Black
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2ddc87b68fed4f62a29c1ff816f58b0.jpg)
IP:
|
Dupa ochiul meu neexperimentat care nu "vede" greseli acvariul este de toata lauda ! Un mare bravo si mult succes in continuare !
|
http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 21:02:19
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multumesc Alex.
Cu gazonul intr-adevar, nu o iau de la inceput, cred ca in doua saptamani va fi bine. Insa Maria Sa Farao' are dreptate (ca de obicei  ), la urmatoarea tunsoare probabil va trebui sa-l replantez...
alex08 wrote:Referitor la aparat, te inteleg perfect
Da' tu parca ai un aparat mai profi nu?
@Black: Am postat in acelasi timp. Multumesc pentru aprecieri.
P.S.: Imi desfac acu' o bere. Cred ca merit dupa atat munca  Plus ca imi fac curaj pentru ca tre' sa vina Porcu' si cu siguranta gaseste sa ma traga de urechi cu ceva
Da' nu ma supar, ci din contra
This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2013 21:03:37
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 21:42:29
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
Ma gindeam sa te las sa savurezi berea da' ce sa fac? Nu pot tac, asa-s io mai exigent cu altii. Fa ceva cu lemnu' din dreapta ca-i ca nuca-n perete, atrage privirea spre el si nu te lasa sa te percepi frumusetea din juru' lui. Eu asa am patit, prima chestie care mi-a sarit in ochi a fost lemnu' ala urit  . Adica nu-i el urit da' nu se potriveste acolo, in pozitia aia. Poate ar merge culcat, cu creanga subtire inconjurata de HC, nu stiu, asa cum e acum nu-i bine.
Aprecieri pentru calitatea plantelor nu mai scriu, aici e clara treaba  .
Daca scoti lemnu' iti spun cum sa faci s-o mai lungesti un pic cu HC-u'. Si daca nu-l scoti tot iti spun, doar c-o s-o fac cind o sa fie prea tirziu  . Stiu, se numeste santaj ordinar ceea ce fac.
|
|
 |
Black
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 21:52:21
|
Black
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2ddc87b68fed4f62a29c1ff816f58b0.jpg)
IP:
|
Porcu wrote: Poate ar merge culcat, cu creanga subtire inconjurata de HC
Se pare ca se cere drujba si priponirea lemnului pe campia de HC,dar alta data ca acum la rang de sef e berea
|
http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 21:52:27
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Porcu wrote:Ma gindeam sa te las sa savurezi berea da' ce sa fac? Nu pot tac, asa-s io mai exigent cu altii.
Porcu  Eu
Porcu wrote: Fa ceva cu lemnu' din dreapta ca-i ca nuca-n perete, atrage privirea spre el si nu te lasa sa te percepi frumusetea din juru' lui. Eu asa am patit, prima chestie care mi-a sarit in ochi a fost lemnu' ala urit  . Adica nu-i el urit da' nu se potriveste acolo, in pozitia aia. Poate ar merge culcat, cu creanga subtire inconjurata de HC, nu stiu, asa cum e acum nu-i bine.
Cum iti ziceam, m-am gandit ca acolo poate fi un motiv de urecheala.
Dar eu mi-am imaginat-o cu plantele crescute, ramura care merge in sus fiind inconjurata si ascunsa partial de Proserpinaca (asta era si unul din motivele pentru care vroiam sa pun poze mai tarziu  ). Iar in cazul asta n-ar mai fi asa evidenta (ce-i drept, acum sta cam tzeapana acolo singuratica).
Ori nu e bun ce am gandit eu?
Promit sa-mi framant capu' in cautarea unei alte pozitii. Sau sa o scot de tot?
Porcu wrote:
Aprecieri pentru calitatea plantelor nu mai scriu, aici e clara treaba  .
Saru'mana!
Porcu wrote:
Daca scoti lemnu' iti spun cum sa faci s-o mai lungesti un pic cu HC-u'.
Sa inteleg ca militezi pentru scoaterea lui (nu gasesc semnul cu ala care-si scarpina barba  )
Porcu wrote:
Si daca nu-l scoti tot iti spun, doar c-o s-o fac cind o sa fie prea tirziu  .
Creieru-mi e papirusul, iar condeiul e in mana ta Marite ! Oricand ar fi, sunt aici sa procesez.
Porcu wrote:
Stiu, se numeste santaj ordinar ceea ce fac.
Asa-mi trebuie daca m-am amestecat in "Marele Poll" de anul trecut
This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2013 21:53:32
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alex08
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 22:10:40
|
alex08
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/85554f207d7a7d8f7817ae532f0dd828.jpg)
IP:
|
Stefan, e o amarata de sapuniera, un Benq DC C1255. Nu cred ca am dat mai mult de 250 lei pe ea.
Ca sa gasesc o poza cat de cat sa nu ma fac de rusine, aleg din vreo 10.
Deci capul sus, se poate si mai rau.
|
Facebook : Tranquility Aquarium |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 22:12:54
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
stefanp wrote:m-am gandit ca acolo poate fi un motiv de urecheala.
Pai da, ti-am zis ca ai ochi.
stefanp wrote:Dar eu mi-am imaginat-o cu plantele crescute, ramura care merge in sus fiind inconjurata si ascunsa partial de Proserpinaca (asta era si unul din motivele pentru care vroiam sa pun poze mai tarziu  ). Iar in cazul asta n-ar mai fi asa evidenta (ce-i drept, acum sta cam tzeapana acolo singuratica).
Ori nu e bun ce am gandit eu?
In cazu' asta ar trebui sa-i bagi baza in tufe, sa nu se vada, cred ca baza e cel mai deranjant aspect al buturugii.
Poti incerca ideea ta, daca-ti iese e perfect, daca nu ....... vei afla  .
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 22:21:32
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Domnul Stefan, presupun ca stiti de acronimul TLDR. Porcu a zis "fa ceva cu lemnul", si orice raspuns in afara de "YES SIR!" este descalificat. Dar gasesc intelegere, am scapat de MOSS Revenind  nu m-am uitat la nimic din acvariu decat la petele de pe HC. Daca o mai lungeai un pic  ... ai scapat la limita (ca si mine). Nu stiu secretul lui Porcu, dar pe de alta parte am taiat orbeste cum a zis Tom Barr, si anume la radacina (cu forfecuta de pielite asa, ca un samurai ce a demarat lupta impotriva tulpinitelor si ar avea o rabdare milenara, fara sa smulga); in timp cresc din ce in ce mai dese si trebuie tuns din ce in ce mai des. Eu il am de mai mult de un an si n-am umblat cu replantat decat ici colo ca sa il mai intind un pica unde nu voia el sa se duca (fiindca voiam sa-l intind in zone umbrite, numa ca HC-ul se ridica daca nu are suficienta lumina si nu sta intins). Asa ca l-am infipt cu forta. Observ insa ca tu l-ai lasat cam la 1cm sa zicem ceea ce mi se pare mult ... din motivul ca zonele posibil putrezite (sau in putrezire) nu au posibilitatea sa isi revina fiind posibil acoperite de verzitura de deasupra. Daca ar mai fi fost doar 2-3mm inaltime, ar fi ajuns lumina. Insa pe de alta parte tu ai lumina foarte puternica (comparativ cu a mea) deci e posibil sa ai o marja de eroare mai mare - dar zic si eu, te rog sa nu mi-o iei in nume de rau ...
This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2013 22:22:20
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 23:16:43
|
stefanp
Moderator
IP:
|
alex08 wrote:Stefan, e o amarata de sapuniera, un Benq DC C1255. Nu cred ca am dat mai mult de 250 lei pe ea.
Ca sa gasesc o poza cat de cat sa nu ma fac de rusine, aleg din vreo 10.
Inseamna ca ai ceva mai mult talent la pozat
Eu am un sony digital, castigat la tigari  Culmea, pe tigarile altcuiva
alex08 wrote:
Deci capul sus, se poate si mai rau.
Intotdeauna
Porcu wrote:In cazu' asta ar trebui sa-i bagi baza in tufe, sa nu se vada, cred ca baza e cel mai deranjant aspect al buturugii.
Poti incerca ideea ta, daca-ti iese e perfect, daca nu ....... vei afla .
Receptionat. Dupa cum am promis, voi incerca sa o integrez cumva. Daca nu, pleaca. Vedem
viulian wrote:Porcu a zis "fa ceva cu lemnul", si orice raspuns in afara de "YES SIR!" este descalificat. Dar gasesc intelegere, am scapat de MOSS
Voi ramane in analele istoriei ca "omu' cu muschiu' "...si nu in brat
Dupa cum ai vazut, am promis ca incerc sa remediez problema. Asa-s astia mai tineri, comenteaza ei un pic pana ajung la vorbele batranilor
Legat de HC. Nu iau nimic in nume de rau Iuliane, orice sfat si parere e binevenita  Am scapat intr-adevar la limita...regret acum ca nu l-am tuns macar acum o luna, inainte sa incep sesiunea. Dar asta e de-acum...o lectie invatata (orice sut in fund e un pas inainte nu?  )
Si da, ai dreptate. L-as fi taiat mai mult, dar sincer sa fiu, n-am mai avut rabdare. Trebuia sa il iau cu forfecuta de unghii (caci cea mare, nu taie chiar cum trebuie si nici nu e buna pt bibilit, pentru ca e mare). Iar cu forfecuta de unghii, ma apuca naiba la 120 cm lungime cat are acvariul, si alte vreo 20 cat e extins pe latime in centru ...
Desi poate la urmatorul schimb de apa, mai tai putintel...
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
xzibit0
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/02/2013 23:54:12
|
xzibit0
Junior member
IP:
|
viulian wrote:Domnul Stefan, presupun ca stiti de acronimul TLDR. Porcu a zis "fa ceva cu lemnul", si orice raspuns in afara de "YES SIR!" este descalificat.
Sunt deacord cu iulian ... deci ... cat vrei pe el ?
PS: Ms mult pentru radacina care mi-ai dat-o si scuze ca te-am deranjat de la gradinarit
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/02/2013 09:40:14
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Deocamdata nu vreau nimic pe el, incerc sa-l integrez
Si n-ai deranjat pe nimeni, stai linistit
Revenint la problema cu pH-ul de vorbeam acum cateva posturi. A mai scazut, insa nu ca de obicei. Nu vrea sa coboare la valoarea normal ce o aveam de obicei, adica in jur de 6.9 ... si asist la un fenomen ciudat (pentru mine cel putin).
Va exemplific. Prima durata de iluminare, de dimineata -> creste pH ul, e si normal. Pauza de amiaza, incepe sa scada un pic la intuneric, iarasi normal. A doua perioada de iluminare, incepe din nou sa creasca. Se inchide lumina la 11 noaptea si incepe sa scada. Mai exact, pe la un 4 dimineata cand am mers eu la somn ajunse la 7.04 (bucurie in gandul meu, am zis ca dimineata cand ma trezesc il vad la 6.9 )...nici pe departe. Din varii motive, m-am trezit pe la 7, era 7.08 , acum la 9 si jumatate e 7.11
In conditiile in care lumina inca NU s-a aprins.
SI fenomenul asta de crestere a pH ului dimineata, pe intuneric, il intampin de vreo doua saptamani cred. Sonda tind sa cred ca isi face treaba, monitorizeaza cresterea pH ului cand e lumina si scaderea lui dupa ce se sting neoanele. Am facut un test la picatura, imi da aceeasi valoare ce o va pe controller. Iar testul vizual nu mai e pe galben cum era acum vreo luna cand pH ul era la valoarea lui normala. Toate astea ma fac sa cred ca sonda e ok.
Deci doua probleme sunt: 1. nu mai scade pH ul ca inainte, desi e aceeasi aditie de co2 si acelasi kH si 2. creste pH ul dimineata, desi lumina e stinsa
In ceea ce priveste problema nr. 1, poate isi da duhul materialul ala din difuzor. In sensul asta am primit de la colegul "eugenstanga" un reactor extern DYI.
Urmeaza sa-l montez la sfarsitul saptamanii. Si poate sa pun niste bioballs in el, sa vad cum incap, ca e micut.
In ceea ce priveste problema nr. 2 ... habar n-am.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/02/2013 09:57:43
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Hai sa ma bag si io... Fane, foarte frumos, nu sunt comentarii aici. Cu cioata poate ca intr-adevar ar trebui sa o faci un pic "musamalizata". Ma uit la cioata din stanga ce frumos se arata doar asa putin prin muschi si pare mai naturala. Sigur ii gasesti tu o pozitie mai camuflata, incat sa ii iasa doar "motul" pe-afara. In rest, numa de bine, colega. Tine-o tot asa.
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/02/2013 10:15:33
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
viulian wrote:Porcu a zis "fa ceva cu lemnul", si orice raspuns in afara de "YES SIR!" este descalificat.
Asa e. Ii dam sansa sa gaseasca o pozitie care sa-l satisfaca  ....... si sa ne satisfaca si pe noi. Prea mult timp n-are ca ramine fara gazon.
viulian wrote:Nu stiu secretul lui Porcu, dar pe de alta parte am taiat orbeste cum a zis Tom Barr, si anume la radacina (cu forfecuta de pielite asa, ca un samurai ce a demarat lupta impotriva tulpinitelor si ar avea o rabdare milenara, fara sa smulga); in timp cresc din ce in ce mai dese si trebuie tuns din ce in ce mai des.
Asa e, cum spui tu. Marele Meu Secret se aplica daca, din diverse motive (lene, lipsa de timp), se neglijeaza covoru', devine prea gros si partea de jos se ph***e, sa ma exprim sugestiv  .
Daca HC are inca aspect de covor da s-a desprins pe alocuri se poate scoate c-o lingurita nisip de sub zonele desprinse si pe pune deasupra, peste HC. Apoi se foloseste mina pentru a agita un pic covoru' sa pice granulele de nisip de pe frunze, sa ajunga cit de cit spre baza plantei. Trebuie scos de sub covor destul de mult nisip, depinde de starea covorului si de grosimea lui. Operatiunea se face din aproape in aproape, cu rabdare. Dureaza putin da' poate prelungi destul viata covorului. Esential e ca gazonu' sa aiba inca aspect de covor, sa nu fie prea imprastiat.
Procedura corecta e cea descrisa de catre Iulian, Marele Meu Secret e doar pentru cazurile de metastaza a covorului  .
|
|
 |
|