[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
controller dupla-fluctuatii ph  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Poti rezolva problema asa cum ti-am spus si mai sus, sa o pui intr-un recipient prin care sa circule apa
catre canistra si sa fie departe de orice influente electromagnetice.

Luni sau marti pot trece pe la tine sa refacem testul cu o sonda de la mine.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:Poti rezolva problema asa cum ti-am spus si mai sus, sa o pui intr-un recipient prin care sa circule apa
catre canistra si sa fie departe de orice influente electromagnetice.

Luni sau marti pot trece pe la tine sa refacem testul cu o sonda de la mine.

O zi buna,
Dragos

Va astept cand poteti veni!!!

Multumesc!

ps: stiu ca nu este bine sa pozitionez sonda de ph in curent de apa!!!

This message was edited 2 times. Last update was at 25/08/2012 10:08:32

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Noutati:

Am stabilizat interferentele cu impamantarea apei si impamantarea capacului. Acum nu mai sunt fluctuatii de ph daca se aprinde sau stinge neoanele sau ventilatoarele/moonlightul.

Posibila cauza poate fii cablurile de la drosere care acum am aflat ca au doar 2 fire, neavand firul de impamantare.
La cine am apelat pentru manopera capacului nu il mai pot contacta pe mobil nici pe mail nu imi raspunde. Un electrician la care am incredere nu este liber pana la sfarsitul lui octombrie.
Nu o sa pot stii cu siguranta decat peste 2 luni daca aceasta este cauza 100%, oricum momentan nu mai sunt ingrijorat.

Curios faptul ca impamantarea la capac sa functioneze a mers doar cu un cablu foarte lung 8 metri. Cu unul mai scurt nu avea eficienta.

Multumesc lui Claudiu pentru sfaturi si garantia oferita pentru sonda.

In legatura cu controllerul Dupla, cel putin modelul lor de varf Dupla multiControl versiunea 1.2 mi a lasat un gust amar.
Desi are multe utilitati la masurarea ph este inferioara pentru acvaristica sau cel putin fata de dennerle este mult mai jos.
Nu inteleg de ce nu poate citi un ph fix mai mult de 3 secunde.
Citeste in felul urmator: 6.71, 6.72, 6.73, 6.74, 6,76, (aproximativ 0,5 fluctueaza nu se opreste mai mult de 3 secunde la o valoare fixa, creste si revine )
Tin minte cand aveam alt controller ca arata o valoare fixa destul de mult timp.
In felul asta imi opreste si aprinde electrovalva de aproximativ 3-4 ori pe zi.
Nu stiu daca este normal dar si in functie de temperatura citeste altfel ph, atunci cand temperatura difera cu 2-3 grade.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2012 10:32:48

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
laur.c
Junior member

IP:

salut am si eu o problema de genul acesta.
problema este ca sonda genereaza o tensiune f mica citiva mV, orice semnal parazit deranjeaza. Nu numai cablul sondei cit si controlerul este sensibil. Dupla specifica ca controlerul si cablul sondei sa fie cit mai departe de alte cabluri electrice, sau perturbatoare.
O solutie f simpla e sa pui controlerul cit mai departe de alte cabluri, iar pentru cablu de sonda sa faci citeva spire legate cu cable-tyde.
Plus pentru celelalte surse perturbatoare gen iluminat, dimmere, etc sa aiba si filtre de deparazitare electrice, si impamintare binenteles doar iti bagi miinile in apa cam tot timpul.

L mine faza cu citeva spire din cablul in exces de la sonda a mers, plus am pus controlerul cit mai departe de sursa lui de alimentare.
Daca nu-si revine ar trebui sa vb cu cineva sa-ti verifice inclusiv conexiunile, mufa BNC. Ai grija sa nu faci curbe f mici cu cablul coaxial de la sonda poate ceda, producatorii de cablu dau in catalog inclusiv raza min a curbei facuta cu cablul.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

laur.c wrote:salut am si eu o problema de genul acesta.
problema este ca sonda genereaza o tensiune f mica citiva mV, orice semnal parazit deranjeaza. Nu numai cablul sondei cit si controlerul este sensibil. Dupla specifica ca controlerul si cablul sondei sa fie cit mai departe de alte cabluri electrice, sau perturbatoare.
O solutie f simpla e sa pui controlerul cit mai departe de alte cabluri, iar pentru cablu de sonda sa faci citeva spire legate cu cable-tyde.
Plus pentru celelalte surse perturbatoare gen iluminat, dimmere, etc sa aiba si filtre de deparazitare electrice, si impamintare binenteles doar iti bagi miinile in apa cam tot timpul.

L mine faza cu citeva spire din cablul in exces de la sonda a mers, plus am pus controlerul cit mai departe de sursa lui de alimentare.
Daca nu-si revine ar trebui sa vb cu cineva sa-ti verifice inclusiv conexiunile, mufa BNC. Ai grija sa nu faci curbe f mici cu cablul coaxial de la sonda poate ceda, producatorii de cablu dau in catalog inclusiv raza min a curbei facuta cu cablul.

Si la tine fluctueaza non stop nivelul de ph, fluctuatii mici 0,04 -0,06unitati.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/08/2012 17:11:21

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
laur.c
Junior member

IP:

Cam tirziu am citit intrebarea, nu stiu daca mai e de actualitate?
Am rezolvat problema in final prin eliminarea coneziunii BNC. Adica am lipit firul sondei direct in controler.
Conexiune defectuoasa in conector, conectorul BNC e sertizat, neavind la indemina un BNC nou a fost mai simplu asa.
De atunci a trecut mai mult de jumatate de an fara probleme cu variatia pH-ului.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: