[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
700litri - NO turning back!  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

700 Litri - NO turning back!!!

Prezint si eu noul meu proiect in acvaristica - bazin 700 de litrii. Cu toate ca schimbarea acvariului de 320 litri cu unul de 700 a fost la inceput o gluma. Lucrurile au inceput sa se concretizeze usor usor.
Curajul de a face un bazin mai mare a fost alimentat de Marian si de Victor, amandoi detinatori de piscine.
Plus ca am considerat un impediment latimea de 45 cm a actualului de 320 cat si inaltimea de 55.

Probabil va intrebati de unde si denumirea proiectului. Simplu, odatata arvunirea bazinului de 320 si achizitia sticlei pentru cel de 700, nu mai pot da inapoi.
In linii mari proiectul e simplu, am toate echipamentele, trebuie doar suport metalic, pal, sticla si lipit acvariu..dar luat pas cu pas inseamna ceva munca.

2 acvarii mari in casa , nu sunt usor de intretinut si asta inseamna ca trebuie sa renunt la cel de 320 de litri si sa il fac pe cel de 700 de litri. Zis si facut, acvariul de 320 este "arvunit" si in 3 - 4 saptamani va ajunge la noul proprietar iar pentru cel nou treaba sta astfel.

dimensiuni: 200 *70 * 50h

sticla - 10 mm

fund dublu -10+8 mm

intarituri longitudinale (eventual si H ) - Astazi am dat comanda de sticla care va fi ridicata martea viitoare, iar siliconul vine maine.

silicon negru: 3 tuburi+1transparent pentru lipirea celor 2 placi la fund. (Den braven - negru - cu el am mai lipit mai multe acvarii si sunt obisnuit cu el, plus ca am lucrat usor).

Pana la finele saptamanii voi achizitiona teava rectangulara pentru suport si voi face schita acestuia - voi folosi teava de 3*3 cm *2mm grosime. Sper ca in acest termen sa termin si mobilier si acvariu cu tot cu uscare (2 sapt sau 3) si sa pot muta dintr-unul in altul direct.

Acvariu va fi unul plantat( fara plante, mai bine nu il fac )

Tehnica:
Iluminare: - lampa dupla HQI 2*150watt( 24.000 lumeni /700 =34 lumeni/litru;
Filtrare : - Eheim 2080 ( full siporax & substrat pro de la Eheim) + 1 pompa valuri 3000 de litri/ora; surface skimmer - DIY
Co2:
2 x butelii Co2 7.5 litrii;
2 x reductor Dupla Alpha Armatur;
1x Ph controller Dupla Alpha Armatur;
1 x reactor extern

Trebuie sa ma misc rapid, dar in acelasi timp cu calm si sa gandesc amanuntit.
E un proiect cu dead line, caci am la dispozitie o luna exact ca sa il lansez la apa.( intr-o luna sunt nevoit sa il cedez 320-ul)

21.06.2012 - Start project: comanda sticla, comanda silicon; schita suport metalic.

26.06.2012- livrare sticla

26-29.06.2012 - pregatire sticla, curatat, masurat, lipit banda samd

30.06.2012 - lipire bazin;

01.07-15.07 sau chiar 20.07 - uscare bazin, confectionare mobilier ( stand +Pal)

21-25.07 - testare bazin, adaugare substrat - Go Live!

schita suportului metalic:

image

Pentru suport am vorbit, trebuie sa se apuce de el si intr-o saptamana sper sa fie gata.

Astazi am adus sticla:

- in foto e si inspectorul sef Cezar , care a certificat acvariul de 320 la punerea sa in functiune

image

- tot unde este sticla va fi si locul acvariului, cu mentiunea ca frigiderul va fi deplasat 30 cm in spre stanga, si posibil sa mut caloriferul respectiv pe peretele din dreapta usii, dar aici ramane de vazut (nu-i batut in cuie)

image

de lumina solara nu imi fac griji pentru ca intra putina prin respectivul geam, dincolo fiind un hol de aprox 1,5 metrii latime si in plus acvariu va avea un background negru.

Partea proasta, e ca dublura fundului, cea care va fi incastrata in interior nu a fost cantuita si intr-o parte e taiata stramb , in diagonala pe grosimea sticlei, deci o sa am ce baga la glasspapier ca sa ajung la dimensiunea necesara.

Revin cu foto pe parcurs.

Plus ca mi-a trecut prin cap o bazaconie si o sa o pun pe tapet sa o discutam impreuna.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2012 10:51:30

old Consigliere
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

wow... un viitor plantat de 700 litri...
trebuie neaparat sa pun la bookmarks acest topic

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Topic adaugat la rss feed ,abia astept sa vad cum evolueaza proiectul!Spor la munca!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

,,un viitor plantat de 700 litri...,, care va consuma multe. Glumesc. Sunt cu ochii pe evolutie. Succes!

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mda! Vad ca revin in forta acvariile uriase :d 500L 600L 700L ... 1200L. E timpul sa mai fac un nano.

Vor urmai topicul

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bravo Iulian

Asteptam cu interes rezultatele Bogdan si spor la amenajari

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Pana acum totul a decurs cum am planuit
joi - am slefuit muchiile sticlei (lateralele mici, fundul si intaritoarele) - lateralele mari le-am facut mcm
vineri - am lipit banda de mascare;
sambata - am lipit bazinul. La lipit, salvarea a venit din partea lui Lucian aka Albinik, si tin sa ii multumesc si pe aceasta cale.
La lipit mana principala a fost Lucian, eu fiind mai mult cu "ochiul soacrei" si cu injuraturile cand mi se parea ca ceva nu iese bine. Ma bucur ca am reusit sa il lipim si ca nu l-am murdarit de silicon.
Cordonul de silicon cu tot cu grosimea sticlei este de 2 cm ( 1 sticla+1 silicon) , grosimea cordonului ne-a dat batai de cap la umplutura si la indepartarea benzii de mascare, dar per total a iesit ok. A intrat un tub de silicon transparent la lipirea fundului dublu si aprox 1 tub si trei sferturi de silicon negru la lipirea lateralelor.
Maine il voi curata de siliconul in exces si pe unde am mai pus degetele, si apoi ii voi lipi intaritoarele.

-slefuirea muchiilor

image

image

- lipirea benzilor de mascare

image

- lipirea fundului dublu

image

image

- pregatirea si lipirea lateralelor mici si mari

image
image
image

si ca sa va dati seama ce inseamna 700 de litrii

image

old Consigliere
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce Ancistrus mare ai in cada!

albinik
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur nespus ca am fost de folos la un asemenea proiect! Astept sa ma suni cand trebui sa punem intaritoarele si oricind mai ai nevoie de o mana de ajutor<de fapt de niste degete de ajutor>!.Succes in continuare!

acvaristica este mai usoara decit credem noi!OK?
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Super proiect, felicitari!... nu uitati de felicitari, aaaaa, de intaritoare!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

super, me like it abea astept sa vad ce va urma in continuare

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Super proiect,asteptam evolutia!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

cum spuneam : suportul metalic e gata

image
imageimageimageimage

ieri am adus si palul si am zis, daca tot l-am adus, ce ar fi sa pun cap la cap blaturile pe suport l-am finalizat in proportie de 80-90% ieri, cu tot cu gauri pentru furtune, cabluri samd.

image
imageimageimage

insa era to good to be true, si o usa e mai ingusta cu 1 cm, usa care ar veni in mijloc, dar asta nu e un capat de tara, o rezolv in cele din urma.

partea delicata la acest suport au fost picoarele. Am vrut neaparat reglabile ca sa pot sa il asez cat mai bine, avand in vedere greutatea de peste 1 tona.
De gasit in comert picioare reglabile, solide care sa tina o tona, n-am gasit, dar mie cum imi place sa improvizez si sa bricolez,si pentru linistea mea i-am pus 8 picioare din durub de 10 mm, filet gros si piulita de siguranta. Adica am gaurit suportul astfel incat sa pot infileta surubul(cu greu) prin cele 2 parti ale barei metalice de 4x4 cm si inainte de a-l introduce am pus pe el o piulita, si la capatul celalalt alta piulita, pentru siguranta si stabilitate.

A iesit ceva de genul:

image

astazi am pus "picioarele reglabile" si am mutat si caloriferul sa nu-mi bata obrazul Radek )

old Consigliere
Claus
Junior member

IP:

Super Proiect ! Felicitari ! You are the Man !
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Decat cu suruburile alea ca picioare, mai bine fara. Sau cauta 10 picioare metalice (reglabile, dar stanse la maxim) cu inaltimea de 5-10cm, grosime 4cm, cu talpa diametru 5cm, pret per bucata 8-10ron. Pentru a regla planietatea ansamblului, vei avea nevoie de bucatele de placaj subtire (din-acela de pe spatele sifonierelor si pe cate il gasesti pe la tamplarii sau la baietii care monteaza mobila vanduta de magazine) pe care sa le bagi sub picioare. Reglajul il faci prima oara cu bazinul gol, apoi inca unul cu apa pe jumatate. Eu am avut incredere prima oara in cumpana (zisa si: poloboc, nivela) iar dupa ce am bagat apa in acvariu, am observat ca partea stanga era mai joasa cu 4 mm. Nu este mult dar conteaza daca vrei sa iasa ca la carte. Pana la urma cea mai buna cumpana este acvariul. Si uite-asa am scos juma din apa pentru a mai baga un cerculet de placaj. Mai este un avantaj al variantei asteia: nu sta umezeala sub mobilier si poti baga mopul sub el.

BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

acvariu va sta la parter pe gresie, nu pe vre-un parchet melaminat (carton)

problema cu picioarele reglabile pentru mobila este urmatoarea: sunt concepute pentru pal, pentru mobilier usor, nu ca sa sustina o tona si tocmai de aceea au filet din PLASTIC!! - cum naiba sa ma risc sa pun picioare cu filet de plastic care se prind de mobilier in 4 surubele de 1,5 cm .

Am gasit un singur model care avea filet metalic, dar aveau 10 cm inaltime si la fel sistemul de prindere 4 holzsuruburi de 1,5 cm.\

Intre capul surubului si gresie am pus un patratel de mocheta. l-am asezat ieri la cumpana, am pus polistirenul extrudat pe blat si deasupra acvariul.

Am insa o problema si aici nu stiu de unde vine: in coltul din dreapta a acvariului, intre acvariu si polistiren am un spatiu de 1mm. Sa se fi curbat acvariu cand l-am lipit? sticla fundul, sau palul e de vina? incerc sa fac o fotografie.

old Consigliere
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Claudiu, multumesc de info. Ideea ta este foarte buna. Dar din pacate am gasit numai izopren pentru dormit, si e destul de scump- de 15mm grosime- aprox 100 de lei plus transport.
Plus ca beleaua,e de dat jos asa un acvariu. Noroc ca l-am intrebat pe Marian cate persoane l-au ridicat pe al lui si la fel am procedat si eu 4 oameni!! Asa ca e dificil de dat jos si de pus inapoi, trebuie sa ai cu cine.

UPDATE:

- cu putina inventivitate am reusit sa montez si usa din mijloc la dulap si sa o reglez corespunzator ;
- am montat si lampa - provizoriu insa deoarece, trebuie sa caut o bucata de teava de aluminiu cu diametru exterior de 14 mm care sa-mi lungeasca lampa si sa pot aseza cele doua corpuri astfel incat fiecare dintre ele sa imi lumineze cate 1 metru de bazin., plus ca trebuie sa schimb probabil si firul de sustinere.
Momentan e pusa de forma, de unde e deviata spre stanga , partea dreapta fiind mai intunecata;
- am rezolvat diferenta dintre acvariu/polistiren si blat prin introducerea catorva distantiere de 2-3 mm intre suportul metalic si blatul de pal. A mai ramas jumatate de milimetru, care sper sa fie preluat de polistiren sub greutatea acvariului.
- astazi dupa 10 zile de la lipire am turnat prima data apa in el. E ok, nu curge . Am pus circa 80 de litrii ca sa pot testa zilele ce urmeaza cateva variante de filtru de substrat. la una dintre ele trebuie sa raman pana sambata sau daca nu fara!

oricum am tras de pe acum o concluzie. la asa un bazin de lung si plantat fara o pompa de valuri/curenti/ powerhead/filtru intern suplimentar e belea!

image

Uploaded with ImageShack.us

old Consigliere
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Acvariul a fost startat in urma cu 2 saptamani, evolutia sa pas cu pas am postat-o pe celelalte forumuri ( aici e mai greu datorita platformei, ca nu pot face copy paste la fotografiile postate dincolo)

UPDATE:
- cu chiu cu vai, am facut si ramele estetice ale acvariului. Au iesit de nota 8,50, dar nu mai aveam nici un chef si nici o rabdare;
- ieri am facut un schimb de apa de 20-25% - si faza faina e ca apa din acvariu o scot afara pe gazonul din fata casei, si la ce seceta e acum, prinde bine, mai ales ca e si cu fertilizanti ;
- prin generozitatea bunului meu prieten Lazar Ginel, am imbogatit acvariu cu un sac de plante care prind foarte bine in aceasta perioada.

E un sentiment foarte placut care se manifesta cred la fiecare iubitor de plante acvatice cand primeste o planta de la altcineva, calitatea , culorile respectivei plante difera de cele ale plantelor din bazinul propriu , avand conditii de crestere diferite. iar cand pui mana pe acea noua planta, te minunezi, nu-ti poti lua ochii de la ea, efectiv te minuneaza. Asa s-a intamplat din nou vineri cand am desfacut sacul cu plante de la Ginel, si am gasit o tufa de ammania bonsai, de un verde crud, frumos, planta aratand impecabil si foarte sanatoasa.

Asa vi se intampla si voua? sau sunt singurul?

Acum nu mai ramane sa rezolv cu lumina, intr-un fel sau altul. Intai voi urma planul stabilit si anume cel e a lungi lampa. In partea centrala plantele se simt bine si perleaza excesiv, insa extremele - 20 cm de o parte si de alta -plantele sufera - asta se vede la didiplis diandra din dreapta care sufera - la baza tulpinile se inegresc, in lipsa luminii.

In alta ordine de idei, cum spuneam acu ceva vreme, am fost nevoit sa trec la un reactor de co2 dintr-un filtru de apa, cel profi pe care il am, nefacand fata la 700 de litrii. E un reactor foarte estetic si extrem de bun, insa pentru acvarii de maxim 400 de litrii. Nici de reactorul curent -filtru de apa nu sunt multumit pe deplin, datorita borcanului prea scund. Va trebui sa caut un borcan mai inalt astfel incat bulele fine sa nu mai iasa in acvariu ci sa ramana in reactor pana la dizolvarea lor completa. Pentru o dizolvare mai buna am pus un difuzor ceramic, insa la debitul mare de Co2 de care am nevoie in acvariu, a\acest difuzor actioneaza ca o piatra de aer, bulele fiind mari cand ies din difuzor.

image

image

sa ne delectam cu ceva fotografii proaspete:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 30/07/2012 08:44:37

old Consigliere
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Au inima!Foarte frumos.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Frumos, arata bine piscina
La capitolul lumina e clar ca ti-ar mai trebui inca o lampa de 150 w.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: