Doamna Romica Jurca (de la Meteo) a fost sensibila la rugamintea mea, asa ca cerul e senin si pasarelele canta voios ... ma retrag la o casuta pitita-n margine de Bucuresti, acolo unde fumul gratarului nu deranjeaza vecinii si unde vinul sta la rece in fantana. Am inchis frigiderul cu lacat, de teama ca Suri sa nu dea iama in proviziile familiei ...
PS: Nu ma asteptati prea curand!
This message was edited 1 time. Last update was at 25/05/2013 10:39:28
Maestre Koala, poti fi acuzat de "favorizarea infractorului" oricand! Cazieru' Don'soarei Suri ne ofera imaginea perfecta a unui "cremenal in serie"
Ce sa mai zic?! pentru toate victimele cazute la datorie , cu voia lor sau a altora
Suri ramane "the Star of the tank"! Cremenala cum e, imi place de mor!!!
Vrem poze si cu Pomachantusu' !!!
Doamna Romica Jurca (de la Meteo) a fost sensibila la rugamintea mea, asa ca cerul e senin si pasarelele canta voios ... ma retrag la o casuta pitita-n margine de Bucuresti, acolo unde fumul gratarului nu deranjeaza vecinii si unde vinul sta la rece in fantana. .....
PS: Nu ma asteptati prea curand!
Iti poti dori altceva mai mult?! Eu nu m as mai intoarce deloc in Capitala, in conditiile date
Maestre Koala suntem iti suntem alaturi (virtualmente vorbind) in incercarea de a ne imbata si noi macar cu fumul gratarului si cu ciripitul pasarelelor Vinul ...ca vinul..
Distractie placuta, timp frumos si muuulta voie buna va dorim!!!
This message was edited 1 time. Last update was at 25/05/2013 11:22:52
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
in 12 mai, koala wrote:... Am un prieten in al carui bazin se cam cearta 2 exemplare de Zebrasoma scopas... i-am facut cadou un exemplar de Zebrasoma veliferum (adus de George, de la reef.ro) asa ca il voi prelua eu pe unul dintre cei doi scopasi, candva, zilele astea. Am deja 3 zebrasome (xanthurum, flavescens si veliferum), ceea ce inseamna ca voi intregi "colectia" ...
In seara asta am intrat in posesia exemplarului de Zebrasoma scopas... e mai mic decat ceilalti, insa cred ca va reusi sa se acomodeze.
15 minute mai tarziu:
- celelalte zebrasome "au intrat in fibrilatie" ... se infoaie si ii dau tarcoale, astuia micu'.
- scopasu' e nesimtit, sau e doar tupeist, inca nu mi-am dat seama . Sta calm si nu face nimic, il vad ca nu fuge de ceilalti care se dau la el... cum ar veni, se face ca nu-i vede .
This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2013 22:55:26
Scopasul s-a integrat intre celelalte zebrasome... desi e mic, inoata "umar la umar" si mananca "cot la cot" cu toti pestii acvariului... poate reusesc niste poze, deseara.
Stoc viu (startup acvariu - 10 iunie 2012):
- 2 Amphiprion clarkii - (18 aprilie 2012)
- 1 Pseudocheilinus hexataenia - (03 iulie 2012)
- 1 Pseudochromis fridmani - (04 iulie 2012)
- 1 Zebrasoma xanthurum - (11 iulie 2012)
- 1 Zebrasoma flavescens - (25 septembrie 2012)
- 1 Zebrasoma veliferum - (03 octombrie 2012)
- 1 Zebrasoma scopas - (03 iunie 2013)
- 6 Chrysiptera parasema - (26 iunie 2012 si 03 octombrie 2012)
- 9 Chrysiptera hemicyanea - (30 august 2012 si 13 septembrie 2012)
- 1 Salarias fasciatus - (13 septembrie 2012)
- 1 Centropyge bicolor - (03 octombrie 2012)
- 1 Centropyge loricula - (07 decembrie 2012)
- 1 Siganus vulpinus - (07 decembrie 2012)
- 1 Acreichthys tomentosus - (19 februarie 2013)
- 1 Pomacanthus navarchus - (06 aprilie 2013)
- 1 Cryptocentrus leptocephalus - (06 aprilie 2013)
- 2 anemone (Anemonia viridis) - (16 septembrie 2012 si 17 aprilie 2013)
- 1 paguri - (10 martie 2012)
- 8 melci Trochus - (05 august 2012 si 19 noiembrie 2012)
- 1 scoica Modiolus martorelli - (16 septembrie 2012)
- 2 creveti Lysmata amboinensis - (18 iulie 2012)
- 8-10 creveti Palaemon elegans - (05 august 2012)
- 1 crab maron, cu picioare paroase (15 ianuarie 2013)
- 1 stea de nisip (Astropecten polycanthus) - (04 martie 2013)
- 1 stea de mare (Protoreaster linckii) - (16 martie 2013)
PS: In ultima luna n-am mai vazut: iepurele de mare si 2 dintre crabi (verde si negru).
- Am "prestat" 80 de litri de apa proaspata (sare ATI Ocean Plus)... apa de osmoza, ca sa nu ma cert cu Dragos .
- Acu', pe timp de vara, instalatia mea scoate EXACT 80 de litri in 24 de ore... joi seara pun butoiul "la umplut" si e plin vineri seara... sambata, in 2 ore, e gata toata treaba.
- Ieri am fost pe la reef (George) si am vazut 2 tridacne superbe, mari, cu "poalele" albastre... cu greu m-am abtinut, da' gandul la Suri mi-a taiat repede elanul de a cumpara una din ele.
- Am dat comanda de un Acanthurus leucosternon, mare cat palma... sa fie acolo, avem spatiu suficient! - Un amic cu care am fost la George si-a luat un Pomacanthus imperator...
- Mai erau, la vanzare, o gramada mare si frumoasa de corali duri... nu stiu, nu ma intrebati!
Isi ia omorul de azi dimineata intr-una, ieri noapte nu au avut timp sa se tina de el ca dormeau.
Inclusiv Moorish Idolul i-o trage Si ca sa nu fie singur, i-am mai luat azi un tovaras de suferinta, un chelmon care este destul de mare.
Sa vedem acum daca isi iau omorul amandoi. Eu sper sa fie mai simplu cam greu sa alerge dupa
amandoi odata, mai ales ca este la fel de mare ca si chirurgii existenti, ma refer la Chelmon.
@Dragos: Buna treaba, sansele sunt mai mari ca agresivitatea sa se disipe intre cei 2 "intrusi". Iti tin pumnii ... chelmonu' e rostratus, sau altceva? Coralis, sau altcineva?
Va prezint 3 minute de filmare, de astazi (ora mesei)... scuze pentru calitatea clipului.
- se poate vedea cum baga pompa aia chinezeasca WP40 (in coltul din dreapta sus),
- se poate vedea cum Suri s-a tolanit peste niste tulpini de Xenia - pestii rod alge, prinse intr-un clip (fixare cu magnet)
kirucd wrote:Da, e rostratus, e maricel, la vreo 12-14 cm, mananca, l-am vazut mancand in bazin la Coralis.
Sa ai noroc de el.Eu m-am prajit cu un Japonicus de la Alex care n-a mancat de o saptamana de cand l-am luat si nici nu cred ca o sa inceapa. Asta e ...soarta
koala wrote:Cristi, tu zici de Acanthurus japonicus (adicatelea, leucosternonu' ala maroniu)?... ce 'reaku, aia nu sunt asa sensibili cum sunt "chelmonii".
Chiar de ala e vorba ....cred ca l-am nimerit eu pe ala sinucigas.Am crescut NO3-ul la 50 si tot nu vrea sa puna botul pe nimic.Fulgi,pelete,alge Nori,alge Ocean Nutrition,Mysis,Shrimp,etc,toate imbaiate in usturoi,NIMIC nu-l intereseaza,zici ca-i membru USL.
A facut gris la greu,a trecut si ala,s-a curatat si tot nimic.
Nu-s ce dreacu sa -i mai fac in afara sa astept sa crape
A dat Domnul si m-am apucat de instalatia de autocompletare (facuta de Mihai - alexiumihai).
- bazinul de autocompletare e facut de Dan (Pepika)... poa' sa tina ~ 50 litri apa osmoza.
- instalatia facuta de Mihai are 2 senzori de nivel si niste cutii cu maimute ... relee, surse, plm.
- releul "de sus" sta in display si comanda pompa de apa...
- releul "de jos" sta in bazinul cu apa de osmoza si "taie" curentul atunci cand nivelul apei (din bazinul de autocompletare) scade sub minimul calculat.
- mai exista o cutie cu butoane si leduri, care arata in ce stare este toata instalatia, cine "merge" si cine "sta".
- pompa de apa (12 volti) e cumparata de la un magazin cu piese pentru rulote,
- toata instalatia merge pe 12 V.
- furtun am luat de la Bricostore,
Multumesc lui Mihai (pentru realizare si sfaturi telefonice), lui Radu (pentru faptul ca intelege electronica asta ) si lui Dan (pentru bazin)!
PS: Maine sper sa definitivez toata treaba si sa-i dau drumul la instalatie... am lipit suportul pentru senzorul de display, acum ma apuc sa strang apa .