[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu L=95; l=50; h=60  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cristian.satmar
Unripe member

IP:

Vreau sa-mi fac un acvariu L=95; l=50; h=60, si-i rog pe cei cu experienta sa-mi spuna daca rezista la aceste dimensiuni, ce grosime am nevoie la sticla si daca e nevoie de intarituri. Va multumesc anticipat.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
volts
Member
[Avatar]

IP:

Sticla de 10mm(fara intarituri) sau 8 mm(cu intarituri)

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La lungimea de 95 si inaltimea de 60 nu cred ca e in regula sticla de 8 mm, eu ti-as sugera de 10 cu intarituri cel putin longitudinale.
Technics
Member

IP:

Eu iti recomand sa-l faci de maxim 50 inaltime la lungimea de 95, arata estetic mai bine.
La 60 inaltime iti trebuie o lumina mai puternica si odata cu asta si riscul aparitiei algelor, asta daca vrei sa fie plantat.
cristian.satmar
Unripe member

IP:

Va multumesc celor care mi-au raspuns. Important este sa reziste sticla de 10 mm, si pentru orice eventualitate o sa aplelez la intarituri.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

rezista fara probleme aia de 10. eu am avut unul de 125/47/70 din sticla de 10 si a cedat dupa vreo 6 ani o lipitura. l-am modificat si acum are 125/67/70 si e tot din sticla de 10 dar are intariturile necesare.
ps- lipitura aia a cedat din cauza meseriasului care a lipit acvariul. el zice ca a folosit bison la lipirea lui. la lipirea lui sa fi atent la curatarea geamurilor si sa nu lasi silicon in exces. probabil lipitura aia tocmai din aceste cauze a cedat.
[Email] [Yahoo!]
kill
Junior member

IP:

recomand folosirea intaritoarelor la orce acvariu care depaseste 800mm
daca poti face rost de sticla de 10 e perfect , dar nici aia de 8 nu sughite , per total vei avea in jur de 260 l , la volumul asta am vazut meseriasi care faceau chiar din sticla de 6 si acvariul a rezistat ani
totusi daca nu ailipit pana acun una cvariu cauta pe cineva care a mai facut asta ,sigur gasesti in zona ta un coleg de forum saritor nu de alta dar e destul de nasol sate trezesti in casa cu 260l de apa si pesti
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

kill wrote:per total vei avea in jur de 260 l , la volumul asta am vazut meseriasi care faceau chiar din sticla de 6 si acvariul a rezistat ani

Asta-i o cirpaceala care nu prea traieste mult.

Poze: smilie ... Poze cu plante
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca asta te va ajuta mai mult decat pronosticurile noastre:
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
stefanp
Moderator

IP:

kill wrote:recomand folosirea intaritoarelor la orce acvariu care depaseste 800mm
daca poti face rost de sticla de 10 e perfect , dar nici aia de 8 nu sughite , per total vei avea in jur de 260 l , la volumul asta am vazut meseriasi care faceau chiar din sticla de 6 si acvariul a rezistat ani
totusi daca nu ailipit pana acun una cvariu cauta pe cineva care a mai facut asta ,sigur gasesti in zona ta un coleg de forum saritor nu de alta dar e destul de nasol sate trezesti in casa cu 260l de apa si pesti

Nu ma pricep la constructia acvariilor, dar al meu, de 124 litri brut e facut din sticla de 6 si face burta de aprox 3 mm. La un volum dublu...
La un viitor resetup voi schimba acvariul actual, cu unul de aceleasi dimensiuni, dar cu sticla de 8. Doar sa fiu eu sigur.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kill
Junior member

IP:

al meu are 100x40x50 180l din sticla de 6 mm iar burta are 1,5mm si decat 2 intaritoare laterale , fara mediana (sau intaritoare in H) si are deja 5 ani
[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

kill wrote:al meu are 100x40x50 180l din sticla de 6 mm iar burta are 1,5mm si decat 2 intaritoare laterale , fara mediana (sau intaritoare in H) si are deja 5 ani

da, dar tu stii ce inseamna 10cm in plus la coloana de apa? In lungime si latime te poti juca cat vrei tu, dar cu inaltimea nu-i de gluma

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Ca sa inteleaga toata lumea care vrea sa isi faca acvarii DIY, nu conteaza lungimea si latimea, conteaza inaltimea.
Presiunea pe geam si pe lipituri este data de inaltime, cu cat un acvariu este mai inalt cu atat trebuie geam mai
gros si eventuale intarituri.
Sfatul meu, nu va jucati cu sute de litri de apa pentru cativa banuti in minus.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

kill wrote:al meu are 100x40x50 180l din sticla de 6 mm iar burta are 1,5mm si decat 2 intaritoare laterale , fara mediana (sau intaritoare in H) si are deja 5 ani

Si dormi linistit?

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
Nu ma pricep la constructia acvariilor, dar al meu, de 124 litri brut e facut din sticla de 6 si face burta de aprox 3 mm. La un volum dublu...
La un viitor resetup voi schimba acvariul actual, cu unul de aceleasi dimensiuni, dar cu sticla de 8. Doar sa fiu eu sigur.

sau ii pui intarituri daca esti multumit de dimensiuni

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu te cred, mai cunosc cazuri de astfel de acvarii facute din geam prea subtire care tin ani la rind. Ca al tau tine nu inseamna ca toate acvariile cu dimensiunile astea facute din geam de 6 mm vor tine. E foarte riscant.
Dintre cele mai "stupide" acvarii care tin sint doua: unu' cu lungimea de 190 cm si inaltimea de 70 cm, celalat cu lungimea de 170 cm si inaltimea tot de 70 cm. Ambele sint din geam de 10 mm si tin. Nu stiu pina cind . Precizez ca nu le-am lipit eu si nu-s ale mele, doar ii cunosc pe proprietari. Cui ii plac asemenea riscuri generatoare de adrenalina n-are decit .

Cunosc si cazuri de acvarii care au crapat dupa unu' sau mai multi ani.

Eu n-as lipi pentru nici un client un acvariu cu dimensiunile astea din geam de 6 mm.

Poze: smilie ... Poze cu plante
kill
Junior member

IP:

kirucd wrote:Ca sa inteleaga toata lumea care vrea sa isi faca acvarii DIY, nu conteaza lungimea si latimea, conteaza inaltimea.
Presiunea pe geam si pe lipituri este data de inaltime, cu cat un acvariu este mai inalt cu atat trebuie geam mai
gros si eventuale intarituri.
Sfatul meu, nu va jucati cu sute de litri de apa pentru cativa banuti in minus.

O zi buna,
Dragos

si cu cine facui bre cursu de rezistenta materialelor, toate cele 3 valori intra in calcul iar valoarea cea mai mare are proportia cea mai mare ,in cazul de fata LUNGIMEA

si da am dat ceva bani in plus pe geam de 6 cristal ,cu canturile rotunjite in loc sa iau geam float normal de 8 sau 10

si recomand sa dati ceva banuti in plus unor profesionisti (nu mie ca nu mai ma ocup cu asa ceva) care stiu cum si au cu ce sa faca un acvariu , in ploiesti se cere 20 ron pentru lipirea unui acvariu de 100l , si jumatate din suma reprezinta siliconul si banda de mascare , eu personal am dat 12 ron pentru unul de 45l
[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

kill wrote:
si cu cine facui bre cursu de rezistenta materialelor, toate cele 3 valori intra in calcul iar valoarea cea mai mare are proportia cea mai mare ,in cazul de fata LUNGIMEA

Esti sigur de ceea ce spui? Vorbim de un acvariu, nu de rezistenta materialelor pentru sticla. Adica trebuie sa faci calculele
pentru acvariul din sticla umplut cu apa.

Din ceea ce spui tu, ar insemna ca un acvariu 100 x 50 x 20 si un acvariu 100 x 25 x 40 ar putea fi facute cu aceeasi sticla.
Cu un factor de siguranta de 4 primul acvariu poate fi facut cu sticla de 2 mm grosime pe cand al doilea trebuie facut cu sticla
de 7 mm grosime. In conditiile in care ambele acvarii au 100 litri brut.

O zi buna,
Dragos

LE Presiunea hidrostatica intr-un lichid este independenta de suprafata vasului si depinde de vascozitatea lichidului si de
adancimea la care este masurata. Cu alte cuvinte apa va exercita aceeasi presiune asupra unui vas la aceeasi adancime
indiferent daca vasul are o suprafata de 1 metru patrat sau 100 metri patrati. Asa incat, atunci cand faci calculele de
rezistenta, trebuie sa iei in calcul inaltimea coloanei de apa.

This message was edited 3 times. Last update was at 26/02/2012 15:53:28

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
kill
Junior member

IP:

kirucd wrote:
kill wrote:

Esti sigur de ceea ce spui? Vorbim de un acvariu, nu de rezistenta materialelor pentru sticla. Adica trebuie sa faci calculele
pentru acvariul din sticla umplut cu apa.

Din ceea ce spui tu, ar insemna ca un acvariu 100 x 50 x 20 si un acvariu 100 x 25 x 40 ar putea fi facute cu aceeasi sticla.
Cu un factor de siguranta de 4 primul acvariu poate fi facut cu sticla de 2 mm grosime pe cand al doilea trebuie facut cu sticla
de 7 mm grosime. In conditiile in care ambele acvarii au 100 litri brut.

O zi buna,
Dragos

LE Presiunea hidrostatica intr-un lichid este independenta de suprafata vasului si depinde de vascozitatea lichidului si de
adancimea la care este masurata. Cu alte cuvinte apa va exercita aceeasi presiune asupra unui vas la aceeasi adancime
indiferent daca vasul are o suprafata de 1 metru patrat sau 100 metri patrati. Asa incat, atunci cand faci calculele de
rezistenta, trebuie sa iei in calcul inaltimea coloanei de apa.

100 x 50 x 20 poate fi facut cu sticla de 2 mm grosime ??????????????????, se sparge singur sub propria greutate nici nu e nevoie sal umpli cu apa
din 4 fraza 2 se contrazic logic
faci pariu ca un acvariu cu lunginea de 150 ,latimera de 10 si inaltinea de 10 nu il poti construi din geam mai subtire de 12mm
cel mai important rol in calcul il are latura cea mai lunga (indiferent daca este inaltime lungime ) , indicele de elasticitate al geamului . si suprafata de contact la imbinari

aici ma opresc sa nu fie considerat flame

[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

kill wrote:
faci pariu ca un acvariu cu lunginea de 150 ,latimera de 10 si inaltinea de 10 nu il poti construi din geam mai subtire de 12mm
cel mai important rol in calcul il are latura cea mai lunga (indiferent daca este inaltime lungime ) , indicele de elasticitate al geamului . si suprafata de contact la imbinari

aici ma opresc sa nu fie considerat flame

interesant ceea ce spui.....teoretic toate acvariile care le avem ar fi trebui sa crape pana acum din cauza geamului care este mult prea subtire. daca tu spui ca la un acvariu de 150/10/10 iti trebuie sticla de minim 12mm nici nu vreau sa ma gandesc la sticla de care am avea nevoie pentru un acvariu de 150/50/50. daca toata lumea iti spune ca inaltimea este cea care conteaza cel mai mult si tu continui sa crezi ca lungimea este cea importanta in alegerea sticlei nu mai fac nici un comentariu. probabil stii mai multe decat noi.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: