[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
radu_rev
Unripe member

IP:

salut.
stie cineva daca se poate foosi o pompa veche de masina de spalat pentru confectionarea unui filtru extern?
pompa functioneaza pe principuil magnetismului(un mabnet circular bipolar in interiorul viadt al pompei si un electromagnet-bobina care se conecteaza la priza-in exterior).
nu stiu debitul pompei dar oricum merge la 220 v.daca are cineva vre-o idee si vrea sa vada cum arata pompa o sa pun si poze.

multumesc
[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Probabil ca se poate, dar la fel de probabil debitul este mic pentru un filtru extern. Parerea mea.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

citisem undeva ca cineva chiar facuse unfiltru extern cu pompa dintr-o masina de spalat.deci sigur se poate,dar la fel cum a zis colegul mai sus nu se stie debitul,masinile de spalat totusi au pompe slabe ca baga apa foarte lent

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

merge pusa. debitul va fi de maxim 800-900L/h la o inaltime de vreo 70-80cm intre pompa si marginea acvariului si asta in functie de materialele filtrante folosite.

"masinile de spalat totusi au pompe slabe ca baga apa foarte lent" . poti detalia putin? din ce ai scris acolo eu inteleg ca pompa baga apa in masina de spalat nicidecum ca ar scoate apa din ea. ceea ce permite alimentarea cu apa a masinii de spalat este o electrovalva.

ps- sunt 2 modele de pompe : pompe cu rotor magnetic (aceeasi constructie ca si pompele folosite in acvaristica) si pompe cu rotor cu bobinajul in scurtcircuit (parca se numesc rotoare in colivie, nu mai retin exact). dieferenta de consum intre ele este destul de mare. prima are undeva la un maxim de 25W in functie de model si cea de a doua poate avea maxim 90-100W.
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am recuperat o pompa de tip nou. Intrarea se face pe 36 mm si evacuarea pe 28 mm, 35W si debit de 2800 litri pe ora. Ma gandesc ca folosind furtune mai subtiri dar tot asa, mai mare pe intrare si mai mic pe evacuare sa pastreze un debit de peste 2000 litri pe ora la o inaltime de 1,2-1,4 metri. Depinde de canistra si mediile folosite.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Treci te rog pe la sectiunea "Detalii despre noi" .

Chiar asa scump e un Powerhead incit sa merite sa cirpacim asa ceva? In plus, nu stiu daca o astfel de pompa e conceputa pentru folosire indelungata (ani).

Poze: smilie ... Poze cu plante
radu_rev
Unripe member

IP:

nu e problema de bani.ma gandeam ca poate pompa asta e mai puternica decat astea pentru acvariu.
in cazu ce pot sa folosesc pentru a-mi face singur un filtru?
[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

am uitat sa precizez ca prima pompa de masina care am folosit-o la un filtru trebuia racita de un ventilator. cum am spus si @Porcu (ce aiurea suna ), nu se merita carpacela unui extern cu asemenea pompe. daca stau si ma gandesc mai bine nici macar nu se merita carpaceala unui filtru DIY. am incercat tot felul de "scheme" pentru diferite "modele" de filtre, dar pana la urma am ales varianta filtrelor profi. mai putina bataie de cap cu ele.
ps- daca alegi sa faci filtru extern din teava de 110, sa nu te mire faptul ca nu vei putea sa il desfaci dupa cateva saptamani sau luni de functionare.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: