[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nelamurire: acvariu prea aglomerat?  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Steriopol
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna tuturor,

Va urmaresc pe toti de multa vreme si va multumesc pe aceasta cale pentru ca am gasit printre topicurile de aici raspunsuri la multe dintre problemele pe care le-am avut cu pestii mei.
De data asta ma aflu intr-un impas. Gasiti aici un video cu acvariu: http://www.youtube.com/watch?v=Wt9tgnhw0_8
Contine:
- 5 discusi
- 9 sanitari: 6 de 1,5cm, 2 de 6cm si 1 mult mai mare, de vreo 20cm
- fliltru de apa
- 1 pompa de aer
- 1 incalzitor
- plante artificiale, piatra artificiala si lemn natural
Toate astea in 90 litri apa.

Acestea fiind datele problemei...sa va povestesc pe scurt nelamuririle mele:
- ar trebui sa mai iau cativa sanitari?
- apa se murdareste cam repede...e lemnul de vina? mai trebuie sa cumpar un filtru de apa?
- sunt prea multe elemente decorative in acvariu?
- unul dintre discusi nu mananca mai nimic de vreo saptamana...i-am facut tratament cu metronidazol deoarece am observat ca extrementele sunt albicioase, am schimbat apa...si degeaba...ce as putea sa fac sa il fac bine?
- am mai observat ca sunt multi melci in acvariu...cam de jumatate de cm fiecare...au vreo influenta? cum pot sa scap de ei?

Va multumesc inca odata pentru tot.

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Steriopol wrote:
Va urmaresc pe toti de multa vreme ...

Doar urmarit, daca citeai printre randuri " de multa vreme" nu mai aveai combinatia aia fatala de pesti + acvariu. Sincer.

Ok.

Mai are rost sa te intreb de ciclare, medii filtrante mai multe la ce incarcatura biologica e acolo, rutina de mentenanta, etc?

M-am uitat, mai mult impins de un dor de a ajuta, la filmulet. E un pic cam gluma ce ai acolo. Poate o sa te simti ofensat sau sa crezi ca sunt putin prea dur.

E, nu te inseli.

Cum zice si englezu. So is the life, the you die.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2011 22:26:16

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
xetix
Junior member
[Avatar]

IP:

Un discus are nevoie de 150-200 l apa la maturitate.Eu zic sa te reprofilezi si sa citesti in continuare mai ales topic-urile sticky.
Steriopol
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu ma simt ofensat si imi accept toate criticile, de aceea am si postat filmuletul si am intrebat expertii..
Am acvariul asta de aproape 2 ani, ii schimb 50-60% din apa la o saptamana, o saptamana jumate. Temperatura e de 30 grade.
La ce te referi cand spui: combinatia fatala de pesti + acvariu si ca e un pic gluma? Daca mi-ai spune unde gresesc m-ai ajuta tare mult
xetix
Junior member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page

Aici se refera sa te uiti ...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Si aici ...

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2011 22:43:31

Steriopol
Junior member
[Avatar]

IP:

...am mai verificat o data: din linkurile acelea reiese ca discusii sunt compatibili cu corydoras. Si acelasi lucru mi l-a spus si crescatorul de la care am cumparat discusii..
Sunt un pic confuz recunosc.
Steriopol
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut acum si al 2-lea link...deci aproape 300l ar fi trebuit sa aiba...
Cu toate astea, de cand il am nu am avut probleme grave cu nici unul...i-am tratat cu metronidazol de vreo 2 ori pana acum, am mai crescut temperatura si cam atat...
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt compatibili, dar intr-un acvariu de 250-300 litri si un filtru extern mai maricel, cu minim 2-3 litri de mediu biologic bun.

Altfel, eu la un acvariu net de 60 litri cu o mana de endleri undeva la 25, plus maxim 30 creveti am un filtru extern Eheim 2215 cu 2 litri de siporax.

Ia fa tu un calcul sa vezi cat de bine le e la discusii aia. Ca ii vezi tu ca se comporta cat de cat bine asta nu inseamna ca le este si bine. doar opinia mea.

Mai am 8 scalari, tinerei, in 180 litri, vreo 15 rummy nose si 8 ottocinclusi. Acvariul e filtrat de un Tetratec ex 1200 cu aproape 3 litri de siporax.

[Yahoo!]
xetix
Junior member
[Avatar]

IP:

Ii chinui chiar daca nu ai probleme cu ei.Eu te sfatuiesc ori mai dai din ei ori iti iei un acvariu mai mare (300 l min.)
Steriopol
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum am inteles. Multumesc tare mult pentru ajutor.
Le cumpar un acvariu mai mare imediat dupa Sarbatori....merita.

Scificuss, din descrierea ta...eu imi imaginez 2 acvarii tare misto.
Daca vrei poate imi arati si mie o poza cu ele

Thank you once again!
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Bine ai venit , m-am uitat si imi aduc aminte de mine la inceputuri , discusii sunt frumosi , pacat ca stau intr-un acvariu asa mititel (sper sa nu te superi).

Nu stiu cu ce sa incep,ce sfaturi sa dau in acest moment dar colegul nostru @scificuss a spus foarte multe si la obiect,transat (asta apreciez la el ) dar e cazul sa treci la un acvariu minim 250l , pacat de acele vietati.

Sper ca Mosul sa fie bogat ,

ape limpezi

fostul user ozy
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pana la urma si un acvariu de 180 litri, hai poate si 160, e mult mai bun pentru combinatia aia de pesti. Asta in cazul in care nu gaseste sau nu are fondurile necesare pentru un acvariu mai mare. Daca doreste poate sa mearga si pe varianta achizitionarii second hand. Depinde cum vede lucrurile si daca are rabdare sa curete si sa dezinfecteze acvariul. Oricum face un efort odata, si asa stie ca pestii vor fi mai bine. Nu recomand varianta asta, poate ramane si cu acvariul actual, dar ar fi bine sa scoata din decoruri incat sa creeze spatiu de miscare pentru pesti si bineinteles cel mai important sa achizitioneze un filtru cu spatiu pentru medu biologic. Asta fiind impetuos necesar indiferent de acvariu.

In rest sa aiba aceeasi pasiune pentru pestiuci.

[Yahoo!]
dragos
Member

IP:

Salut .
Hai sa o luam cu inceputul.
1.Acvariul:
90 litri pot fi suficienti pentru 5 discusi .Nu optimi dar suficienti da ,daca se fac schimburi destul de mari de apa .As zice un minim de 20-25% in fiecare zi.....deci ori munca multa ori o automatizare pt schimb de apa la picatura.Ceilalti pesti pe care ii ai acolo chiar nu mai au importanta in privinta mizeriei facute in comparatie cu discusii. Un bazin de 150-200 ar fi de departe mai bun asa cum ti-au spus si colegii si combinat cu o filtrare biologica buna (filtru extern cu volumul pt material filtrant, mare umplut cu materiale de calitate pentru filtrare biologica ,gen siporax,substrat pro,bluerings, sachem matrix,etc. ) te-ar scuti de multe probleme si de multa munca. Deasemenea ar fi bine sa scoti tot ce nu este natural in bazin...adica sa lasi doar substratul si cioatele si eventual sa bagi niste plante naturale rezistente la temperatura mare (si vezi ca nu sunt multe) .Daca vrei sa cumperi un alt bazin acesta ar trebui sa aiba inaltimea si latimea de minim 40 cm iar lungimea cit mai mare posibil.

2.Pestii:
Imi pare rau sa te dezamagesc dar discusii pe care ii ai sunt ramasi in urma cu cresterea sau mai bine zis forma lor a avut de suferit datorita neingrijiri corespunzatoare.Deasemenea nici genele nu par sa fie pure ci par obtinuti din combinarea mai multor varietati. Un discus trebuie sa fie cit mai rotund si bine proportionat. Stiu ca la noi in romania de multe ori este suficient sa ai discusi si atit iar discusi ca cei pe care ii ai si tu sunt priviti cu invidie dar parerea mea este ca nu e suficient atit...
Iata cum ar trebui sa arate niste discusi crescuti cit de cit ok:

image

image

image

Nu sunt nici acestia perfecti, eu cel putin nu sunt multumit de ei si mai pot fi imbunatatiti in generatiile urmatoare atit in ce priveste desenul cit si in ce priveste forma dar macar niste discusi bunicei tot sunt ... atit de buni cit am putut eu sa obtin fara sa bag o mica avere in ei ....

Iata si cum ar trebui sa arate niste discusi cu forma extraordinar de buna....discusi care ar putea sa cistige un campionat mondial.... :

image

image

image

Acestia insa sunt foarte greu de obtinut si necesita foarte multa cheltuiala pt a fi crescuti astfel .Facind abstractie de varietatile lor care este posibil sau nu sa placa priveste-le forma si iti vei da seama cum ar trebui sa arate un discus .Iar ca sa ii cumperi..... 800 usd cei rosii....

Deci ce trebuie pt a creste discusii cit mai bine?
1.Apa buna . O poti obtine prin schimburi mari de apa si abia apoi prin filtrare biologica buna.Doar cu filtrare bio buna dar cu schimburi mici si rare de apa nu vei reusi sa obtii discusi macar cit de cit ok dar cu schimburi mari de apa si fara filtrare buna da.
2.Papa buna pt ei. Mixtura facuta de tine poate fi mai buna si mai ieftina decit majoritatea mincarurilor pe care le poti cumpara si nu este greu sa inveti sa o faci .
3.Spatiu de minim 20-30 litri pentru fiecare discus.
4.Sa incepi cu niste discusi care au fost crescuti bine pina au ajuns la tine ,si care nu au fost obtinuti din cine stie ce combinatie sau si mai bine sa inveti sa ii inmultesti...

Daca respecti aceste lucruri si apoi inca multe altele pe care le vei invata pe parcurs ai putea avea discusi decenti altfel....
Daca esti multumit cu ce ai acum poti sa nu bagi in seama ce ti-am scris dar daca vrei ceva deosebit poate te ambitionezi si vei obtine.Dar daca alegi a 2 a varianta trebuie sa stii ca acest lucru il poti face doar daca dedici discusilor multa munca, multa pasiune , pui suflet in ce faci si esti pregatit sa suporti cu toate acestea si esecurile care inevitabil vor veni.

Un craciun fericit

This message was edited 2 times. Last update was at 26/12/2011 16:33:30

mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Sper sa nu-l supar pe dragos, dar mie imi plac discusii

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Depinde care discusi iti plac ...

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
mariusvlad
Junior member
[Avatar]

IP:

mariaienesel wrote:Sper sa nu-l supar pe dragos, dar mie imi plac discusii
Te iertam caci nu ai ochiul format. In comparatie cu cei dintr-un pet-shop nu arata rau, dar daca Dragos spre exemplu ar scoate vreodata la vanzare asa ceva i-as sterge numarul de telefon din agenda.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dragos
Member

IP:

Nu am zis ca discusii aceia nu ar fi neaparat frumosi ci doar ca era loc de mai bine, in privinta cresterii lor mai ales .Asa cum a zis si marius la noi se vind in petshopuri exemplare mult mai slabe calitativ decit cei din filmulet si peste 50% din discusari nu au in general exemplare mai bune decit acelea dar...De ce sa ne multumim sa fim acea jumatate cu discusi slabi calitativ?
mmdiscus
Junior member

IP:

mariusvlad wrote:
mariaienesel wrote:Sper sa nu-l supar pe dragos, dar mie imi plac discusii
Te iertam caci nu ai ochiul format. In comparatie cu cei dintr-un pet-shop nu arata rau, dar daca Dragos spre exemplu ar scoate vreodata la vanzare asa ceva i-as sterge numarul de telefon din agenda.

Nu ai fi singurul.
Eu as scoate tot din acvariul ala,as pastra buturuga pe care as agata niste anubias si as adauga un filtru extern,iar cu schimburi zilnice de 20-30% s-ar pute recupera pestii.

Forum Index » Cichlidae
Go to: