Surpriza am avut-o eu cand ajuns la Dragos am constatat ca mi s-a stricat camera si nu puteam sa fac balansul de alb iar focalizarea se facea pe sarite cand vroia el. Am tras un rand de fotografii pe care le-am prelucrat acasa... Trebuie sa fac sapaturi referitor la fotografierea marinelor. Ce a iesit vedeti mai jos. Daca sunt frumoase meritul este a lui Dragos care ingrijeste acest bazin care este de exceptie
This message was edited 5 times. Last update was at 07/04/2013 00:58:16
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Fara a denigra sub nicio forma calitatile si priceperea lui @Lucian , dar Dragos , bazinul tau(cel putin poza cu bazinul d-ntregul) are alt aspect/alte culori , sincer mult mai faine in realitate , decat ce ati reusit sa prindeti voi in poze .
Pesemne spectrul ledurilor tale dau asa de mult de furca ? Sub T5 , pe pielea mea am vazut , ca treaba e mult mai usoara
reefer wrote:Fara a denigra sub nicio forma calitatile si priceperea lui @Lucian , dar Dragos , bazinul tau(cel putin poza cu bazinul d-ntregul) are alt aspect/alte culori , sincer mult mai faine in realitate , decat ce ati reusit sa prindeti voi in poze .
Pesemne spectrul ledurilor tale dau asa de mult de furca ? Sub T5 , pe pielea mea am vazut , ca treaba e mult mai usoara
Asa este, in realitate arata mult mai bine . Am spus ca aparatul nu mai vroia sa faca setari de alb. Am crezut ca este de la LED-uri dar chiar si la lumina soarelui refuza asa ca faca setarea de alb...
Ma pregateam sa spun sa nu le editezi (fotografiile) asa puternic. Acolo mi se pare editare si joc serios cu shadows si saturatia culorilor, nu problema de balans de alb dar.. cine stie. Daca asa-s fotografiile care ies din aparat, needitate in niciun fel, atunci e posibil ca acel aparat sa-si traiasca ultimile zile (ma bat peste gura). Stiu ca cineva de pe forum are Canonul EF 100mm macro, Lucian tu erai acel cineva?
Pozele de mai sus nu sint facute de mine, sint facute de Lucian cu un Nikon. Din pacate aparatul nu facea balansul de alb
asa cum trebuie si Lucian a trebuit sa le prelucreze.
Pe de alta parte, la sugestia lui Lucian mi-am cumparat un expodisc cu care pot sa fac foarte usor si foarte bine balansul
de alb la camera mea, un Canon 600D. Si dupa cateva incercari am reusit sa ma apropii foarte mult de cum se vede in
realitate. Pozele de mai jos nu sint prelucrate absolut deloc, au fost doar scalate la 800x533 pentru a nu fi prea mari.
Ieri stocul de pesti din acvariu s-a imbogatit cu 3 Cardinali (Kaudern's Cardinal - Pterapogon kauderni) si cu
4 Anthiasi (Lyretail Anthias - Pseudanthias squamipinnis).
Am facut si un scurt filmulet, dar din pacate setarile de la balansul de alb pentru fotografii nu sint ok
si pentru video, va trebui sa mai incerc modificarea balansului si a setarilor din aparat.
IP:
Ma gandesc ca ai un bazin foarte frumos, intr-adevar, pozele nu sunt cele mai reusite.
Daca vrei, ma ofer sa iti fac un mic instructaj on-line de setare corecta a aparatului pentru fotografierea bazinului.
Da-mi de stire si rezolvam