[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu pe lungime  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
jaykay
Unripe member
[Avatar]

IP:

salutare ! va rog sa ma ajutati !
celor care aveti cunostinte mai multe despre acvarii
vreau sa-mi fac un acvariu plantat (adik nu vreau , IMI FAC ! ) pe lungime
masurile sunt aproximative
220 cm lungime (215 minim)
30 cm latime (aici se poate modifica plus-minus pana la 3-4 cm)
60 cm inaltime (eu as vrea 65 , oare e prea mult? , ca sa nu am prob. mari la curatat, plantat etc)
nu ma intereseaza pestii prea mult (o sa pun neoni )
acum urmeaza intrebarile :
sticla e buna de 10 ?
trebuie intaritoare ? fund dublu ?
si filtrul as incerca sa-l fac eu (daca nu iese o sa cumpar ) vreau detalii cat de multe
treb incalzitor de substrat ? sau ajung astea normale
pana la plante mai e mult dar cand o sa ajung si acolo , vreau covor de glossostigma , oare treb neaparat co2 ?
si ce substrat ar fi mai bun ?
o sa vin cu poze pe parcurs

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2011 21:43:25

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Rasfoieste forumul, sus sub sigla ACVARIU ai Link-uri utile, da buzna si in ele, rabdare si vei reusi.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
jaykay
Unripe member
[Avatar]

IP:

mi-a trebuit 10 minute sa vad cine mi-a trimis mesaj (adica tu ) ha ha
[Yahoo!]
florin27
Member

IP:

Din calcule - la inaltime de 60 (mai demult cand am avut problema asta am cautat pe net si am un excel care face treaba asta) mi-a dat pereti de 8,3 mm si fund de 11,7. Daca il pui pe ceva solid, plan cu un polistiren/similar sub fund poti ignora fara probleme fundul mai gros, sticla de 10 se pare ca o poti folosi cu incredere. La o inaltime de 65, ai 9,3 cu 13 grosimea sticlei, deci ar merge si in acest caz cea de 10 mm.

Eu am un acvariu cu inaltime de 59 cm si ma enerveaza rau de tot cand trebuie sa umblu in el, nu vreau sa-mi inchipui cum ar fi fost daca avea 65 de cm... . Inainte sa-l fac nu luasem in calcul acest aspect, acum nu-mi mai trebuie acvarii mai inalte de 40 de cm.

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Cu ce factor de siguranta ai facut calculele? Un factor de siguranta suficient, adica sa dormi linistit este 3,8. Iar in acest caz, la dimensiunile 220x30x60 grosimea sticlei este de 13mm.
Si cu siguranta la o lungime de 220 cm trebuie sa pui intaritoare, altfel iti va face burta si nu se stie.

Eu as merge pe varianta 220 x 35 (sau 40 daca poti) x 60 cu geam de 14 si intarituri.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

florin27 wrote:Din calcule - la inaltime de 60 (mai demult cand am avut problema asta am cautat pe net si am un excel care face treaba asta) mi-a dat pereti de 8,3 mm

Nu stiu cine-i autoru' calculelor da' la o lungime de 220 cm si o inaltime de 60 cm eu n-as folosi geam de 8,3 .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: