[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu din placaj  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit pe youtube un filmulet in care un baiat foarte pasionat, isi face un acvariu de 897 litrii cu lateralele si fundul acvariului din PLACAJ si partea din fata din sticla de 10 mm.
Daca este asa de rezistent cauciucul lichid pe care il aplica atunci am putea sa ne facem acvariu direct in dulap . Va doresc vizionare placuta: http://www.youtube.com/watch?v=cdyANDq_x_s&feature=relmfu

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, da' dulapu crezi ca tine o tona de apa?

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

exista, deci se poate
sunt curios cum se comporta in timp
ma bate gandul sa incerc si eu .. la o scara mai mica .... un nano !

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Super tare idea cu acvariul din placaj si arata destul de bine. Totusi nu cred ca merita sa faci un nano la modul asta, nu se justifica, pretul nu va fi mai mic, ci probabil mult mai mare. Si in plus de asta un acvariu nano este spectaculos atunci cand poti sa il vezi din toate partile.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Kirucd, exista cazuri si cazuri, n-ai de unde sa stii cand poate sa dea bine un acvariu micut din placaj... Intr-un anumit context, o anumita amenajare, ... nu spune un NU hotarat

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

BTW, fac strainezii acvarii din placaj sau cu cadru din lemn si placaj vopsit la interior cu tot felul de polimeri/cauciucuri/etc de fro mai multi ani asa, cand sticla foarte groasa era la pret prohibitiv pentru un hobbist.

Legat de acea vopsea, acum se gasesc vreo 3 tipuri fiecare cu vreo 3-10 feluri cu caractiristici apropiate, in functie de domeniul de folosire. Nu mai am prospectul de la o anumita firma sa dau un citat la cateva caracteristici ale unei vopsele pentru hidroizolatie sau cea pentru piscina. O sa ramai putin socat daca nu impresionat de ce poate sa faca. Bineinteles ca si aici intra in calcul pretul de achizitie. Am vazut facut un test cu un cos de nuiele la care pe interior s-a aplicat un strat de vopsea din aia. S-au dat vreo 3 maini ca sa nu ramana goluri. Ea este foarte, cum sa zic, ca un gel care nu se rupe usor, face pelicula, practic daca te chinui putin poti sa faci un balon cum faci cu apa cu sapun. Particularitatea asta ii permite vopselei sa fie aplicata usor si sa acopere orice por sau fisura pana la o anumita dimensiune. E, la faza cu cosul, dupa 24 ore de uscare au turnat apa in cos, vreo 15 litri. Au plimbat cosul de colo colo sa se vada ca la flexarea lui, a nuielelor nu se rupe vopseaua. Si faza tare ca sunt aproape 5 luni de cand au cosul ala in magazin cu apa in el si e deja plin de alge verzi, urme de calcar dupa evaporare, adica cel putin stiu ca nu au umblat cu prostii. Si tot nu curge. Nu ma intereseaza sa fac absolut nici o reclama la magazin sau produs, eu doar am expus partea legata de hidroizolarea unui asemena acvariu.

Intr-o vreme imi facusem un calcul pentru un acvariu in genul cam la vreo 1000-1200 litri si iesi putin mai ieftin fata de unul de sticla. Ca sa zici ca iesi mai ieftin la un volum mai mare ar trebui luata in considerare aceasta varianta de la bazine de 3000-4000 litri in sus.

[Yahoo!]
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Oare nu ar fi costuri mai mici daca am folosi caramizi si ciment? ma refer la un acvariu din perete in perete (partea din spate si lateralele sa fie zidul camerei) cu picioare din caramizi, iar fundul sa fie facut cu armatura metalica si beton turnat in cofrag (ca si la plafonul casei/apartamentului). La final, 1, 2, 3 straturi de hidroizolatie si gata, in plus ca geamul din fata va fi pus in spatele unei borduri din beton, a.i. sa nu fie asa de solicitat.
Poate se pricepe cineva la constructii si poate aproxima banii si munca investita intr-un asemenea proiect.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
ezatemi
Member

IP:

Mi-a placut povestioara cu cosul din nuiele. Super. Si daca tot ai adus vorba, o fotografie ar risipi multe indoieli, daca acestea mai pot exista...
Relativ la ideea bazinului din beton, ma gandesc la faptul ca ii lipseste o oarece elasticitate. In plus, betonul "lucreaza" tot timpul si pot aparea fisuri. Probabil insa ca exista si solutii la aceasta problema.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai se va comporta ca o piscina, plus minus pe acolo. Executat corect bazinul nu va pune nici un fel de probleme. Cei curiosi pot cauta pe net. Sunt foarte multi maniaci care si-au facut asa ceva. Legat de costuri, se pot face foarte usor. La fel se cauta pe net pretul la ciment, armatura si caramizi/boltari. Eventual se poate turna tot din beton armat. Castigul aici fiind dat de structura unitara. Daca ma lasa lenea nitel o sa fac si un calcul din asta in mai multe variante de constructie.

Legat de poza, o sa o fac cand o sa mai trec pe la ei. E banala treaba, o vopsea cu vascozitate crescuta care s-a dat pe o structura flexibila. La cata tehnologie este acum nu mi se pare ceva extraordinar. Intradevar produsele sunt bune. Exista altele si mai bune, unele prea scumpe pentru unul de rand sau innacesibile pietei publice.

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

petrutz2003 wrote:exista, deci se poate

din cate stiu, lemnul trebuie sa "respire", daca este acoperit ermetic, in timp, se distruge, nu stiu exact cum, dar chestia e ca nu te mai poti baza pe el, pierde rezistenta, poate chiar putrezi,
treaba asta o cunosc si constructorii de case, nu acopera ermetic structura de lemn, mai ales ca la case, durata de viata este de ordinul zecilor de ani
la acel acvariu, probabil ca nu ar fi trebuit sa acopere placajele pe toate partile, sa fi lasat macar cate o latura exterioara libera
avand in vedere ca un acvariu il faci pentru mai multi ani, un risc exista

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai aici e toata smecheria. Nu se foloseste scandura de brad ci un placaj realizat din mai multe straturi. Fiecare cu rolul lui, toate impreuna oferind rezistenta ceruta pe acel tip de placaj. Sunt folosite tot felul de rasini si alti adezivi/polimeri/etc incat sa tina lemnul in stare buna mult timp.

Plus ca la confectionarea unui acvariu se vopseste doar partea interioara si cel mult muchiile superioare unde exista posibilitatea stropirii cu apa. In rest se lasa lemnul asa eventual se da peste el o protectie ceva incat sa-l lase sa respire dar sa ii ofere rezistenta la mucegai, carii sau altele.

[Yahoo!]
bamse_il
Member
[Avatar]

IP:

@ Scificuss
"Nu mai am prospectul de la o anumita firma sa dau un citat la cateva caracteristici ale unei vopsele pentru hidroizolatie sau cea pentru piscina. "

Poti sa ne spui numele firmei respective?
[Email] [Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
petrutz2003 wrote:exista, deci se poate

din cate stiu, lemnul trebuie sa "respire", daca este acoperit ermetic, in timp, se distruge, nu stiu exact cum, dar chestia e ca nu te mai poti baza pe el, pierde rezistenta, poate chiar putrezi,
treaba asta o cunosc si constructorii de case, nu acopera ermetic structura de lemn, mai ales ca la case, durata de viata este de ordinul zecilor de ani
la acel acvariu, probabil ca nu ar fi trebuit sa acopere placajele pe toate partile, sa fi lasat macar cate o latura exterioara libera
avand in vedere ca un acvariu il faci pentru mai multi ani, un risc exista

eu nu am spus nimic despre lemn, oricum ...
off:am vazut un documentar pe Discovery Chanel unde spuneau ca lemnul este cel mai rezistent material in apa
s-au gasit epavele unor vikingi, foarte bine conservate dar nu au cum sa le scoata pt ca in contact cu aerul s-ar distruge
on: proiectul mai suporta amanare, asta nu e vreme de munca....in concediu !!!!!

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: