[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu nou -discusi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
maryan84_bml
Unripe member

IP:

buna. am acvarii cu diverse specii relativ usor de intretinut cum ar fi guppy,molly,xipho, carasi,scalati,gurai..vreau sa renut si sa imi fac un acvariu de 80l vu discusi. am nevoie de sfaturile voastre pt a face acest lucru. 1) acvariu in care voi pune dicusii e acum populat cu pesti mai sus enumerati.ce trebuie sa fc? scot toata apa, dezinfectez(cu ce?) ........ 2)ce specii din pestii pe care ii am ii pot pastra pt a-i pune la un loc cu discusii poate imi veti spune ca gasesc atat de multe informatii pe net... am citit si sunt fel si fel de discutii si articole insa vreau sfatul uni crescator nu articole generalizate. va multumesc anticipat celor care imi veti raspunde

This message was edited 1 time. Last update was at 31/07/2011 10:44:03

[Email]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand acvariul tau este prea mic pentru discusi. Gandeste-te la ceva pe la 300L. In al doilea rand, dupa combinatia ta de pesti vad ca n prea te-ai documentat nici pentru acestia: Scalari, ca si discusii, au nevoie de un acvariu mai mare, sunt total incompatibili cu carasi si nu prea se inteleg cu viviparii.
Carasii papa plantele(daca ai) care ii fac pe ceilalti pesti sa se simta ca acasa. ;)

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
albinik
Junior member
[Avatar]

IP:

Intradevar, acvariul este mic pt. crescut discusiIn cel mai rau caz poti sa-l utilizezi doar pt. cresterea unui nr. de 7-8 puiuti pana ajung la 6-7 cm. dupa care sa-i muti in altul mai mare.Cat despre alte specii compatibile;;mai greu!,,,,,sunt putini cei care rezista la 30+ grade , atat cat e necesar discusului pt. o crestere corecta . Acum depinde la ce marime de discusi te-ai hotarat sa-ti achizitionezi!Pana atunci e bine sa mai citesti cate ceva despre pregatirea acvariului pt. discusi!SUCCES!

acvaristica este mai usoara decit credem noi!OK?
[Email] [Yahoo!]
maryan84_bml
Unripe member

IP:

vreau cam 6 discusi . ii iau de la un crescator si au cam 7-8cm. . as vrea mai intai sa dezinfectez tot ce se afla in acvariu . pitris filtru paitra de aer decoratiuni si altele... m-am confruntat cu ceva greseli inainte asa ca as vrea niste sfaturi ...vreau ca acest acvariu(folosit) sa fie luat de la 0. sa nu mai existe boli paraziti pt ca noii pesti sa fie in siguranta
[Email]
maryan84_bml
Unripe member

IP:

am mai multe acvarii nu doar unul.combinatia de pesti nu a fost intr-un singur acvariu .dar intrebam care din pestii avuti seunt compatibili cu discusii ..baiatul de la care ii cumpar mi-a zis ca pot lasa cu discusii si carasi si gurami si scalari si guppy si moly si xipho ca nu au nimic desi multi zic ca ar fi nepotrivit .am citit cateva articole si nu prea e asa. de asta as vrea cateva pareri de la crescatori de discusi
[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Baiatu' de la care cumperi Discusii are doar interesul sa iti vanda pestii, mai departe nu il intereseaza. smilie
Daca citesti in acest forum ai sa descoperi ca speciile enumerate de tine sint incompatibile pentru a fi tinute impreuna, asa cum ti-au spus si colegii mai sus. Iar acvariul de 80 litri nu este potrivit pentru Discusi. Eu am un acvariu de 400 litri net in care tocmai ce am bagat Discusi cu o saptamina in urma si tot mi se pare mic.

Si inca ceva: de ce nu il rogi pe baiatul care iti vinde Discusii sa iti arate si tie cum tine el acele specii de pesti impreuna in acvariile lui. Ai sa fii foarte surprinsa.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara maryan84_bml,
daca vrei discusi care nu fac probleme dupa desinfectia totala a acvariului, va trebui sa-i fierbi.
Nu-nu,... nu acvariul, ci discusii.
Discusii nu devin, ci sunt din capul locului o problema pentru cine-i ingrijeste pentru prima data.
Sa mai vrei sa-i si ingrijesti impreuna cu alti pesti, fara sa-i cunosti bine, si actionand asa cum fac cei mai multi, inainte de a afla cum, duce in cele mai multe cazuri la dezamagiri si discusi subdesvoltati, care nu-ti aduc bucurii ci necazuri.
Din cauza faptului ca in natura traiesc si sunt adaptati la un mediu aproape steril, adusi in acvariul cu o incarcatura enorma de bacterii si in care parazitii lor gasesc un mediu ideal de desvoltare, chiar si in filtre, daca n-ai nisip si plante, nu se pot apara de ei si va trebui sa-i aperi tu. Indiferent cat de bine dezinfectezi acvariul si restul dotarilor, nu vei scapa de paraziti, pentru ca discusii ii cumperi cu paraziti cu tot.
N-are rost sa te amagesti ca tratezi pestii si-i scapi de boli, pentru ca asta nu reusesc nici discusari cu multa experienta. Sa ingrijesti discusi inseamna sa duci o lupta permanenta cu probleme care nu se mai termina. Probleme nu sunt doar bolile, ci si reproducerea, selectia, dorinta de a obtine discusi din ce in ce mai frumosi, etc.
In cel mai bun caz, poti sa-i ingrijesti, dupa ce stii cum, intr-un acvariu plantat, sa reproduci ca sa ai mereu altii care-i inlocuiesc pe cei care se inbolnavesc si mor mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat de bine-i ingrijesti, sau cat sunt de robusti. Poti sa si cumperi altii ca sa-i inlocuiesti pe cei disparuti.
Va trebui sa sti sa alegi ce-i bun din ce-i rau, daca nu fac banii alegerea in locul tau. Varietatea, forma, dimensiunea, culoarea corpului, culoarea desenului, culoarea ochilor, caracterul, starea sanatatii, toate sunt importante. Daca le neglijezi la cumparare te vei necaji mai tarziu, cand le vei vedea si vei stii mereu ca pestii tai sunt de calitate slaba. Discusii traiesc, daca au conditii bune de viata si sunt robusti, fara defecte genetice mostenite, 4-7 ani la un discusar bun, si pana la 15 ani la unul foarte bun. Sa cumperi discusi foarte buni si sa nu stii sa-i ingrijesti ar fi o cheltuiala mare, nejustificata. Ideal ar fi sa cumperi avand un om priceput langa tine, care te poate sfatui.
Dar nu unul care stie ca se pot tine in conditii bune, in aceeasi apa, pesti care au nevoie de conditii total diferite de viata. Nu cumpara pesti de la persoane diferite, daca n-ai un acvariu de carantina si nu stii sa-i carantinezi. Renunta la ceilalti pesti, curata acvariul si ustensilele sumar, fara detergenti, fara sa le desinfectezi, si pune-ti filtrul biologic sa functioneze impecabil. Pentru asta trebuie sa stii sa faci ciclarea fara sa ai pestii in apa si sa verifici functionarea, adica sa masori amoniac, nitrit si nitrat, nu cu teste pe fasii de hartie, ci cu solutii sau cu aparate de masura electrice.
Mai trebuie sa stii ce duritate are apa si cum s-o modifici daca nu-i potrivita. Intereseaza-te ce hrana le trebuie si dac-o poti procura. Discusii sunt extrem de pretentiosi in ce priveste hrana, iar hranirea lor este o stiinta in sine. Unele feluri de hrana care le plac contamineaza pestii cu paraziti sau ii inbolnavesc, altele care nu-i inbolnavesc sau contamineaza vor fi acceptate foarte greu, lucru grav la pestii aflati in crestere, pentru ca daca nu se hranesc normal raman mici si deformati si nu mai recupereaza niciodata pierderea.
Hrana care le place si nu-i inbolnaveste totdeauna, ci doar cateodata, e scumpa sau necesita multa munca la preparare. Bolile lor sunt foarte greu de diagnosticat fara analize microscopice, parazitii sunt deseori rezistenti la medicamente. E mai usor sa previi inbolnavirile, decat sa vindeci pestii, dar pentru asta trebuie sa fi disciplinat si sa stii ce si cum faci.
Bineinteles ca trebuie sa sti mult mai mult decat am scris eu aici, exista biblioteci intregi pline cu carti care contin informatii despre discusi. Pestii astia nu-s potriviti pentru cine crede ca poate trai si fara ei.
Noapte buna,
Ioan
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Superb! Un rezumat care mie cel putin mi-a deschis ochii in privinta cresterii si ingrijirii discusilor.
Nu e de joaca! E treaba serioasa.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: