...a aparut o problema,pana acum era totul ok cu bomba co2,dar am rupt din greseala pipa si acum in loc sa imi iese incontinuu acele firicele de co2,imi ies doar bule mari de co2,la intervale de cateva secunde...in felul asta mai ramane co2 in acvariu?
IP:
num, nu mai ramane si poti folosi piatra de aer fina (acuma ma mandrecs cu ea ) ca scoate firicele foarte fine(da foarte) , am dinaceea alba si e cam casi cu tableta...
sal.am o mare rugaminte,am cumparat de curand PROFLORA bio80...am acvariul de 150,dar din pacate nu mi-a scos nici o bula pana acum,am crezut initial ca imi scapa pe undeva,dar nu asta este.temperatura este ok,am pus recipientul pe Capac...nimic.
Rugamintea mea este sa-mi da-ti o reteta pt bomba...una exacta....am tot cautat pe forum si nimic exact.
Multumesc...astept un mic ajutor.
I-a explodat cuiva pana acum bomba CO2? Sticla mea s-a intarit (nu chiar ca piatra dar pe aproape) desi am facut reteta pentru 2L in 2,5L.E normala treaba asta?
This message was edited 2 times. Last update was at 25/12/2012 04:02:49
se mai intampla, dar din fericire intamplarile astea sunt rare. Sa folosesti sticle de presiune nu de apa plata. Sticla se face cu adevarat tare. Presiunea o sa scada odata cu consumarea amestecului
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
Pai de Coca-Cola am,dar imi era aiurea ca poate nu tine.M-am culcat la 4 si mi-am pus alarma la 6 sa vad ce se intampla.Sticla e in continuare asa si acum,dar se poate apasa pe ea,deci nu e cine stie ce presiune,am pus-o putin mai departe de semineu,din cate am citit caldura grabeste procesul.
nu trebuie sa stea langa semineu ca altfel va face mai multa presiune decat poate elibera si poate face bum. Nu stii ca este de evitat ca flacoanele aflate sub presiune sa fie ferite de surse de caldura?
am citit reteta pe care o folosesti si nu stiu ce sa zic de bicarbonatul de sodiu pentruca eu nu am folosit. In caz ca vrei sa mai citesti despre o alta reteta( tu folosesti care crezi tu) :
Reteta co2
Ingrediente necesare:
- 500gr zahar
- 2 plicuri gelatina dr oetker
- 1 plic drojdie uscata dr oetker
- 1 sticla pet 2,5l( sticla de bautura acidulata, gen coca-cola, pepsi, NU DE APA PLATA)
Mod de preparare:
1) Gelatina din cele doua plicuri se pune
la inmuiat intr-un vas cu 150ml apa rece.
Se lasa 15 minute.
2) 500gr de zahar se amesteca cu 500ml apa, se pun pe aragaz
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana
zaharul se omogenizeaza.
3) Peste amestecul de apa cu zahar se pune gelatina inmuiata,
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana la primul clocot.
(daca se fierbe, gelatina nu isi mai face treaba)
4) Dupa primul clocot, se ia de pe foc, se lasa putin la racit cat sa puteti
pune in sticla de plastic. Se scoate sticla la rece, pana ce amestecul se raceste, si se poate baga
la frigider. Se lasa pana amestecul se intareste.
5) Dupa ce s-a intarit, se amesteca 150ml apa calduta cu o lingurita
rasa de drojdie dr oetker si se toarna incet in sticla
peste gelatina.
Cam asta e tot. Dupa 2-3 ore incepe sa produca gazul, asta in functie de temperatura din camera.
Bafta!