[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Co2 : metoda drojdie si zahar  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2688
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

furtunul trebuie sa fie special de co2 pentruca altfel se va descompune si iti va infunda difuzorul

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

si asta se gaseste presupun in horbach la raionul cu pesti?

Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

Uite aici aici schemele in cauza:

image

Diferenta e ca in cazul tau nu o sa ai reactor, pentru a simplifica lucrurile.

Si o alta idee:

image

Partea cea mai complicata este confectionarea capacului sticlei de CO2, dar daca ai putea gasi ceva de genul valvelor de mai jos, ai avea un capac etans 100%.

image image

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 2688
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

nu stiu, dar la reef se gaseste cu siguranta, sau la alte magazine de specialitate. Odata am incercat si eu sa folosesc furtun transparent pe care de altfel il foloseam cu succes la pompa de aer, dar folosindu-l la co2 am vazut cum se descompunea. Dupa un timp de...am vazut ca nu mai scotea bule difuzorul si sticla se intarise fff tare( gandeste-te ca drojdia produce permanent gaz, si de acolo presiune)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

alex24 wrote: si asta se gaseste presupun in horbach la raionul cu pesti?



Iti trebuie furtun din silicon... poti incerca si cu furtun simplu de aer, ca sa-ti faci mana, dar nu uita sa-l schimbi dupa... daca la Horbach e inchis

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

o sa incerc cu asta ca asa-s eu cand ma mananca tre sa ma scarpin numai decat si sa vedem ce o sa iasa
dar daca vad ca furtunul se duce dracu pot opri (dezamorsa) bomba cu un robinet pana la inlocuirea furtunului ? sau imi bubuie nebunia asta in dulap?
noaptea este mai indicat sa o opresc sau o las sa mearga nonstop?

dupa primul raspuns ma apuc de treaba urati-mi succes
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

Stai calm ca furtunul nu se va deteriora in cateva ore si nici zile...
Nu, nu poti opri bomba... presiunea va creste si risti sa-ti bubuie! Dezavantajul la astfeld e instalatii este ca nu prea ai control... deci va trebui sa mearga non-stop.

De oprit... desfiletezi dopul foarte incet, CO2 iese... si gata. Banuiesc. Nu am oprit niciodata asa ceva.

Bafta,

This message was edited 2 times. Last update was at 27/12/2012 17:11:40


Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

in sticla de 0.5l se pune apa normala sau vreun amestec special( am vazut un coleg care folosea ca numarator o seringa in care a vea un lichid alcoolizat sau ceva de genul ??
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

Apa normala, 24-30 Celsius

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 927
Location: Iasi
IP:
Offline

Adrian Ionut wrote:De oprit... desfiletezi dopul foarte incet, CO2 iese... si gata. Banuiesc. Nu am oprit niciodata asa ceva.


Asa am facut eu aseara,dar m-am gandit la altceva:

Iau o sticla de 1-2 litri in care bag un robinet ca la bomba.Seara cand vreau sa opresc CO2-ul,opresc bomba,conectez furtunul de CO2 la sticla goala (pe care apas bine ca sa iasa aerul)dau drumul la bomba si bag CO2 in sticla goala,ca sa nu il pierd degeaba,iar bomba pana dimineata genereaza alt CO2.In caz ca nu genereaza destul (desi ma indoiesc) folosesc sticla in care am strans CO2-ul seara,sau o folosesc chiar cand se termina bomba,pana fac alta.

Ceva sugestii de imbunatatire a "sistemului"?

This message was edited 3 times. Last update was at 27/12/2012 21:20:49


Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 927
Location: Iasi
IP:
Offline

Si daca tot nu am somn (de la cola se trage),pun si o poza:

http://cozman.sunphoto.ro/Restul/84457655

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

Nu stiu ce sa zic, n-am facut niciodata sa ceva... pare ingenios, acu' insa sa mai si mearga...
Cu siguranta iti va raspunde cineva... dupa ce se termina sarmalele si vinul, si lumea se va apuca iar de acvaristica

Eu in curand scap de "bombe", ca o sa trec la un sistem presurizat, cu butelie de co2 si tot dichisul

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
Cosmin
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/08/2012 22:47:56
Messages: 927
Location: Iasi
IP:
Offline

La mine nu se merita sa imi iau sistem presurizat la acvariul meu de 40 de litri.In primavara cand trec la unul de peste 100 poate .

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.


42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

Depinde... sunt persoane (unele chiar pe acest forum) care au asa ceva chiar la acvarii de 20L.
Depinde de ce vrei sa faci...

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

salutare am revenit cu info bomba mea este formata din
o sticla de cola 2,5l
o sticla de cola 0,5l
amestecul din 1,4l apa 27 grC
o cana de zahar
o lingurita de bicarbonat si una de drojdie la pliculet

observatii:
in momentul in care am facut amestecul, si am dat drumu la robinetul bombei in numaratorul de bule a facut cativa bolboroci ,deci o reactie a fost ceva acolo dupa care pana am montat furtunul in acvariu si am lasat bomba" pe liber " nu sau mai format nici o bula de aer nici nimic
---poate sa fie din cauza ca s-a racit apa ? in dulapul unde sta la un loc cu filtru extern sunt 24-25 grC si intuneric banuiesc ca nu ar fi asta o problema si ca incet incet se vor forma gazele mult dorite
---sa fie din cauza ca "reteta" era pentru o sticla de 2l?
astept pareri merci

This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2012 17:21:58

Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

In mod normal dureaza ceva pana ai primele bule... de cat timp ai instalat bomba?
Esti sigur ca nu ai scapari de gaz pe nicaieri? Daca agiti bomba un pic, ce se intampla?

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

am bagat-o acum 10minute
prima am vazut ca nu are nici o reactie am desfacut-o si am facut alta compozitie cu apa mai calda si am pus sticla si intr-un vas cu apa calda ca sa grabesc un pic procesul(pe principiul ca: stiu eu ce fac)
acum astept mai ceva ca un copil cadoul sub brad
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

nici de data aceasta nu se cunoaste nimic , gaz nu cred ca pierd am incercat cu putin scuipat pe dop si am strans de sticla, nu se vede nimic
treaba esdte ca nici macar nu se intareste sticla cat de cat, dar asta este noi' fi eu bun de terorist
mai asteptam
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 05/02/2004 14:24:13
Messages: 472
Location: Canada - Montreal
IP:
Offline

Ti-am spus ca poate dura ceva pana incepe CO2-ul sa iasa... un pic de rabdare, o sa vina

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
alex24
Member

Joined: 28/10/2012 21:39:23
Messages: 262
Location: bucuresti ; unirii
IP:
Offline

gata maestre adrian iti multumesc tie si celorlalti colegi care m-au inspirat in crearea acestei minunatii
in momentul asta este o bula la 3-4 secunde probabil ca va creste intensitatea , iar atunci trebui sa mai reduc din robinet (spers sa nu bubuie sticla acolo )
furtunul cu lemnul de tei l-am pozitionat sub spraybar inca nu vad sa imprastie acele mici bule in acvariu majoritatea dintre ele spargandu-se la suprafata(este normal?)
inca nu ma duce capul ce fac eu cu bomba in noaptea asta? oare daca las 1-2 bule pe secunda dimineata voi gasi pestii cu burta la plaja?ma gandesc sa nu o opresc
o seara buna va doresc
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com