[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Stai linistit. Nu radem, poate doar la urma cand totul e bine mersi. Cat de mare ii femela? Cei doi trebuie sa fie cam de aceleasi dimensiuni pentru rezultate cat mai bune. Daca e ea mai mare decat el, nu e prea ok. Din poze pare destul de mic masculul tau. Efectueaza schimburi de apa mai dese si urmareste-l atent.
Trebuie lasati sa se vindece acuma, cel putin femela. Pana la urmatoarea reproducere mai lasai vreo 2-3 saptamani. Cat despre cocoasa, nu stiu...sa nu fie lovit si sa se fi umflat in locul respectiv. Inainte cum era? Da mai multe detalii. De cat timp a aparut, daca a aparut dupa ce ai facut ceva anume cum ar fi modificari la acvariu, mutari sau dupa ce ai incercat sa ii reproduci... etc. Din pozele tale nu se vede clar ce si cum.

Inca ceva. Am vazut ca ti acvariul chiar langa geam. Acuma ca vine iarna nu, dar vara s-ar patea sa ai probleme cu algele. Cauta un loc mai ferit de lumina naturala. Oricum vad ca ai ceva lampa deci lumina o sa fie in acvariu si fara sa fi nevoie sa il ti langa geam.
Dropsy e o boala de care sufera pestii. De obicei e fatala, mai ales cand deja pesti sunt umflati.

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

Ai mai multe poze mai in josul paginii.
bogdanlto wrote:Acvariul in care am incercat reproducerea .

Incalzitor de asta am si eu in acvariul masculului. Isi face treaba calumea.
image
Acvariul, a suferit modificari intre timp. Nu mai arata chiar asa.

Vezi sa nu aiba dropsy, pare cam umflat. Manca, e activ(activ pentru un betta)?
Din moment ce nu poti sa le oferi conditii pentru ce vrei sa ii mai si inmultesti? Ii ti in sticle?
Genul asta de sticle?
image

Oricum, betta are nevoie de o temperatura mai ridicata, asta fiind singurul capitol la care este mai sensibil. Recomandat ar fi intre 25-28 de grade.
Cat despre "cocoasa", pune o poza sa vedem si noi exact ce si cum. S-ar putea sa fie doar posomorat si sa stea asa. Daca are voalurile mai lungi poate si astea il fac sa arate asa. Oricum betta nu este un peste "drept" de felul lui.

Inca ceva, nu mai chinuii saracii pesti doar de dragul " de ai inmulti". Intai incearca sa le oferi conditiile necesare. Citeste pe aici mai multe legate de inmultirea lor si ai sa vezi. Daca nu faci ce trebuie risti sa ramai fara ei.
Fa ce iti place, doar fal cu cap. Asteptam poze si amanunte cu ce si cum ai de gand, cand te apuci de el. Casa de piatra la sorata si numai bine.
Bine ai venit, ape limpezi sa ai si pesti cat mai fericiti si sanatosi.
De meritat nu ma indoiesc ca merita. Sunt chiar superbi si ca colorit si ca "prestanta". Sper sa vedem curand un filmulet si cu puiuti. Sa ai mare grija de ei. Stiu ca o sa ai, din moment ce au ajuns sa iti depuna, dar sti tu, orice incurajare de bine e un plus pentru moralul cuiva.

Am vazut si restul filmuletelor. Daca in primu nu prea am vazut mare lucru(decat niste cafteli grozave aplicate celorlalti) in urmatoarele filme se vede mult mai clar imperecherea propriu-zisa. Inca o data bravo tie si lor. Banuiesc ca tu esti nasul, deci sa iti traiasca finuti!
Am vizionat momentan doar primul filmulet. E chiar super. Norocosule! Masculul ala e urias, ce cafteala le-a dat celorlalti, ma mir ca mai veneau pe acolo. Acuma o sa ma uit la celelalte. Mersi pentru ca te-ai gandit si la noi!
Banuiesc ca cei care aveti melci pomaceea de ceva vreme ati observat deja comportamentul asta la ei. Eu am vreo 8 in acvariul de 100 L, poate de asta mi se si pare ca ii vad atat de des parasutandu-se. Lucrurile stau cam asa. Se suie in sus pe sticla, se urca pe plantele de la suprafata, stau ce stau acolo si efectiv se arunca/dezlipesc si se lasa sa cada pe fundul acvariului. Dupa ce petrec ceva timp pe piertis, reiau traseul. Stiam eu ca pomaceea pot fi in multe feluri, dar ca le plac sporturile extreme nu stiam.

Pareri?
Si eu sunt curios sa vad ce iese, mai ales ca si eu planuiesc sai inmultesc, doar ca femela mea e inca mica. Multa bafta si sa ne ti la curent!
Nici eu nu sunt expert, dar cred ca ai omis cativa pasi.

Detalii acvariu:
1. Ai nevoie de un acvariu separat, fara substrat/pietris pentru a limita pierderile de icre.
2. Apa sa fie evident cat mai curata. E nevoie si de un incalzitor pentru a avea o temperatura care sa favorizeze dezvoltarea viitorilor betani, adica undeva in jur de 29-30 grade celsius.
3. Nivelul apei sa nu fie mai mare de 10-15 cm pentru a nu il obosi prea tare pe viitorul tatic.
4. Cateva plante de suprafata pentru a il ajuta pe betta sa ancoreze cuibul
5. 2-3 refugii, gen nuca de cocos, ornamente de acvariu de lut sau stiu eu ce mai gasesti prin magazine sau de ce nu home made. Am vazut chiar recomandari de genul: cutie de medicamente taiata la ambele parti.

Detalii legate de pesti:
1. Atat masculul cat si femela sa fie izolati de alti pesti minim cu o saptamana inainte.
2. In aceasta perioada trebuie hraniti bine, hrana sa fie cat mai variata, de preferabil vie, daca nu congelata sau orice altceva de calitate.
3. Masculul trebuie introdus in acvariu cu 1 zi inaintea femelei pentru a isi lua in stapanire noul teritoriu.
4. Femela daca se poate, tinuta intr-un acvariu de preferinta langa cel al masculului pentru a face cunostinta.
5. De preferat ar fi ca cei doi sa fie de dimensiuni apropiate
6. Daca ai posibilitatea de la nr.4 e foarte bine deoarece masculul va grabi contruirea cuibului pt a impresiona femela.
7. Daca femela e disponibila va afisa niste dungi orizontale pe corp, daca nu, sa nu o pui in acvariu alaturi de mascul pt ca se va lasa cu o cearta in toata regula, cu posibile victime.
8. Dupa ce ii pui impreuna si daca sunt compatibili, vor "dansa" in sensul ca masculul o va imbratisa pe femela care ma elibera icrele, masculul fecundandu-le in acest timp. Procesul "imbratisarii" s-ar putea repeta de mai multe ori in functie de cate icre are femela. Masculul le va aduna pe toate(de asta e important ce am scris la detalii acvariu, nr.1) si le va pune in cuib. Sunt femele care participa si ajuta masculul, dar majoritatea sunt alungate de acesta, posibil mai violent decat alte dati, moment in care e recomandat sa scoti femela cu grija pentru a nu strica cuibul.
9. De aici incolo se va ocupa masculul de ingrijirea lor. Puii ies de regula dupa 24-30 de ore in functie de temperatura din acvariu.
10. Cand puii vor incepe sa inoate orizontal, trebuie scos si masculul, pentru a nu deveni hrana vie pt acesta.
11. Dupa scoaterea mascului puii vor trebuie hraniti, recomandate fiind ouale de artemia sau daca nu miez de ou fiert bine, desi varianta din urma nu e prea recomandata deoarece poti avea probleme cu calitatea apei.

Detalii despre cum sa ingrijesti puii mai poti citi pe aici, sunt multe topicuri legate de inmultire la betta. Bafta.
Te inteleg. Si eu am 2 zebre in acvariul neonilor care nu prea au ce cauta acolo si mie greu sa le dau. Oricum mi-am facut sange rau si le-am promis deja cuiva. Problema e ca nu le pot prinde momentan. Cand o sa schimb apa mai vad...

Sincer, sper sa treci cu bine peste problema asta de compatibilitate. Unii pesti se mai dau pe brazda, altii din potriva se invata cu obiceiul rau si continua asa. Sper sa fie prima varianta la tine. Ar fi o solutie sa mai iei ceva de decor, gen plante cum ai zis sau o buturuga...
Uita-te si aici. http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

adelinaana wrote:aaaa...ma gandeam sa iau niste neoni sa-i pun in acvariu cu Mihai. pe unele site-uri am citit ca nu e nici o prob., pe alte am citit ca ar putea aparea probleme. voi ce parere aveti?

Eu iti recomand cu caldura sa renunti la asemenea idei pe viitor. Betta si neonii=o ceata de samurai beti improtriva a niste pusti de gradinita.

Legat de imperechere, poate avea oricand atata timp cat ambii parteneri sunt de acord. Daca face cuib de spuma inseamna ca e disponibil, dar nu iti recomand sa ii imperechezi daca nu le oferi conditii. Intai zic sa te documentezi sa vezi cam ce le-ar trebui si apoi sa treci la treaba daca chiar vrei puisori.
Ia vezi pe aici poate gasesti ceva. Sunt mai multe site-uri de genul asta online.

http://www.fishdeals.com/fish_diseases/stressdisease.shtml
Pune o poza sa vedem cat de mari sunt. Oricum, sunt mult mai vulnerabili ca si adultii. In maternitate ii ti cat trebuie, nu le dai timp. Aveti o luna sa cresteti apoi vedeti voi ce si cum. Cat despre botia, nu ma pronunt pentru ca nu am avut inca de a face cu ei. Ca pesti cu rol de sanitari am avut doar pleco, cory si sae.
Diurpaneus wrote:Intrebare...de ceva timp mi-am cumparat 3 botia modelul acela mai lungi si gri tigrati. Nu stiu daca e vreo coincidenta sau nu dar de atunci puilor mei de guppy si molly galbeni au inceput sa le dispara cate un ochi....credeti ca e din cauza pestilor botia sau pur si simplu se mai intampla....desi mi-e greu de crezut...mai ales ca abia astazi am vazut ca doi guppy de vreo luna au lipsa....si stiu sigur ca atunci cand i-am luat din maternitate erau ok. Multumesc

Puii de regula, de orice "rasa" nu au ce cauta la un loc cu ceilalti pesti, exemplu concret l-ai dat chiar tu, sunt hartuiti/mancati/mutilati. De asta exista maternitati. Nimeni nu iti poate ghici exact cauza la problema ta, doar daca nu cumva "ai norocul" chiar tu sa ii surprinzi pe vinovati asupra faptului. Daca mai ai posibilitatea, tine puii separat si o sa vezi ca nu o mai ai lipsa de ochi la inventar.
Eu am acvariu si la lucru si de ciuda ca nu mi-am putut luat cativa pentru cel de acasa, am adus aici mai multi(initial fiind doar unu mare si gras si batran de vreo 1 an jumate - 2). Acuma sunt 7 cu tot cu cel mare, care zici ca e pack leaderul lor. Toti aia mici il urmeaza si ofera un spectacol frumos atat pentru mine cat si pentru clienti care zic ca uite e mama cu puii.

Deci, ei se simt mai bine daca sunt in numar mai mare, cel putin eu asta vad chiar in momentul in care iti scriu acest post.
Daca vezi aripioare ciupite sau efectiv rupte la cory eu zic ca ii muti in alt acvariu. Problemele e mai bine sa le previ decat sa le rezolvi. Ori dai pe cory astia si cumparati altii mai mari care "sa se inteleaga" sau ma rog, tolereze cu tetra aia smecheri ai tai.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: