| Message |
|
|
Frumosi pestani, sa-ti traiasca!
|
 |
|
|
Bine ai venit! Fiecare om cu pataniile lui. Eu am "nerorocit" un acvariu cu un betta cu tot cu pui acus vreo cativa ani fapt care m-a determinat sa renunt la pesti si acvarii pana acum o luna cand nu am mai rezistat.
|
 |
|
|
cirotariu wrote:E, si ca euforia sa fie completa, se pare ca si Blyxa azi s-a hotarat sa se apuce de perlat (la nivel de incepator, normal). Deci pana si acvariul cu "toata fiinta lui" se bucura ca am revenit pe forum. Nu injurati filmarea, ci omu' din spatele aparatului
http://www.youtube.com/watch?v=TMFFkzBqeN4[youtube]
Dupa toate prin cate ai trecut eu zic ca meritai surpriza asta placuta. Ne bucuram si noi alaturi de tine. Cu tot cu ups and downs-urile tale eu zic totusi ca esti un exemplu de urmat pentru cei care vor sa obtina si ei rezultate frumoase si sunt mai la inceput. Bravo tie si nu te mai tot autocritica(lasai pe altii s-o faca) pentru ca filmutelul chiar e ok, de unde reiese ca si cameramanul nu e chiar un neica nimeni in ale meseriei respective.
|
 |
|
|
|
Daca sti ca nu e bine sa fie tinuti impreuna, te asigur ca o sa ai toate sansele sa apara si pesti ciufuliti sau doamne fereste de mai rau.
|
 |
|
|
Mariane omule esti ....ESTI ma!!  Superbe pozele ale, desi superb e putin spus. Ma refer bineinteles la pozele cu acvariul tau. Si celelalte sunt frumoase! Multa bafta si sa te bucuri de el cat mai mult, chiar meriti la ce ai acolo!
|
 |
|
|
Antoniot wrote:Bogdan ce ai tu pe creanga este cu totul alceva, chiar mi ar placea sa am si eu o tufa ca a ta.
Alga de care zic eu nu o doresc nimanui s o cunoasca.
Este ca un fel de matasea broastei.Daca se nimereste un firicel practic invizibil iti nenoroceste tot aspectul acvariului si nu mai scapi de ea decat daca arunci tot(inclusiv decor, nu merge nici daca le fierbi) si inlocuiesti.
este exact cu cea din linkul dat de lazarginel.
Aia da pacoste pe capul omului. Am si eu o minge de cladophora si chiar da un aspect frumos coltisorului din acvariu unde si-a gasit locul. Chiar m-am speriat dupa ce am citit postul lui Antoniot, dar m-au linistit linkurile lui lazarginel. Chiar nu ma mir ca japonezii s-au atasat de ea, pare de-a lor!
|
 |
|
|
Chiar arata....natural. Respectele mele.
Eu inca nu am cochetat cu moss pentru simplu fapt ca nu am de unde sa iau momentan, pe aici fiind cam pustiu.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit adrian. Esti printre putinii romani-nemti. Foarte bine faci ca te documentezi. Multi iau acvariul, pestii si apoi cand apar problemele cauta sfaturi si se documenteaza.
|
 |
|
|
Mentioneaza si sursa booghi.
|
 |
|
|
Niste poze ar fi super si nu uita sa pui la profilul tau locatia. E considerat ca fiind un gest politicos.
|
 |
|
|
Vezi sa nu fie bolnav. Daca i se macina aripioarele s-ar putea sa fie infectat cu vreo boala. In Engleza ii zice tail rot sau fin rot. Se poate trata. Daca sti engleza citeste mai multe aici: http://www.bettatalk.com/betta_diseases.htm
Daca zici ca il ai de o jumatate de an nu stiu cat de batran poate fi. Poate l-ai luat deja batran. De cand l-ai luat a mai crescut? S-a dezvoltat, s-au a ramas la fel? Multi iau betta adulti doar pentru ca arata bine si nu ajung sa se bucure de ai. Eu ii iau "adolescenti" si am ocazia sa ii vad cum se dezvolta.
Oricum, daca le oferi conditii optime pot trai si mai mult de 3-4 ani. Perioada optima de imperechere si de activitate e cam pana la 2 ani, desigur sunt si exceptii dar cam pana la varsta asta sunt mai activi. Apoi devin si ei niste batranei draguti si lenesi.
|
 |
|
|
Bine ai venit. Tare faza cu filtrele!
|
 |
|
|
Nu este nici un bai, mister rezolvat. Nici eu nu m-am prins la inceput ca va-ti referit la mascul. 
|
 |
|
|
Daca va uitati mai atent la poze, vedeti ca am scris acolo clar denumirea la poza cu femela "femela betta". Si normal ca albastrelul e mascul.
|
 |
|
|
Asta e la voi mascul?

|
 |
|
|
Nu face nimic, m-au mai botezat si altii. Oricum am mai luat ceva "bunatati pentru el azi. O buturuga si inca ceva plante. Poze dupa ce vad cum se ocomodeaza pestii cu noile "jucarii".
|
 |
|
|
LUPmic wrote:Nu stiu de ce, dar am impresia ca femela aia de Betta e mascul!
Dar poate ma insel eu.
Te asigur ca te inseli. E destul de mare ca sa imi dau seama.
Ozy mersi, ma bucur ca iti place.
|
 |
|
|
|
Mai toate speciile pe care le am au mugurei si par ok. Chiar ma mir cum de au supravietuit unele avand in vedere ca le-am tinut intr-o oala cam vreo 3-4 zile inainte sa le pun in acvariu. Stiu ca e cam slaba lumina dar momentan asta e tot ce se poate. O sa mai iau un t8 mai incolo daca o sa stau mai bine cu banii.
|
 |
|
|
Am uitat sa mentionez ieri ca am si o femela betta micuta inca acolo.
|
 |
|
|
gargamel85 wrote:
Dolly wrote:Bine ai venit!
Hasemania cu carasi si molly? Sper ca glumesti...Iar daca nu e o gluma, citeste despre cerintele fiecarei specii in parte!
si astazi inca 2 sanitari micuti...nuj de ce nu merge combinatia pentru ca se inteleg de minune..caraseii toata ziua mananca..iar ceilalti nu se deranjeaza intre ei
Nu privi lucrurile doar cum le vezi astazi. Trebuie sa te gandesti cum se vor simti pestii aia cand vor creste. Trebuie sa intelegi ca oamenii astia nu scriu degeaba ceea ce scriu si ca au ceva experienta.
|
 |
|
|