Am mai adaugat 2 conditioneri al lista, din care unul pare foarte interesant, APT Pure, de aceea l-am si achizitionat sa l testez. Am luat varianta standard la 300ml, las poze mai jos.
Nu stiu mare lucru de producator, dar stiu ca este un acvarist fff bun din singapore, si produsul e made in singapore...acum vedem. Cel putin la inceput mi-a lasat o impresie buna, are un ambalaj frumos cu sticla ce are pompita de dozaz, 1 doza - 1ml.
Mai multe aici : https://www.2hraquarist.com/products/aptpure?variant=39505988943949 Sau aici: https://www.nevertebrate.ro/conditioner-schimb-de-apa-apt-pure-300ml-51155
Aurel79 wrote:Subsratul este doar pietris de granulatie 2-4 care imita culori naturale (NU rosu/verde/albastru sau alte asemenea minuni)
Am bacterii fiole Bio Digest Prodibio - sunt ok?
Mai am o intrebare referitoare la filtru (indiferent ce model Eheim voi lua pentru ca Eheim va fi cu siguranta): am vazut ca sorbul pare ca are fantele de absortie cam largute si imi este frica sa nu imi aspire crevetii mai micuti . Aveti vreo idee cum as putea face sa reduc acest risc? Sa incerc sa ii adaug un burete sau altceva? (prefiltrul intern stiu ca ar fi ok dar incerc sa nu mai ocup spatiul din bazin)
Multam'
e ok substratul, doar granulatia e putin mare, ideal este 1-2mm. De aceea iti este tot timpul substratul murdar pentru ca intra mizeria in el si nu ai cum sa o scoti pe toata...ramane acolo.
In substrat de granulatie mai mica nu intra asa multa mizerie....
Poti sa cureti / speli bine substratul cu apa de la robinet calduta, dar atentie ca vei destabiliza putin acvariul....asa ca musai sa ai bacterii la indemana...si asa totusi as fi putin precaut, ma refer pt vietati.
Nu ne ai spus ce substrat ai acum....ca sa vedem daca e ok sau sugeram altceva.
Peretii acvariului ii speli bine cu burete si apa calduta, poti folosi si otet si sare neiodata...poti si doar cu apa calduta si burete. Dar daca vrei sa fii sigur ca ai dezinfectat poti sa folosesti si otet, sare neiodata sau clor.
Atentie sa limpezesti bine bine de tot!
Chiar merge bine pana acum. Sunt foarte multumit. Vedem ce ne rezerva viitorul.
Plantele o duc bine, microsorum petite are 2 frunze uscate, dar 1 o avea de la inceput ??...in rest plantele merg ok. De vreo 2 saptamani am crescut timpul de iluminare la 5 ore si 15 mi si pe viitor voi mai creste treptat pana pe la 7-8 ore pe zi.
Vietati, cei 2 creveti red cherry sunt ok, doar unul din ei parca s-a mai albit putin. Melcul ramshorn este ok doar ca i s-a albit cochilia, cred ca lipsa calciu. Oricum pe viitor planuiesc sa mai adaug 1-2 creveti si 2 melci.
In rest, mergem inainte cu mare nerabdare si incredere ??
Chiar arata bine dupa ultimele modificari facute! Felicitari!
Se poate.....si se vede evolutie mare. Valorile masurate la apa eu zic ca sunt ok, nu te stresa prea tare.
Un fundal negru sau mat ar merge ok....
Si eu zic sa mai pui ceva plante, mai ai putin loc, dar poti face asta si pe viitor.
La CO2 nu ma pricep....ca nu am la niciun acvariu, o sa ti raspunda colegii.
Instalatiile care le ai pe acolo sunt interesante si e bine ca ai investit atatea pentru inceput si primul acvariu.
alinutz80 wrote:Da, ajuta sa fie unul day si unul nature. Apoi peste ceva timp il schimbati si pe cel day si e tot ok.
Am schimbat unul din leduri, si anume ledul day cu natureiar acum am un led day light si unul nature light. Dar aici nu cred ca inteleg corect ce vreti sa spune-ti. Ar trebui sa achimb ambele leduri si sa am doua led nature? Sau sa raman la combinatia day-nature?
Multumesc
A doua parte a mesajului îmi apartine, am dat-o putin pe langa cu citarea si nu stiu sa repar problema )
Ramaneti cu combinatia day-nature.
Pe viitor, veti puteti schimba si led ul day care e mai vechi, neoanele se invechesc si nu mai dau aceeasi lumina ca si la inceput. Eu zic la 1 2 ani trebuie schimbate.
Si eu am gramada.....chiar gramada! intr-unul din acvarii am full house ca sa zic asa......dar nu prea vrea lumea la Cluj...deja le am dat la toti cati au vrut, for free
narcis wrote:Sera siporax este material filtrant biologic. Sa nu incurcam, sunt inele ceramice poroase, din sticla sinterizata. Cele pentru filtrare mecanica sunt netede, nu poroase.
@ Samy Nu generaliza, fiecare bazin cu specificul sau, materialele mecanice fac ce trebuie, opresc impuritatile mici sau mari.
Absolut de acord cu Narcis in totalitate, si asa si este.
Inelele Sera nu sunt doar sticla sinterizata, mai sunt si poroase..... Narcis a explicat f clar, zic eu.
dan.pavelescu wrote:E mai comod in pdf. Xls trebuie descarcat si trebuie deschis in Excel/Libreoffice Calc/etc
Pdf-ul poate fi deschis direct in browser, intr-un tab nou. (nu conteaza daca ai sau nu un pdf reader instalat, valabil si pentru telefoane)
No ca bine zici. In trecut nu puteai deschide pdf urile fara pdf reader.....
Da, ajuta sa fie unul day si unul nature. Apoi peste ceva timp il schimbati si pe cel day si e tot ok.
Umpleti filtrul cu tot ce aveti acolo (bineinteles cat incape in sertare) ca si material filtrant si e fff ok. Ascultati ce a zis colegul de mai sus.
@eversad - Nu stiam ca siporax face si filtrare mecanica, de fapt nu cred ca face decat biologica, nu am gasit un articol sa spuna altceva...dar e posibil. Daca ai ceva articol te rog sa l pui aici.