[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P

image
image
image
image
image
image

Si sfiosu' de Stiuca:

image
Hai cu o filmare noua in miez de noapte

Domnul Stiuca nu iese sub nici o forma la filmari
Stai linistit ca nu ai fost tu de vina ca n-am luat eu canistra. NU mi s-au aranjat astrel favorabil sa zic asa .

Oricu ma bucur sincer ca a ajuns la un acvariu de top cum merita .
Eu mai mult de 50% nu am schimbat niciodata. De obicei schimb cam 30% saptamanal.
As spune ca incarcarea biologica la americani e destul de mare si de aceea as suplimenta filtrarea.
As face o canistra doar cu siporax si roca volcanica su cu sorbul cat mai protejat si mai aproape de suprafata .

Cum se calculeaza litrul de siporax? Am vazut ca majoritatea il aproximeaza cu 290 de grame.
W8
Cum de obicei pe om daca-l manca-n ... se scarpina, iata ca nu m-am putut abtine si am un june Jaguar de vreo 8 cm in acvariu.
Am stat cu emotii sa nu-l manance balaurii si nici nu prea l- am vazut pe faleza. Da avand in vedere ca rezista sub decor de cateva zile ii prevad un viitor stralucit.

Din lipsa de inspiratie l-am botezat Stiuca.

Am decis sa dau ponta de Ebjd/Jd ca sa fac loc/bani unui/de filtru nou mare.
Cum am ratat o mare sansa ma gandesc la ceva Diy de capacitate mare cu cca 20 de l de Siporax.

Va tin la curent!

Daca aveti sfaturi nu va sfiiti.
Dragos sa stapanesti sanatos mamutul

Maestre Koala ma bucur ca Hercule a ajuns pe maini bune. Macar asa mi-a trecut amarala ca nu a fost sa fie.
Pana mea... ce sa fac, daca nu eram sigur ca dau cu banu' in tine sa te sperii m-am lasat pagubas (pagubas, in adevaratul sens al cuvantului).

Scuze de off topic!
La mine asa arata dupa 3-4 luni si am Oscar ;)
Buna

cumpar filtru extern pentru acvarii mari.

Astept oferte!

Dan
0745-145354
office@eurodeka.ro
Datorita faptului ca nu am timp sa ma ocup de ei corespunzator m-am decis sa dau ponta de pui de la masculul de EBJD cu femela de JD.

Schimb cca 70 pui EBJD/JD cu filtru extern pentru acvarii mari 300-600 l. Puii au intre 1.5-4 cm si sunt majoritatea deschisi la culoare.

In caz ca doreste cineva sa ii cumpere accept oferte rezonabile.

Aveti aici parintii in actiune:

Contact
0745-145354
office@eurodeka.ro
Pentru orice situatie:

http://www.marsipo.ro/ro/prod/pferd/pile/pile-speciale-84/page-1/

Nu de alta da stii cum e romanu' dupa proiect ii ieste elicopter da luat la pila ajunge tanc

Iei sticla "normal" float. Ini nici un caz securizata sau laminata. Nu cred ca mai gasesti pe nicaieri sticla "valurita" .

As recomanda slefuirea canturilor deoarece taieturile brute sunt de obicei imperfecte la majoritatea atelierelor de sticla. Slefuirea o poti face si singur cu smirghel fin insa parerea mea e ca nu merita si nu se apropie de cea facuta pe masina.

Cauta sticla cu transparenta cat mai mare (nu colorata verde sau fumuriu).

Daca gasesti si iti permiti ia sticla ultra clara . Nu te astepta sa inteleaga asa ceva geamgii de la coltul bloculi. E o sticla foarte transparenta daca pot sa zic asa la care daca te uiti in cant o sa vezi ca nu are nuanta aceea verzuie a sticlei "normale" si este extrem de transparenta. O folosesc mult firmele mari la moluri la vitrine. Sunt alea la care daca nu te uiti bine treci prin ele Ti se pare ca nu au geam. AM vazut la altii nu mi sa intamplat
koala wrote:Esti sigur ca ai calculat bine cotele bazinelor?

Pai daca nu intra le mai luati la pila .
Totusi pe inaltime nu e mai maleabila sotia??? 40 e destul de putin.
Schimba mancarea .

Acvariul e ciclat?

Mirosul normal de acvariu "sanatos" adduce cu mirosul de apa usor curgatoare. In nici un caz de kk
Cata mancare dai si de cate ori?

Cati pesti ai efectiv?

NU vad unde ai returul. Iti agita suprafata apei?
Daca reusesti sa le explicit parintilor ca un acvariu mic e mult mai greu de intretinut/stabilizat, decat unul mare, ai o sansa.

Momentan poti sa iti spun ca ceea ce faci va fi un "epic fail".
Probabil dai prea multa mancare

La filter bigger is better . Debitul dat de producator e de obicei calculat fara medii filtrante si fara furtune. E debitul pompei efectiv.
De exemplu daca producatorul spune 1500 l/h cu medii filtrante si furtune te poti astepta la vreo 1000.
Sau mai simplu daca iti spune ca e pentru acvarii de 100-300 de l probabil face fata la 100 de l cu pesti.
Eu am avut acvariul de 380 de l pe corp dublat fara spate fara nici o emotie. Am vazut in magazin masa de acvariu de la juwel si am fost extrem de surprins sa vad ca nu e nimic dublat sau intarit. Era doar cu PAL de 18 mm pentru un acvariu de 450 de l daca nu ma insel.

Ganditi-va ca rezistenta e data de structura central a corpului.
Sincer al meu nu ar merge la tine ;).

Singura variant legala sa mai castigu ceva cm ar fi sa pui un blat mai mare pe acelasi corp .

Iti recomand :

Daca furi 5 cm pe latime (pana la covor ) fara sa observe nevasta (ce prostii spun si eu ) o sa ai cat de cat armonie . Incerca macar un 160x45/50x50/55. 45 e putin la latime, dar 40 la inaltime e mult prea putin.

Neaparat prinzi corpul de perete cat mai bine . E prea ingust si inalt pentru greutatea asta .

Transformi partea central a corpului in dulap si iti pui filtrele/echipamentele acolo.

Pentru linistea ta pui si ceva coltare de rigidizare pe interiorul corpului.

Fiind si eu insurat, sunt convins ca ai ceva munca de lamurire pentru cei 5 cm

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: