darthradu wrote:Blue, zici ca ai reusit sa pompezi cu aia de aer, asta presupune ca ai un bidon in care ai bagat 2 furtune, unul in acvariu (sau la inaltime echivalenta) si unul de aer, ai alimentat pompa aia de aer la priza sau la 12V? Si a mers?
A mers, la 220 v, asa are sistemul si domnul Andy si mai multe persoane...
Am vorbit cu familia si am decis sa il fac pe asta frumos si stabil si sa nu mai fac upgrade.......
Pentru inceput o sa inlocuiesc sump-ul cu unul de 30/30/35 cm pe care il am deja, pe care o sa il compartimentez, astfel in jumatate fac un refugium in care o sa vreau si o mangrova, iluminat led 6500k si 2700k in refugium, s
In celalalt compartiment un reactor, skimmerul si recirculanta......
Upgradez si lampa cu 3 leduri uv si posibil si niste colorate, bineinteles plus un controller.....
Ca si corali o sa mai vreau niste gorgonieni, hammer, euphiylya si mai sunt destui, ma tenteaza chiar sa fac pe spate un fel de perete din piatra, doar pietre fata spate din adeziv, pe care sa mai pot adauga corali, aranjamentul pe care il am oricum il pastrez doar ca ii adaug un perete subtire din piatra ...la treaba asta ma mai gandesc...daca nu fac asa o sa pun gsp de diferite culori ca si fundal.
Ce parere aveti avand in vedere ca am o filtrare destul de ok (poate foarte ok) , sa imi mai iau un clown sau mai bine un:niste goby mici?
Oricum trebuie sa mai imi iau melci si "gaze".....
Sa imi iau releu d-asta http://www.adelaida.ro/releu-12vdc-leg-12-10a-spdt.html Am o pompa de aer resun ac 9002, zicea pavelescu de o pompa de rulote, unde as gasi sa o cumpar?
Nu merge cu pompa de aer si releu?, am folosit cu pompa de aer in trecut dar fara releu si imi era frica.....
Zi-mi si mie te rog cum sa fac sistemul ala ato in conditia in care am : Pompa aer, senzor si alimentator 12 v/un amper......
Multam!
Pentru asta iti fac cado pulsing xenia!
darthradu wrote:Nu-mi dau seama ce releu ai, senzorul e bun?
Iti atasez ceva mai simplu (inlocuiesti piesele, mai putin senzorul si releul, cu un alimentator).
Zi-mi si mie te rog daca pot sa folosesc un alimentator de 12 v, 1A si fix ce trebuie sa mai cumpar pe langa senzorul pe care il am deja?
O poza de ansamblu, trebuie sa mai tai din xenia ca nu se mai vad zoasii moldovenesti!
Nu am curatat acvariul si de cateva zile nu mai am rowa ca nu am mai gasit soseta in casa sa pun rowa......
Acvariul audiat upgradat la 30 litri acum câteva luni, s-a stricat sistemul de iluminat, au r?mas doar un sae si 3 neoni si mâine merg cu Vecinul meu sa luam o lampa, un filtru extern, Pesti si plante (mai are doar anubias Nana), un sistem co2 si ce ne mai orientam in pet shop.....
Blue14 wrote:Imi trimite Daniel de la Pepika gratis flansa de 27 mm si rezolv cu overflowl, e flansa cu filet deci nu stiu ce sa infiletez, tre sa ma uit pe net sa vad ce gasesc dupa ce mi-o trimite.....
In legatura cu lampa vreau sa o fac full spectrum.....
Nu iti trebuie fitting cu filet, daca flansa este pentru gaura de 27 mm inseamna ca e o flansa de 20 si poti
folosi teava de 20, o lipesti direct in flansa (vorbim de PVC presupun).
Da, PVC, cu ce adeziv sa lipesc?
O întrebare, a?i f?cut import de piatra vie?, dac? nu când/mai face?i import?
Blue14 wrote:Imi trimite Daniel de la Pepika gratis flansa de 27 mm si rezolv cu overflowl, e flansa cu filet deci nu stiu ce sa infiletez, tre sa ma uit pe net sa vad ce gasesc dupa ce mi-o trimite.....
In legatura cu lampa vreau sa o fac full spectrum.....
Nu iti trebuie fitting cu filet, daca flansa este pentru gaura de 27 mm inseamna ca e o flansa de 20 si poti
folosi teava de 20, o lipesti direct in flansa (vorbim de PVC presupun).