| Message |
|
|
hauserBZ wrote:pe prospect chiar nu scrie scrie doar dozajul dar multumesc m-am lamurit cat de cat
Mare idiot ala care a inventat semnele de punctuatie!
"Utilizare:
Dozajul se face saptamanal (sau zilnic, in care caz se adauga 1/7 din cantitatea saptamanala):
10 ml la fiecare 100 l"
Deci: 10ml pe saptamana la 100 de litri, sau 1.5ml pe zi la 100 de litri.
|
 |
|
|
|
Baga-i la tratament. Cu cat intarzii mai mult, cu atat scad sansele sa-i salvezi. Pe cel cu branhiile inflamate aproape sigur l-ai pierdut.
|
 |
|
|
|
Il omoara stresul, Anca. Daca se tine vreunul de capul lui si nu-l lasa in pace, pana la urma il pierzi. Eu l-as scoate.
|
 |
|
|
|
+1 Mugurel
Sewellia e super pestisor. Frumos, activ, indraznet, rezistent, ghidus. E peste tot in acvariu. Trebuie tinut in acvarii cu capac, pentru ca are obiceiul sa evadeze.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:M-am gandit ca e copil si la 14 ani,nu cred ca ar avea unde sa tina depozitati cate 70 de l saptamanal,presupun ca ar face scandal cu familia,mai ales daca ar sta laapartament si nu vreau sa se plictiseasca sa se certe cu familia in fiecare saptamana cand vine schimbul de apa,cat nici de schimbul de apa la pesti nu trebuie sa se plictiseasca.Trebuie incurajat treptat catre evolutie,de-asta am zis cifre oscilatorii.
Si crezi ca daca se duce saptamanal sa-si cumpere alti pesti, ca sa-i inlocuiasca pe cei morti, sau mai rau, medicamente pentru cei existenti, unde pretul medicamentului egal cu 10 pesti, n-ar mai avea scandal cu familia?
Eu schimb cu apa direct de la retea. Bag furtunul in acvariu si gata treaba. N-am avut niciodata probleme.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Pai...fi atent.Poti schimba odata pe saptamana cate 20 de litrii aproximativ.sau la 2 saptamani,30l.
20 de litri pe saptamana nu inseamna nici macar 10%. Recomandat e sa schimbi 30% saptamanal, asta inseamna in jur de 70 de litri.
|
 |
|
|
Imi retrag aprecierile.  NU e spatios. E mai mic si mai scump decat SunSun.
|
 |
|
|
Nu prea imi dau seama.
Pentru ca faceam o comparatie cu controversatul SunSun, cel de 1400l/h. Dimensiuni(L/l/h): 258/258/430 mm. Adica e mult mai voluminos decat ce ai tu si nu poti sa bagi in el mai mult de 6 litri de material filtrant. Restul e apa. Cum ai bagat tu 7 litri in al tau, fiind considerabil mai mic?
|
 |
|
|
|
Pai il clatesti cu apa calduta si asta e. Presupun ca tratamentul il vei face tot acolo. Daca mai raman bacterii ceva, le da antibioticul la cap oricum.
L.E. Nu aparuse inca postul lui paradoxx. Asa e recomandat, sa nu hranesti pestii pe perioada tratamentului. Pe mine nu ma lasa inima sa-i tin nemancati, asa ca am preferat sa ii hranesc normal, si sa schimb apa zilnic cu aspirarea dejectiilor si redozare a medicamentului pentru cantitatea de apa schimbata.
|
 |
|
|
|
Pui apa din acvariul comun, muti pesti in ea si adaugi treptat apa curata. Cand plimbi pestii dintr-un acvariu in altul, nu-i muti niciodata brusc intr-o apa cu alti parametri (PH/temperatura/nitrati). Pastila o dizolvi si o adaugi dupa. Maresti aerarea in bazinul in care faci tratament.
Vitaminele sunt bune, eu le folosesc tot timpul. Adaug cateva picaturi intr-un capacel cu apa si inmoi mancarea acolo, inainte sa le-o servesc.
|
 |
|
|
|
Kuhli nu te incanta, pentru ca nu-i vezi mai des de o data la doua saptamani, asta daca esti norocos. In rest stau ascunsi.
|
 |
|
|
|
Anca, daca nu ma insel, filtrul tau este mai mare. In al lui nu cred sa intre mai mult de 4 litri.
|
 |
|
|
Nu stiu nimic despre omnipur, nu l-am folosit niciodata.
Claudiu1978 wrote:Dar pt furanol cum nimeresc eu 1/3 dintr-o pastila?
Folosesti un sfert de tableta si nu umpli acvariul.  Pui doar 7.5L de apa, suficient pentru 2 cory. Somn usor! L.E. Cand vrei sa cumperi un medicament, verifica ingredientul activ.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:..am si filtre interne si un extern cu 7l canistra  ..
Ce marca e externul? Spatios ...
|
 |
|
|
Verdele de malachit trateaza infectii cu protozoare din cate stiu eu, gen ichtyo, nefiind bactericid. Easylife Multicura e o apa de ploua, care mai mult previne decat trateaza. Daca ceva suna prea frumos ca sa fie adevarat, inseamna ca e prea frumos ca sa fie adevarat.
Ce ti-am recomandat eu sunt antibiotice pentru uz acvaristic. Trateaza infectii bacteriene interne si externe. Decicleaza filtrul, tratamentul se face in bazin de carantina.
Pe viitor nu pune prea mare baza in sfaturile vanzatorilor de la petshop. Majoritatea sunt simpli angajati, fara pic de experienta in acvaristica.
|
 |
|
|
Pietrisul nefiind poros, suprafata utila bacteriilor e mult mai mica decat a siporaxului, de exemplu. Dar ceva bacterii sunt si in substrat, ca si pe toate celelalte suprafete din bazin, de altfel. N-as sti sa calculez totusi procentajul.
|
 |
|
|
|
Sera Baktopur direct, sau JBL Furanol.
|
 |
|
|
oxygen2k8 wrote:... restul pana la 10 % nu am idee unde sa ii mai bag
Ia in considerare ca si substratul este suport pentru bacterii.
|
 |
|
|
|
Eu la bazin de 180L am 7L de medii filtrante. Si nu-i destul nici pe departe. Acum depinde si de incarcatura biologica.
|
 |
|
|
Ai mei sunt mai afurisiti. Se bat ca chiorii in toate colturile acvariului. Nu doar se impung, ci se fugaresc peste tot. Adica sunt hotarati sa-mi albeasca parul. Acum familia sta singura in bazinul mare, iar dracosul si preferatul stau intr-un acvariu mic amandoi, cu o plasa pe mijloc care sa-i separe ca pe betta, altfel isi fac aripile franjuri. In acvariul mare dracosul e rau si ii tortureaza pe ceilalti, femela are coada si aripile praf, iar preferatul obisnuia sa se ascunda intr-un coltisor, sperand ca trece neobservat. In asta mic, e invers, dracosul ia bataie.
Cu donatia n-am avut noroc.  Pana acum, cand am avut ceva de donat, in maxim 2 ore de la anunt s-au gasit doritori. Scalarii insa, nu vor sa plece de la mine. Vor sta in 50 de litri... pana... nu stiu pana cand.  Nu m-au atras niciodata nano-urile, cu atat mai putin nano cu scalari chinuiti!
|
 |
|
|