[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandfg
Forum Index » Profile for dandfg » Messages posted by dandfg
donez 3 masculi de guppy in cluj
nr de tel 0746 110844
s-au dat, se poate inchide
Donez sau dau la schimb cu niste plante 3 barbus tetrazona: 2 masculi si o femela doar in Cluj
Ii donez fiindca nu se potrivesc cu ce am eu in acvariu momentan

image

daca vreau sa maresc concentratia de CO2 din apa cum e mai bine in momentul de fata?
- sa opresc aerarea in prima faza si sa se adune CO2 de la pesti, dupa ce se mai dezvolta plantele sa fac adaos de CO2;
- sa las in continuare aerarea (prin filtru intern) si sa pun si o bomba/butelie de CO2;

intreb in ideea in care se vehiculeaza ca aerarea suplimentara disipa CO2-ul din apa.

plante sunt putine spre mediu... si incet incet isi fac aparitia si algele deci presupun ca nutrientii si lumina sunt suficiente
momentan.

momentan am oprit aerarea si urmaresc pestii sa vad daca sunt nemultumiti de scaderea cantitatii de oxigen din apa...
pozele sunt la rezolutie mare cu aparat de proasta calitate, nu am ce sa le fac, merg micsorate cel mai simplu cu ctrl+scroll

substratul - nisip simplu de rau (pt hoplo) + niste pietricele de 2-3 mm in diametru, plantele pe care le am par multumite deocamdata.... ma gandesc la ceva substrat fertil pentru mai incolo.

si primii puisori de guppy (primii pe care am reusit eu sa-i salvez)
image

si o poza si cu "pestisorul" de somes care acuma are cam 10 cm

image
Prima tentativa arata cam asa:

image

image

De multa vreme ma gandeam sa fac un acvariu dar nu gaseam disponibilitatile necesare sa ma apuc de unu.
Intr-o excursie pe langa Cluj (in Cornitel) am vazut pe marginea drumului o broscuta testoasa europeana de apa (emys orbicularis) care parea ratacita si am hatarat sa o luam cu noi desi nu stiam nimic despre cresterea lor.
Ajunsi acasa ne gandeam unde sa punem terariul si ce sa mai punem prin el. A doua zi am comandat acvariul si am cautat de mancare pentru broscuta.
Dupa o saptamana acvariul (100 l brut 70*50*35 ) era pe pozitie cu filtru intern de 700l/h de la Sera si incalzitor de 75 W conform recomandarilor unui prieten, substrat nisip de rau si niste pietricele pe care le aveam de mai demult, plante am primit de la acelasi prieten (anubias barteri var. nana; egeria densa si sagittaria subulata cred).
Nu am putut astepta pentru ciclare ... am folosit bacterii pentru grabirea ciclarii de la Sera -Filter Biostart si am zis ca e mai bine pentru broscuta intr-un acvariu neciclat decat in vana in care o tinem deja de o saptamana.

Dupa inca o saptamana am luat si doi sanitari (hoplosternum theracatum) sa mai curete din resturile de mancare din acvariu.(Pe atunci nu stiam ca se vor face asa mari).

Dupa au urmat 3 guppy (2 femele si un mascul), un pestisor de somes (rosioara sau crap, inca nu stiu) la care abia i se vedeau ochii cand l-am adus si care acuma ma cam sperie la cat de mare poate sa creasca; 2 rasbora arlechin; 6 neoni albastrii si 3 barbus tetrazona.
Da... stiu ca am cam facut ciorba si e suprapopulat acvariul... dar m-am atasat de toti.
O sa incerc sa mai compensez prin plantare, alte sugestii sunt binevenite.

pe perioada cilcarii 2 neoni s-au facut nevazut si nu stiu care e inculpatul sau daca au murit...

hoplo s-au facut cam mari si imi cam deranjeaza plantele... plante care totusi supravietuiesc si cu
mustaciosii

masculul de guppy mai firav fiind atrecut in lumea cealalta dupa o confruntare cu pestele de somes care acuma se da la femele....

in rest toate bune si frumoase, pestii par sanatosi si sunt jucausi

Cam asa arata dupa 6 luni:

image

image

O sa revin cu poze mai clare cand o sa prind un aparat foto mai bun...

ma gandesc sa plantez niste java moss dar de la petshopuri nu ma incumet...

observatiile si criticile sunt bine venite
Salutari, sunt Dan din Cluj, am 31 de ani si si nou in acvaristica.
Am un mini terarriu de 100 de litrii
Sa auzim de bine...

Forum Index » Profile for dandfg » Messages posted by dandfg
Go to: