[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
jurnal terariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dandfg
Junior member
[Avatar]
IP:

Prima tentativa arata cam asa:

image

image

De multa vreme ma gandeam sa fac un acvariu dar nu gaseam disponibilitatile necesare sa ma apuc de unu.
Intr-o excursie pe langa Cluj (in Cornitel) am vazut pe marginea drumului o broscuta testoasa europeana de apa (emys orbicularis) care parea ratacita si am hatarat sa o luam cu noi desi nu stiam nimic despre cresterea lor.
Ajunsi acasa ne gandeam unde sa punem terariul si ce sa mai punem prin el. A doua zi am comandat acvariul si am cautat de mancare pentru broscuta.
Dupa o saptamana acvariul (100 l brut 70*50*35 ) era pe pozitie cu filtru intern de 700l/h de la Sera si incalzitor de 75 W conform recomandarilor unui prieten, substrat nisip de rau si niste pietricele pe care le aveam de mai demult, plante am primit de la acelasi prieten (anubias barteri var. nana; egeria densa si sagittaria subulata cred).
Nu am putut astepta pentru ciclare ... am folosit bacterii pentru grabirea ciclarii de la Sera -Filter Biostart si am zis ca e mai bine pentru broscuta intr-un acvariu neciclat decat in vana in care o tinem deja de o saptamana.

Dupa inca o saptamana am luat si doi sanitari (hoplosternum theracatum) sa mai curete din resturile de mancare din acvariu.(Pe atunci nu stiam ca se vor face asa mari).

Dupa au urmat 3 guppy (2 femele si un mascul), un pestisor de somes (rosioara sau crap, inca nu stiu) la care abia i se vedeau ochii cand l-am adus si care acuma ma cam sperie la cat de mare poate sa creasca; 2 rasbora arlechin; 6 neoni albastrii si 3 barbus tetrazona.
Da... stiu ca am cam facut ciorba si e suprapopulat acvariul... dar m-am atasat de toti.
O sa incerc sa mai compensez prin plantare, alte sugestii sunt binevenite.

pe perioada cilcarii 2 neoni s-au facut nevazut si nu stiu care e inculpatul sau daca au murit...

hoplo s-au facut cam mari si imi cam deranjeaza plantele... plante care totusi supravietuiesc si cu
mustaciosii

masculul de guppy mai firav fiind atrecut in lumea cealalta dupa o confruntare cu pestele de somes care acuma se da la femele....

in rest toate bune si frumoase, pestii par sanatosi si sunt jucausi

Cam asa arata dupa 6 luni:

image

image

O sa revin cu poze mai clare cand o sa prind un aparat foto mai bun...

ma gandesc sa plantez niste java moss dar de la petshopuri nu ma incumet...

observatiile si criticile sunt bine venite
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Un sfat de inceput...redimensioneaza pozele .

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Taz
Membru de baza

IP:

Am monitor de 22' si tot nu se vede complet )
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce substrat folosesti?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
dandfg
Junior member
[Avatar]
IP:

pozele sunt la rezolutie mare cu aparat de proasta calitate, nu am ce sa le fac, merg micsorate cel mai simplu cu ctrl+scroll

substratul - nisip simplu de rau (pt hoplo) + niste pietricele de 2-3 mm in diametru, plantele pe care le am par multumite deocamdata.... ma gandesc la ceva substrat fertil pentru mai incolo.

si primii puisori de guppy (primii pe care am reusit eu sa-i salvez)
image

si o poza si cu "pestisorul" de somes care acuma are cam 10 cm

image

This message was edited 2 times. Last update was at 29/12/2012 11:57:58

xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam ca ai pamant fiindca am auzit de metoda asta si sunt tare curios.Plus ca arata superb cu pamant.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

xenon wrote:Ma gandeam ca ai pamant fiindca am auzit de metoda asta si sunt tare curios.Plus ca arata superb cu pamant.

Eu am cumparat o planta din piata.Tipul care mi-a vandut-o mi-a spus ca el creste plantele cu pamant de padure,ca in Amazon,si sa nu scot planta din paharul cu pamant.Eu i-am explicat ca am substrat fertil etc. etc.,dar a inceput el sa imi explice cum ca plantele in mediul lor natural nu au substrat fertil si asa mai departe...Prima oara nu l-am luat in serios,am crezut ca abereaza,am plantat-o in substratul meu,dar planta a inceput sa putrezeasca la mine in acvariu.Chiar daca da alte frunze din radacini,tipul chiar m-a pus pe ganduri.Oricum,in acvariile lui era o apa tulbure rau de tot.M-am gandit sa fac un experiment cu valisneria,caci ea se hraneste in mare parte prin radacini,dar in primavara,cand voi putea merge in padure .

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Da il stiu pe domnul din piata.Este mai old school omul,daca vrei un acvariu cu pamant,trebuie sa ai rabdare multa,deoarece apa va fi tulbure mult timp si cred ca se cicleaza/stabilizeaza mult mai greu pamantul avand alte proprietati decat nisipul/pietrisul si se comporta altfel.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

@xenon:Nu neaparat.Pamantul ar putea fi folosit ca un fel de "Aquabasis",cu strat de pietris deasupra .

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
dandfg
Junior member
[Avatar]
IP:

daca vreau sa maresc concentratia de CO2 din apa cum e mai bine in momentul de fata?
- sa opresc aerarea in prima faza si sa se adune CO2 de la pesti, dupa ce se mai dezvolta plantele sa fac adaos de CO2;
- sa las in continuare aerarea (prin filtru intern) si sa pun si o bomba/butelie de CO2;

intreb in ideea in care se vehiculeaza ca aerarea suplimentara disipa CO2-ul din apa.

plante sunt putine spre mediu... si incet incet isi fac aparitia si algele deci presupun ca nutrientii si lumina sunt suficiente
momentan.

momentan am oprit aerarea si urmaresc pestii sa vad daca sunt nemultumiti de scaderea cantitatii de oxigen din apa...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: