Prima tentativa arata cam asa:
De multa vreme ma gandeam sa fac un acvariu dar nu gaseam disponibilitatile necesare sa ma apuc de unu.
Intr-o excursie pe langa Cluj (in Cornitel) am vazut pe marginea drumului o broscuta testoasa europeana de apa (emys orbicularis) care parea ratacita si am hatarat sa o luam cu noi desi nu stiam nimic despre cresterea lor.
Ajunsi acasa ne gandeam unde sa punem terariul si ce sa mai punem prin el. A doua zi am comandat acvariul si am cautat de mancare pentru broscuta.
Dupa o saptamana acvariul (100 l brut 70*50*35 ) era pe pozitie cu filtru intern de 700l/h de la Sera si incalzitor de 75 W conform recomandarilor unui prieten, substrat nisip de rau si niste pietricele pe care le aveam de mai demult, plante am primit de la acelasi prieten (anubias barteri var. nana; egeria densa si sagittaria subulata cred).
Nu am putut astepta pentru ciclare ... am folosit bacterii pentru grabirea ciclarii de la Sera -Filter Biostart si am zis ca e mai bine pentru broscuta intr-un acvariu neciclat decat in vana in care o tinem deja de o saptamana.
Dupa inca o saptamana am luat si doi sanitari (hoplosternum theracatum) sa mai curete din resturile de mancare din acvariu.(Pe atunci nu stiam ca se vor face asa mari).
Dupa au urmat 3 guppy (2 femele si un mascul), un pestisor de somes (rosioara sau crap, inca nu stiu) la care abia i se vedeau ochii cand l-am adus si care acuma ma cam sperie la cat de mare poate sa creasca; 2 rasbora arlechin; 6 neoni albastrii si 3 barbus tetrazona.
Da... stiu ca am cam facut ciorba si e suprapopulat acvariul... dar m-am atasat de toti.
O sa incerc sa mai compensez prin plantare, alte sugestii sunt binevenite.
pe perioada cilcarii 2 neoni s-au facut nevazut si nu stiu care e inculpatul sau daca au murit...
hoplo s-au facut cam mari si imi cam deranjeaza plantele... plante care totusi supravietuiesc si cu
mustaciosii
masculul de guppy mai firav fiind atrecut in lumea cealalta dupa o confruntare cu pestele de somes care acuma se da la femele....
in rest toate bune si frumoase, pestii par sanatosi si sunt jucausi
Cam asa arata dupa 6 luni:
O sa revin cu poze mai clare cand o sa prind un aparat foto mai bun...
ma gandesc sa plantez niste java moss dar de la petshopuri nu ma incumet...
observatiile si criticile sunt bine venite