| Message |
|
|
|
Din poza nu se intelege mare lucru. Poate ca isi va reveni. Eu as merge pe schimburi de apa din 2 in 2 zile - cu apa statuta, nu direct de la robinet, cu adaugare de Sera Aquatan cf prospectului si in functie de cantitatea schimbata. Aspirarea substratului, hrana variata dar data in cantitati mici - cit sa maninca in 2-3 min/1 data pe zi.
Retine faptul ca iti trebuie si un acvariu de rezerva, mai mic, in care sa poti face tratamente daca e nevoie. Si acesta trebuie dotat cu filtru, termometru si incalzitor.
Si fara alti pesti cumparati!
|
 |
|
|
In cazul acesta ar fi mai bine sa dai pestii pe care ii mai ai, sa iti ciclezi acvariul cum trebuie, sa citesti cit cuprinde si abia pe urma sa populezi bazinul. Altfel tare mi-e teama ca nu o vei scoate la capat - se creaza un cerc vicios.
Daca o sa ai rabdare si o sa te documentezi o sa te poti bucura de un acvariu echilibrat si cu pesti sanatosi. 
|
 |
|
|
Narcis, m-ai ucis cu acvariul asta...m-am tooot uitat lung la el de la primele poze, am tacut, am stat cumintica da' nu se mai poate!
Ce i-ai facut, cum i-ai cintat, cum l-ai descintat numai tu stii de a iesit asa splendoare... 
|
 |
|
|
Temperatura potrivita pt guppy se incadreaza intre 22 - 27 grade. Despre femela bolnava - nu prea stiu ce sa zic. Seamana cit de putin cu imaginea pestelui de aici? Ma gindesc ca poate fi o infectie bacteriana si atunci se trateaza cu JBL Furanol.
Cind mai ai astfel de situatii, incearca sa dai cit mai multe detalii despre pestele bolnav. Iar cind cumperi...sa mai zic?  Nu mai zic ca trebuie sa te uiti de doua ori si sa cumperi odata.
Teste de apa poti cumpara de la Dupla, Tetra, Jbl, etc.
Nu te descuraja. Prin "accidente" de acest gen am trecut cam toti. Incet, incet o sa inveti .
|
 |
|
|
Iti zic bun venit inca odata si iti multumesc ca ai deschis un topic separat, asa cum te-am rugat!
Te-ai grabit cu pestii - prea multi pentru un volum atit de mic si intr-un acvariu neciclat.
Uite 2 articole care te vor ajuta sa eviti multe greseli - Volumul acvariului si numarul pestilor si Ciclul azotului.
Nu inteleg de ce pui albastru de metil. E un dezinfectant, e adevarat, dar nu il folosesti la intimplare. Daca pestii aratau bine in momentul in care i-ai cumparat si si-au schimbat aspectul sau comportamentul cind i-ai introdus in bazin, inseamna ca problema e la tine. Poate au suferit din cauza transportului necorespunzator, poate adaptarea a fost prea brusca - diferente de temperatura, pH, etc...
Ar fi bine sa faci niste teste de apa sa vezi care sunt parametrii - nitritii, pH. Dar sa stii ca intr-un acvariu asa de mic e greu de pastrat un echilibru. Acesta ar fi bun de maternitate sau acvariu spital/carantina.
|
 |
|
|
|
Planta se scoate din pot-ul in care este livrata si apoi se planteaza in substrat.
|
 |
|
|
petzka wrote: N-am un alt acvariu.
Si atunci unde vrei sa o separi?
Pacat de endleri. O sa ai niste corcituri de toata frumusetea. Pe de alta parte, daca nu te intereseaza o linie pura, asta e - lasa-i asa si natura isi va urma cursul.
|
 |
|
|
providra18 wrote: un buton foarte interesant
Si foarte util. E pus acolo pentru a fi folosit.
|
 |
|
|
Ce de circotasi p-aici...  Eu nu mai am loc sa zic nimic...decit ca-mi place! Amano ar trebui sa fie mindru de tine!
|
 |
|
|
Ia incearca sa apesi pe butonul acesta si sa vezi daca gasesti macar unul din raspunsurile pe care le cauti. Poate chiar vei afla mai multe lucruri decit te astepti. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
petzka wrote:
Am o manuta firava de moss, dar am scos-o intr-un pahar la geam in speranta ca se va dezvolta mai repede (asa am citit in diverse opinii ca se face). La mine in acvariu mi s-a parut ca doar a strans mizeria pana acum.
Moss-ul este o planta cu crestere lenta, asa ca nu te astepta ca la geam sa creasca mai repede decit in acvariu.  In plus acesta nu trebuie lasat "liber" in bazin, se fixeaza cu guta de o piatra (necalcaroasa)/mopan. 
|
 |
|
|
petzka wrote:Acuma sa ma scuzati daca nu voi schimba substratul pentru 6 creveti.
Dar ceva plante ai mai putea adauga. In special moss. Crevetii adora moss-ul. In plus, acesta ofera protectie puilor, mai ales ca ai in acvariu si niste neoni simpatici care nu se vor sfii sa se infrupte din ei.
Stiu, o sa zici ca ai dubii si in privinta acestei afirmatii, da' ai sa vezi ca mai devreme sau mai tirziu te vei convinge singur de necesitatea unui bazin plantat cind sunt si niste creveti pe-acolo. 
|
 |
|
|
Teste apa JBL 5 in 1. Acesta e un exemplu, dar testele cuprinse aici nu sunt foarte exacte. E mai bine sa le cumperi separat. Sunt foarte multe firme care comercializeaza astfel de teste - Tetra, Dupla, etc.
|
 |
|
|
Mie imi place cum evolueaza. Si am incredere ca orice varianta ai alege - HC/UG/Pogo -va fi ceva deosebit. 
|
 |
|
|
fiarevechi wrote:Am facut reamenajari in bazin si acum este cu totul altceva.
Daca vrei sa-ti prezinti acvariul, o poti face tot aici, sau poti sa deschizi un topic nou fie la Coltul incepatorului fie la Aquascaping.
Prezentare nu se face la semnatura, pe care am sa te rog sa o reeditezi - e mult prea mare. 
|
 |
|
|
petzka wrote:
Cory ma asteptam sa stea numai pe fundul acvariului.
Cory se ridica la suprafata apei pentru a respira (au respiratie dubla - branhiala si intestinala). Daca sunt vioi si au pofta de mincare, inseamna ca sunt bine. 
|
 |
|
|
Album alge - "Tratamentul cu 200 mg fosfat de eritromicina la 38 de litri de apa vor elimina alga albastra-verzuie dar unii experti cred ca poate avea efecte secundare pentru filtrul biologic. Daca eritromicina este folosita pentru tratament, nivelurile de amoniac si nitriti trebuie monitorizate foarte atent." 
|
 |
|
|
@ovidiubondrea - Te rog sa deschizi un topic nou la rubrica Coltul incepatorului, in care sa-ti prezinti acvariul. 
|
 |
|
|
providra18 wrote: Deci daca se intampla asta, inseamna ca acvariul meu s-a ciclat si s-a format un echilibru nu?
Nu. Nu are nici o legatura ciclarea acvariului cu cresterea/dezvoltarea pestilor. Si un copil poate creste in conditii mizere. Cam asa e si in acvariu.
providra18 wrote:In legatura cu femela xipho, cred ca e gestanta. O sa mai astept cateva zile sa vad ce se intampla si voi reveni cu o poza, poate nu-mi dau eu seama, sau poate ma insel.
Inmultirea/nasterea/femela gestanta xipho - subiect dezbatut pe forum. 
|
 |
|
|