Maestre, fii bun si raspunde-mi la niste intrebari legate de piatra aia de la tine din sump:
- Cum se prezinta apa, e cristal daca te uiti pe lungimea acvariului?
- Cand umbli in sump si misti materialul se tulbura apa din sump? Ai depuneri pe peretii sumpului? Adica piatra aia se macina, lasa "praf"?
- Am gasit doar un anunt din 2012 ai lui jivulescu asta de la care ai luat tu piatra. Cum ai dat de el, mai e valabil telefonul din anuntul ala vechi?
Eu am benzi de leduri ca si ale lui Koala luate de pe ebay la 7-8$/5m.
La mine se aprind pe rand dimineata si se sting pe rand seara pentru a creea efectul de rasarit/apus.
Suprafata apei fiind valurita am si efect de shimmering cu toate ca nu ma incanta in mod special.
Nu folosesc radiatoare, nu mi se pare ca se incalzesc foarte tare dar la mine stau pe capac, nu in capac.
Cu siguranta 2 masculi din aceeasi specie nu vor "incapea" la tine in acvariu.
In cel mai bun caz cel dominant ii va tolera pe ceilalti dar acestia vor fi stersi, nu vor fi lasati sa se coloreze.
Dar va mai dura pana vei putea sa identifici sexele.
Din combinatia de mai sus mie nu-mi place Callainos.
YDarius wrote:Sumpul trebuie sa stea sub acvariu, este cam acelasi principiu ca la filtrele externe. Apa "cade" in sump dupa care este trasa si urcata inapoi in acvariu de pompa.
Sump-ul poti sa-l faci oriunde atata timp cat reusesti sa plimbi apa prin el.
Eu zic sa iti stabilesti in primul rand dimensiunile acvariului. Materialul filtrant e recomandat sa fie intre 5-10% din volumul acvariului.
Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Depinde si de incarcatura biologica, respectiv numarul de pesti.
Pompa ar trebui sa recircula apa din acvariu cam de 3-5 ori pe ora.
Eu as zice ca nu de scurtcircuit ar trebui sa-ti faci griji in situatia descrisa de tine.
Daca pe capac se formeaza condens care intra in contact cu faza (220V) risti sa ramai langa acvariu daca pui mana pe capac.
O parte din mbunele lui Adi Radu au ajuns la mine asa ca e aglomeratie mare.
Ar trebui sa urmeze o triere dar deocamdata nu ma lasa inima sa renunt la niciunul.
YDarius wrote:
1. As da o gaura in acvariu pe la jumatate in asa fel incat sa pot scoate jumatate din volumul de apa, cu legatura directa in scurgere pe care as pune un robinet.
2. As aduce o teava cu apa direct in acvariu cu care sa umplu.
Nu asa se face schimbul la picatura. Gaura se da la nivelul pe care vrei sa il mentii in acvariu.
Se poate si fara gaura, cu un overflow box, dar e mult mai simplu cu gaura.
Bogdan_g wrote: la mine in zona (CJ si judete limitrofe) nu am avut ocazia sa vad un acvariu populat cu africani care sa ma incante.
Pai inca nu ai fost pe la mine.
Lasand gluma la o parte, proiectul suna bine.
Cum zicea si Koala, poti tine 50 de mbune fara probleme.
Acvariul e maricel si nu va fi nici o problema sa nici cu Maison Reef. Sunt deosebiti.
Daca alegi filtrarea cu canistra va trebui sa fi atent la cantitatea de hrana si sa nu sari schimburile de apa saptamanale.
Un schimb la picatura ar fi perfect.
Asta e cel mai popular topic de pe tot forumul, are in el cele mai interesante informatii.
Cand intru pe forum ma duc direct la topicul lui Koala sa vad ce mai e nou.