[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
trasalica wrote:Pai pe Test scrie ca nu e safe valoare pe care o am.
Le-am primit si eu si am zis sa le folosesc.

Pe naiba nu e safe.
Problema se pune altfel: in functie de nevoile pestilor/plantelor incerci sa aduci apa in parametrii respectivi.
Unii prefera PH mare, altii mic, unii apa dura, altii apa moale.
Deci trebuie plecat de la ce ai in acvariul respectiv si apoi "umblat" la parametrii apei.
Oricum testele alea le poti arunca, nu-s bune de nimic.
Daca vrei valori cat de cat precise ia teste cu reactivi.
Unu la mana, testul ala e varza, nu te poti baza pe el.
Doi la mana, de ce vrei sa scazi KH-ul? O valoare sub 3-4 poate provoca variatii ale PH-ului.
Bun, da de acvariu ce a zis nevasta? Te lasa sa-l faci?
Ba io cred ca vrea Koala sa mai faca un acvariu si a ales abordarea corecta: weekend romantic cu nevasta.
Dupa ce o da pe spate de atatea plimbari cu barca pe canale, se lasa pe genunchi si pune intrebarea.
Nu are nimic ca e apa rece, e prea putina sa schimbe temperatura.
Si eu alimentez direct de la retea.
Ar fi bine sa "ocolesti" dedurizatorul, africanilor le place apa aia cu gh 18.
Dupa ce te-au dus astia prin tari straine ca sa vezi lumea mai ai tupeul sa ceri si bani. Incredibil.
koala wrote:combinatia castigatoare este perlon + burete. Perlonul se inlocuieste, buretele se spala.

Combinatia asta o folosesc si eu si o recomand.
In lipsa schimbului la picatura, schimburi de apa mai dese si mai mari cu apa mai rece.
Pai dupa 1 an e cazul sa iei altii
Chiar sunt curios daca vei fi multumit de ritmul de colmatare al ciorapilor.
24 grade nu e cam mult, e numa bine. 22-26 e intervalul ideal.
bulan77 wrote: eu zic ca mai bine ai filtrarea biologica de calitate si asa nu vei mai vedea nici o particula prin apa

Sigur ca asta e situatia ideala dar e foarte greu de obtinut intr-un bazin de cacaciosi (a se citi ciclide).

In sump se aduna mizerie in timp si un burete inaintea pompei ajuta ca aceasta mizerie sa nu fie intoarsa in bazin.
Si perlonul si ciorapul vor trebui schimbati destul de des, aproximativ 1 saptamana. De altfel si buretii trebuie spalati cam la acelasi interval.
E greu de sesizat diferente pentru ca nu exista o unitate de masura. E greu de facut comparatii.
Nu zice nimeni ca nu ai dreptate legat de Matrix. Nu am auzit pe nimeni sa se planga de Matrix vreodata.
Discutia e doar legata de eficienta si rentabilitatea lui fata de alte medii de filtrare cu pret mult mai mic.
In primul rand felicitari nevestei ca te-a convins sa faci bazin de africani.

Bazinul - daca esti indemanatic fa-l singur, daca nu ia-l pe cel de 450l, sticla de 10 la inaltime de 50 e foarte ok.
Standul - il poti face linistit din lemnul respectiv.
Filtrare - daca tot ai bazinul acela e pacat sa nu faci sump din el. Cu 1000 lei care ii dai pe FX6 iti iei materialul filtrant si tevaraia.
Iluminare - nu prea conteaza la africani.
Backround - daca nu-ti iese avem un coleg care devine tot mai talentat
Fauna - intreaba-ti nevasta ca ea a vrut mbune
Daca bea toata sticla aia nu mai gaseste butonul de BAN.
Ce de talentati intr-ale Photoshop-ului.
Problema e ca afirmatiile celor de la Seachem nu le-a verificat nimeni deci trebuie sa-i credem pe cuvant.
Viata nu-i usoara
Sau mult mai ieftin http://www.ebay.com/itm/100-200-Micron-Rating-9-15-Fish-Aquarium-Ring-Nylon-Filter-Sock-G111-114-/130895487027?var=&hash=item1e79faa033
Eu am luat dinastia dar trebuie curatati mult prea des pentru gustul meu.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: