[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Chris999 wrote:Si ce debit ar trebui sa aib? cele 2 pompe de valuri la acvariul meu de 240 litri? Eventual ceva recomandari ce sa iau. Sunt curios si eu de ce zicea si Koala de cum va zbura sau nu nisipul prin acvariu.

PS: temperatura apei imi trece de 30 grade. Astept sa imi vina azi un termometru mai de incredere si va spun ce rezultate am. Sper sa nu ajung la un chiller.

Ia doar o pompa de valuri de 2500-3000l/h. Pune-o deasupra filtrului intern, aproape de suprafata apei.
Nuuu, mie nu-mi place! Daca te hotarasti sa-l scoti trebuie pus altceva acolo, gaura aia da senzatia de neterminat.
Daca pui pompe de valuri nu trebuie sa le indrepti in jos pentru ca nu va fi antrenata doar apa impinsa de pompe ci si cea trasa.
Deci le poti indrepta spre suprafata apei iar apa trasa de ele va misca si mizeria spre filtru.
Am mai zis prin alte topicuri, la acvariul meu de 2m am 2 pompe de valuri pe capete.
Sub fiecare sta cate un filtru intern. Aproape ca nu am mizerie prin acvariu. In schimb daca opresc pompele mi se fac gramajoare de rahat.
Si daca pui pompe lasa-le sa mearga, africanilor le place.
De teava de la instalatia de apa a apartamentului ziceam, in cazul tau cea din baie. Banuiesc ca se prinde cu acele racorduri.
Ma tenteaza foarte tare un robinet de genul asta.
M-ar ajuta mult vara cand creste temperatura in acvariu. Marit un pic debitul ca sa intre mai multa apa rece si problema ar fi rezolvata.
Asa e, m-ai prins, nu am instalatie de osmoza la ciclide.
La teava de apa (care e probabil Henco) cum l-ai prins? Exista ceva adaptoare?
O poza ar face cat o mie de cuvinte.
Io as avea emotii cu furtunasul ala cu 3 bari in el. Stiu ca pe site scrie ca merge la 8 bari dar n-am pic de incredere cand il vad asa subtire.
Si nu stiu cat de bine se face racordarea la robinet. Nu-mi dau seama din poza.
Parca tot mai linistit as dormi cu un regulator.
Adevarat ca e un pic altfel dar privirea fuge automat spre el. Daca acolo ar fi bolovani mai mici nu ar iesi nimic in evidenta.
gabriel91 wrote:De nerefuzat, de nerefuzat dar l-am adus din Berceni am imbatranit 5 ani pana m-am vazut cu el in curte de vreo 2 ori am zis ca

Sunt convins. La acvariul meu de 400l din sticla de 12 au carat 4 oameni si nu a fost usor. La unul ca al tau cred ca ai chemat toata strada sa te ajute.
Faye banuiesc ca il lipeste pe pozitie, ar fi nebunie sa cari un asemenea acvariu.
Nu-i mai scump ca un reductor. Vad ca nu sunt detalii pe site.
Il poti baga direct la retea, la 3-4bari? Reglajul cat de fin e? Merge la 2-3l/h?

LE: Am gasit in alta parte ca duce 12 bari. Ramane intrebarea cu picurarea.
Buuun, daca nu-mi schimba astia regulatorul gardena iau dinala din bronz.
Asta cu bronzul nu o stiam. Peste tot fitingaraia de genul asta e etichetata ca si cupru (conectori, robineti etc)
Intr-adevar, tevile alea de incalzire care se lipesc cu cositor sunt mai inchise la culoare.
Sa inteleg ca bronzul e ok pentru pesti?
Am gasit pe forum o poza mai veche cu instalatia de schimb la picatura a lui Lucian.
Are o gramada de conectori de cupru si nu cred ca a avut probleme cu vietuitoarele din acvariu din cauza asta.

M-am saturat de regulatorul de la gardena, picura cand are el chef.
L-as inlocui cu unul dinasta. http://melindainstal.ro/regulator-pres.-fi-1-2-iesire-setabila-1.5-6bar-d04fm-1-2a-10930000
Unii zic ca nu e bine sa ai prin acvariu fier, alama, etc.
M-am uitat pe instalatia mea de apa si apometru e tot metalic, inainte de el am o bucata de 30cm de teava de cupru.
Deci chiar nu ar conta ca regulatorul e din plastic sau metal.
Pana la urma care e adevarul legat de pesti si metale?
Nu prea ai cum scapa de biofilm. Iti sugerez sa indrepti out-ul filtrului intern spre suprafata apei ca sa valureasca.
Era bine daca te limitai din start la 5-6 specii.
Frumoasa "jungla", e placuta ochiului.
dan.pavelescu wrote:altfel fac ce-a facut si tata

A plecat in Dubai?
Sunt nevoit sa ma despart de o familie de Hongi SRT. 1M+1F 8-10cm, 1M+2F 5-7cm. Pret pentru toti 80 lei.
Alegeri excelente, atat in privinta crescatoriei cat si a pestilor si a modului de transport.
Daca gasesti un butoi de 50l si folosesti pompa de aer cu siguranta nu vei avea nici o treaba.
Noua achizitie, un agitat

Arata mai bine fara "turnurile gemene" din partea dreapta.
Chris999 wrote:
lukitza wrote:Subscriu si eu la neoanele JBL Solar Marin Day sugerate de Dan. Am folosit, am fost foarte multumit de culorile pestilor.
Dar acum folosesc leduri

Referitor la leduri in afara de consumul foarte mic si a faptului ca nu se infierbanta ca tuburile de neon ce avantaje as avea? Poti sa te joci cu culorile mai bine combinand fel si fel de culori, dimensiunile reduse ale spoturilor led sau benzilor led, permitandu-ti acest lucru? Am comandat deja 2 tuburi JBL Solar Marin Day, abia astept sa vad cum sunt, dar daca e loc de mai bine sunt dispus la modificari.

Daca ai luat Marin Day nu-ti mai bate capul cu modificari. Nu va fi nevoie, vei fi foarte multumit. Eu am trecut pe leduri din cauza amplasarii acvariului in perete, imi era greu sa montez neoanele cum vroiam.

Legat de ciclide, daca esti pretentios asa ca mine nu ai ce cauta la Cluj
Daca vrei ceva deosebit iti recomand cu caldura Slovacia.
Asta e site-ul http://www.akvariumonline.sk/723-cichlidy-z-jazera-malawi
De exemplu Labidochromis hongi sweden nu am vazut niciunde asa frumosi ca si la ei.
Preturile sunt de asemenea extrem de accesibile.
In Debrecen am fost la ambele magazine si am plecat cu un singur peste, si ala luat mai mult ca sa nu plec cu mana goala
Mai gasesti si acolo una alta dar trebuie sa mergi cand primesc marfa. In schimb in Slovacia au permanent pe stoc speciile din lista, deci mergi la sigur.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: