| Message |
|
|
ia uitati ce am patit eu azi ......
Si chiar aseara ma plangeam lui raul ca sunt prea mari pt bazinul meu si ca imi darama fragurili di pi chietroaiele mari.
Inca caut solutii de lipit pietrele cu fraguri pe pietrele mari. Dar se pare ca singurele variante sunt reef-boundurile gen poxilina din 2 paste. Deci laurmatorul drum la buc
Noob question: Poxilina a incercat cineva? e toxica? se poate lipi sub apa ?
|
 |
|
|
|
este ok 8w la 80L , DACA vrei sa te axezi pe pesti si nu pe plante, desi parca si la ei ar merge macar un amarat de neon de 15-18w
zyku nu este absolut important 100% sa ai 1w/L, ai grija ca daca vei starta bazinul cu atat de multa lumina te vei umple de alge
|
 |
|
|
|
hai ca in loc de cumparari devine topic de info, de ce nu iti faci o bomba cu drojdie pt co2?
|
 |
|
|
zyku83 wrote:....am optat catre hemianthus cuba care sper sa imi mearga.
Se poate inchide, multumesc pt gazduire!
aia sigur 100% nu rezista
|
 |
|
|
zyku83 wrote:Cumpar riccia si moss eventual si alta planta de gazon nu f dificila pt un acvariu fara co2, doar din Cluj.
Multumesc!
Scuze ca intervin, ti`o zic ca sfat, riccia nu rezista fara co2, am incercat eu, s la mine cel putin s-a topit, ai putea incerca pt gazon sagitaria stubulata
|
 |
|
|
La fel cum ti-a recomandat si geo, scoate plantele din ghiveci si nu te uita in gura vanzatorilor  Daca nu ai substrat fertil poti baga pe ici pe colo in pietris niste jbl Balls.
Legat de pesti tot neoni o sa iti recomand si eu, eventual rhodostomusi, xipho care sunt iarasi un rosu/portocaliu frumos pt copil. Daca mai imi vin in gand mai postez
Spor la treaba. Cat despre poze, ori dai click pe attachments in post ori folosesti un site de gazduire poze, ex ... imageshack
|
 |
|
|
salutare, Bine ai venit printre noi, iar pt dezvoltarea bazinului esti in locul potrivit
un nume nu ne dai si noua? treci te rog si locatia la profil, ca in cazul anunturilor la vanzari/cumparari/donatii sau cand ai nevoie de ajutor sa te regaseasca lumea mai usor, poate ai colegi care stau aproape de tine
|
 |
|
|
|
Buna irina si bine ai venit, stai linistita ca nu e nici o problema daca filtru e pt un bazin cu 20L mai mare, chiar e mai bine. Deci nu il mai schimba. In cazul in care iti face furtuna prin bazin atunci tre sa te gandesti serios daca sa il schimbi sau nu
|
 |
|
|
|
treci pe la mine si iti arat exacct cum functioneaza unu
|
 |
|
|
|
nu, aman2 contin microelemente
|
 |
|
|
eu zic sa pui si`o poza de ansamblu ca sa ne dam seama ce sunt
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit
|
 |
|
|
pt riccia ai nevoie de lumina puternica daca vrei sa o pui atasata pe pietre pe fundul acvariului. Eu am incercat perete de moss dar nu mi`a iesit, te sfatuiesc sa folosesti o plasa cu ochiuri mai mari decat plasa de tantari
legat de fertilizare ti-ar trebui si co2 la fel cum iti zice si dolly. Un bazin cu plante mai deosebite necesita adaugarea de co2 in ideea ca aceste plante au cerinte unpic mai mari
Ferropolu e bine sa il combini si cu ferropol24
|
 |
|
|
Vand osmozor JBL Osmose 120 folosit
La apa de constanta foarte dura in mom de fata scoate kh/gh 2-3. Osmozorul scoate in 9-10h cca 50-55L. Eu il tin de seara de la ora 9-10 pana dimineata pe la 7. In acest timp imi umple un bidon de 25L + 2x15.9L acelea de apa plata de dozator.
Motivul vanzarii este ca am un pico reef care nu imi permite sa folosesc aceste valori(kh/gh) in mom amestecarii apei cu sarea. Eu il folosesc si il foloseam in continuare la bazinele cu apa dulce care le am fara nici o problema. Este chiar duritatea de care as fi avut nevoie fara sa mai amestec cu apa de robinet.
Pretul este de 250ron iar in acesti bani asigur si transportul prin posta romana. Va fi ambalat cu simt de raspundere ca sa ajunga intreg
|
 |
|
|
alber wrote:
djphazer wrote:lasa ca va arat eu in 2-3 ani acvariu....
Lasa ca daca te straduiesti un pic, reduci termenu la jumate.
Nu ca-i chitros si nu mai da banii pe vietati, mi`a zis mie 
|
 |
|
|
|
ceva gen iwng nu stim ce sa iti recomandam. Dar putem sa te rugam sa folosesti butonu de preview inainte sa dai submit sa mai citesti o data mesajul care vrei sa il transmiti. Nu de alta da atata timp cat nu e inteligibil nu iti va raspunde nimeni.
Speciile de plante depind foarte tare de ce instalatii ai la bazin ; lumina co2 fetilizare etc.
Daca nu mergi pe plante low si poti sa iti aranjezi cum vrei tu .
Cateva din plante ar fi : echinodorusi, anubiasi, limnophila sosterifolia ... eventual da-i un search cu "plante nepretentioase" si vezi ca gasesti pe forum o gramada de nume
|
 |
|
|
|
te`ai luat dupa mine ai vazut c`am pus poze si esti gelos stiu eu, lasa lasa ..... hai cu modificarea aia la pietre sa vedem ce faci din cocon
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Am vrut sa suplimentez albastrul din pico-reef-ul meu, dar cele 4 placute cu leduri toate aprinse nu au nici un efect fie aprinse fie stinse, asa ca le pun la vanzare ca nu am ce sa fac cu ele
Ledurile sunt albastre , 3 buc/placa , unghiul de deschidere este mare 160-180grade ceva de genu
Bazinul luminat pe timp de noapte- atentie poza este facuta de asa natura incat sa se vada suprafata luminata, ca si intensitate sunt mai slabe, atat cat sa nu`mi streseze pestii
Modul cum le-am pus eu intr`un solar duo boy
Si cele care le am
Pretul este de 15ron/ placuta , atentie insa, acestea se alimenteaza la 12V nu direct la priza
|
 |
|
|
|
Sa stii ca si eu m-am despartit cu greu de scalari. Am avut 3 perechi in bazin de 270L. Sunt superbi, dar in momentul in care au inceput sa se formeze perechile si sa depuna, mi-au impartit bazinul in 2. Unii in dreapta unii in stanga, iar a 3-a pereche era minge de ping-pong intre ele. Am renuntat la perechea 3. Apoi cele 2 devenisera din ce in ce mai violente. Am renuntat si la o a 2-a pereche, iar dupa ce am ramas cu o singura pereche in bazin, desi aveam cca 30-35 rhodostomusi nu mai vedeam pe nici unu. Mi-i tineau la respect in plante, nici la masa nu mai ieseau.
Acum concluzia o tragi tu, sunt intradevar niste pesti superbi, dar extrem de temperamentali.
|
 |
|
|